Харківський конфуз гаранта

Валерій Прозапас

Харківська поїздка президента зайвий раз підкреслила наскільки далекий він від реальності та як болісно сприймає її прояви у власному пастельному світі.

Він дійсно не знає, що на великих підприємствах, організованих ще за радянських часів, взимку працювати приходиться не тільки за 0 градусів, але часто й за мінусової температури. І що місця роботи в кращому випадку обігріваються УФО, а одягатися доводиться не тільки в спецовку, і директивно це змінити просто неможливо, як би не хотілося виглядати “отцом родним” перед телекамерою.

Саме тому питання інвестицій та інтеграції до цивілізованого світу з його культурою виробництва та будівництва економіки стоять зараз набагато гостріше ніж те, чим наразі займається влада.

Цікаво, а він взагалі здогадується про роботу на вулиці, наприклад, на будівництві?
Або про заправщиків на АЗС, які бігають по морозу цілу зміну?
Чи про патрульних врешті-решт, які за будь-якої погоди несуть службу на дорогах?

Це нагадує його поїздку у військо, згадайте, як він намагався “покращувати” солдатський побут, не розуміючи, що той просто не може бути іншим, навіть якщо закопати “американські кунги”.

При цьому він намагається виглядати прогресивним, але згадка про славне дідівське минуле з “900 танками на рік” вказує на архаїчність мислення нашого гаранта і знов доводить, що він глибоко радянська людина, яка вимірює роботу керівника кількістю доган та завдань “підлеглим” і не розуміє, що успіх країни в ХХІ столітті вимірюється не танками на душу населення.

Де ж той славнозвісний курс на оновлення та інноваційний прорив?

Так, для оболваненого населення все це в телевізорі буде професійно обіграно в “правильному” світлі та деякий час маскуватиме повну некомпетентність голого короля в питаннях “державного концерТу”, який поїхав з Харкова, поставивши від себе чергового мільйонера, але незабаром лише телевізора для приховування згубних для держави тенденцій стане замало.

Фотографія щасливого “слугі народу” на фоні порожньої від народу площі лише доводить це.

Автор