Мир тільки на умовах України, бо це наша земля (відео)

Ірина Геращенко

Нова влада говорить, що отримала Мінські угоди в спадок від попередників. Нагадую, що Мінські угоди, важкі, неідеальні, були прийняті в найважчі для України дні, в активній фазі війни. Але вони саме на Росію покладають відповідальність за виконання безпекового блоку – виведення військ і техніки, передачу Україні кордону.

В Мінську ми дійсно обговорювали формулу Штайнмайєра, план Мореля, ідеї Сайдіка, але виконували мирний план Порошенка, це політико-дипломатичне врегулювання конфлікту через посилення нашої армії, звільнення української землі, крок за кроком, вулиця за вулицею, село за селом. Мир на умовах України, бо це наша земля.

Безпековий блок завжди був ключовий і пріоритетний. Так звані формули Штайнмайєра – це пастка Кремля, яка виводить Москву з-під відповідальності за виконання безпекового блоку. Вже вчора Путін заявив, що це на Україну покладається відповідальність за знищені та зруйновані Росією економіку і інфраструктуру Донбасу. Це пастка.

Парламент має бути активно залучений до діалогу щодо мирного врегулювання, до захисту національних інтересів України. Тому ми разом з Голосом закликаємо запросити в ВР міністра закордонних справ, начальника Генерального штабу і зустрітися з президентом, аби з перших вуст мати відповіді на питання розв’язаної Росією війни і миру.

Автор