Олександрійський патріархат офіційно визнав автокефальну Православну церкву України (відео)

Сьогодні, 8 листопада 2019 р., Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II під час Божественної літургії у храмі Архангелів у столиці Єгипту вперше під час Великого входу в Диптиху пом’янув ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України. Про це свідчить відеозапис патріаршого богослужіння, поширений на сторінці храму в Фейсбук, а також пізніше оприлюднене офіційне повідомлення з Головного Секретаріату Олександрійського Патріархату:

“В останні місяці ми побачили налаштування/бажання Братів Святих Ієрархів визнати надану через синодальний томос Всесвятійшим Вселенським Патріархом Автокефалію Української Церкви.

Як це є відомим всім, наша Свята Кафолична Православна Церква функціонує через соборну систему управління, як отримала це за традицією і від Святих Вселенських Соборів. У зв’язку з цим і Голови Помісних Церковних Соборів є одними з їхніх членів.

У зв’язку з цим і ми, як член і виконавча влада налаштування/бажання Братів Святих Ієрархів, пом’янули в Диптиху Вселенської Православної Церкви предстоятеля Автокефальної Церкви Київської і всієї України Блаженнішого Митрополита Кир Кир Епіфанія, гаряче молячись про мир і добрий стан наших Православних Церков”.

Таким чином одна з найдавніших Помісних Церков, друга після Вселенського Патріархату за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання автокефалії Православної Церкви України. Ми дякуємо нашим православним братам за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них та весь Олександрійський Патріархат.

Відеозапис, де під час Божественної літургії Патріарх Феодор ІІ поминає Блаженнійшого Митрополита Епіфанія:

Джерело

 

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига…

Gepostet von Євстратій Зоря am Freitag, 8. November 2019


Петро Порошенко

Хід історії – не зупинити!

Незабаром після рішення Елладської Церкви Православну Церкву України визнав Олександрійський Патріархат. Це – один із давніх Патріархатів, другий після Вселенського.

Дякуємо Олександрійській Церкві, Константинопольській Церкві-Матері, Елладській Церкві і всім, хто зробив і робить можливим впевнене становлення Української Церкви.

Незалежна Православна Церква України робиться сильнішою і міцнішою. Дует Путіна й Кіріла не зупинить процесу її визнання усім світовим Православ’ям.

Далі – буде. Слава Україні!


 

Автор