ЗЕхайп. 23 жовтня – 5 листопада 2019 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щосереди (по можливості) до вашої уваги –ЗЕхайп. Наразі від 23 жовтня – 5 листопада 2019 р.

ЗЕхайп 9
Шість із чотирнадцяти відповідей, озвучених президентом України Володимиром Зеленським на рекордному прес-марафоні, були неправдивими або містили маніпуляції. Про це стало відомо за результатами перевірки, яку здійснила команда VoxCheck.

ЗЕхайп 8
Нардепа від “Слуги народу” Олександр Дубінський і голова громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін посварилися в ефірі каналу «1+1». Шабунін заявив, що Дубінський блокував проекту закону про скасування недоторканності через те, що “переживав за свої 19 квартир”.

ЗЕхайп 7
Прес-служба “Команди Зеленського” заявила, що новий уряд дав українцям Інтернет. Почалося все з посту, в який поправки внесли лише через три години після публікації. За версією СММника Зе-команди, “90% українців роками не мали доступу до Інтернету, а новий уряд змінив ситуацію лише за кілька місяців роботи”.

ЗЕхайп 6
Народний депутат від президентської партії “Слуга народу” Євген Шевченко виступив в прямому ефірі на пропагандистському російському телеканалі. «Мовне питання, яке було піднято ультранаціоналістами, привело до розколу в суспільстві» – заявив нардеп. За словами народного обранця, він відстоює позиції України “в рамках виборчої програми нашого президента і нашої партії”. Не збрехав, взагалі-то.

ЗЕхайп 5
Ряд народних депутатів від фракції “Слуги народу” відправили на проходження поліграфа через провал голосування по законопроекту № 2047-д про скасування корупційних схем. 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тис. доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту. Пізніше нардеп Олександр Дубинський визнав, що проходження ним перевірки на поліграфі через скандал навколо можливого отримання хабарів у Верховній Раді було елементом шоу.

ЗЕхайп 4
Голова Офісу президента Андрій Богдан розповів, що у нового керівника Державної митної служби Максима Нефьодова поки що “дуже не виходить” ефективно працювати. Богдан не заперечує, що мільярдер і одіозний чиновник часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський допомагає новій владі, безкоштовно консультуючи щодо роботи митниці.

ЗЕхайп 3
Країна вітає президента. Активісти влаштували акцію на проспекті Миру в Маріуполі на шляху проходження кортежу президента Зеленського до майданчика інвестиційного форуму RE: THINK. Invest in Ukraine. Активісти розгорнули банер, на якому була написана цитата Зеленського “Мені 42-й рік, я ж не лох, я президент цієї країни!”. Також учасники акції проти розведення сил на Донбасі влаштували “коридор ганьби” Президенту Зеленському під час його візиту до Тернополя. Люди кричали “Ні капітуляції!“ і “Ганьба!“ Голова президентського офісу Андрій Богдан стверджує, що Володимир Зеленський втомився від негативу, який болісно сприймає.

ЗЕхайп 2
Народного депутата від “Слуги народу” Богдана Яременка заскочили на інтимному листуванні з повією. Але, коментуючи ситуацію, він заявив, що це було “провокацією, фабрикацією і спецоперацією”. Пізніше нардеп оригінально вибачився. Ще пізніше він оголосив, що публікація його інтимного листування, яке він вів безпосередньо під час засідання Парламенту, є кримінальним злочином, за який загрожує від 3 до 7 років в’язниці. Яременко назвав журналістів, які працюють у Верховній Раді – “шалавами”.

ЗЕхайп 1
Президент Володимир Зеленський відвідав Золоте на Донбасі, де нахамив добровольцям, які виступають проти розведення військ. «По Україні вчора пройшов дощ… Послухай, я президент цієї країни, мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь… Починаємо втомлюватися. Дивись, є демократія, а є ситуація в країні. І ось демократія в якісь серйозні речі не заходить…» – лунало від Зеленського.

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Автор