Технології вбивства людської свідомості

Виктор Федорончук

Всі техніки впливу на людську свідомість, абсолютно всі без виключення, здійснюються по одному і тому ж принципу: спочатку блокується якась частина свідомості людини, а далі в цю частину вкладують бажану для маніпулятора картинку чи ідею, чи цілу програму, яку людина буде безумовно виконувати при активації.

Паралельно з цим робиться маніпуляція по зниженню порогу критичного мислення і блокуванню когнітивних здібностей, інакше операція по зомбуванню не пройде.

По такому принципу працює абсолютно вся інформаційна індустрія, в тому числі і звичайна реклама.

Наслідком є те, що після кожного такого маніпулятивного впливу свідомість людини і можливість раціонального критичного світосприйняття знижується на певний рівень. І це негативно впливає не тільки на ту сферу психіки людини, в якій здійснюється маніпуляція, а також понижує потенціал людини в цілому.

Жахливим наслідком таких операцій є те, що процес цей практично безповоротній. Щоб повернути людину хоча б на попередній рівень, потрібна кропітка індивідуальна робота з досвідченим психотерапевтом за бажанням самої людини. Насильно і масово можна тільки опустити на ще нижчий рівень

В наш час технології впливу, а також технічні засоби і засоби комунікації, досягли такого рівня, що пересічна людина практично постійно перебуває під потужним тиском маніпулятивних технологій навіювання всього підряд – від того, за кого голосувати на виборах Президента, до того, що їсти, що пити, як реагувати, як правильно думати і т.д. і т.д.

Тільки високоресурсний і високосвідомий індивідуум може більш-менш спокійно і раціонально реагувати на такий вплив. В усіх інших випадках свідомість людини потрохи відключається і переходить на мислення штампами, які їй безперервно вкладають в голову засоби масового впливу.

На виході ми маємо людину, яка абсолютно не здатна аналізувати і критично сприймати інформацію (тому що якраз ці здібності вбиваються в першу чергу), а маємо ходячий живий автомат з відключеною свідомістю в частині когнітивних здібностей, який просто виконує вкладені в неї ідеї та установки і який взаємодіє з навколишнім світом через систему вірувань, призм і штампів.

Саме страшне, що в такої людини вже ніколи навіть не виникне бажання щось змінити в собі – немає просто чим подумати таку думку, і немає того, хто міг би сформувати таке бажання для самого себе.

Технологіями масового впливу сьогодні оволоділи всі, кому не лінь, і використовується вона всюди. На цьому тримається вся світова економіка, цивілізація, системи управління будь-якого рівня – від найменших до найбільших. Тому вбивство людської свідомості на сьогодні має тотальний і всезагальний характер. І управління суспільствами через знищення людської свідомості, зомбування (заміни свідомості на вкладені програми) є на сьогодні основною рисою теперішнього етапу розвитку людської цивілізації.

До чого це приведе? ХЗ, але спочатку в Росїї, а зараз в Україні цей процес проходить катастрофічно швидко.

Автор