Дипломатія Зеленського за 4 місяці на посаді

Джон Смит

– Ізраїль.
Дав згоду платити пенсії євреям в Ізраїлі. Просто плювок в обличчя українцям. Дав згоду на відкриття українського представництва в Єрусалимі – плювок в обличчя світу, що вважає цю територію окупованою. Все таємно. Дізналися про це від Нетаньяху.

– Польща.
Поступився полякам в їхніх претензіях. Дозволив проводити пошукові роботи і ексгумацію без відновлення ними українських пам’ятників зруйнованих “невідомими хуліганами”. Поляки одразу стали домагатися рештки, що віднайдуть, тут же і ховати, щоб наліпити по Україні свої “місця пам’яті”. Перший крок до майбутніх територіальних претензій. І не тільки з боку Польщі.

– США.
Знищив двопартійну підтримку України. Зіпсував стосунки з Європою. Знищив імідж України, її Президент тепер – це посміховисько і “Моніка Зелінські”. Але ж його обирали хоч поржать. Так що тут все норм.

– Росія.
Поступки вимогам Кремля віддати Цемаха, агентів ГРУ, підозрюваних в організації бійні в Одесі, навідника, що вбив 30 людей під час обстрілу Маріуполя. Лише в останню мить відмовився підписатися під капітуляцією в Мінську, зафіксувавши “формулу Лаврова”. Кораблі не повернув, відповідальності допоміг уникнути, а отже згодився на претензії Москви на Азовське море. А отже програв морську війну за наші торгові комунікації, що потягне багатомільярдні збитки для промисловості Сходу.

– З’їздив в Туреччину, сфотографувався з Ердоганом.
Дав поржати зі своїх браслетиків. За відмову захищати канонічну Українську Церкву патріарх Варфоломій вигнав.

– Франція.
Сфоткався з Макроном. На другий день отримав повернення РФ в ПАРЄ.

Ось така робота головного дипломата країни. Їздить, возить дружину у відпустку, робить фоточки.
В бюджеті на наступний рік видатки на нові туристичні поїздки збільшені ще на 43 мільйони.

Автор