Минулої ночі трапився ганебний випадок коли була спалена будівля екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої. До того була спалена машина її дітей. Цей ганебний випадок вже отримав бурхливу реакцію, не тільки українського бізнесу, банківської системи, не тільки політиків і політичних партій, яким ми дякуємо за жорстке засудження подібних провокацій і хуліганства, м’яко кажучи. Також, що важливіше, що ця історія отримала жорстку реакцію посольств країн Європейсько Союзу, великої сімки, США. І мабуть вперше за останні місяці ми мали таку жорстку реакцію відносно провокації, яка відбулася навколо Валерії Гонтаревої.

Так само є реакція президента Зеленського, правоохоронних органів. Це важливо. Але дуже важливо, щоб були дії. І наша політична сила висловлює солідарність пані Гонтаревій, яка в найважчі для економіки і банківського сектору часи взяла на себе відповідальність для проведення реформ. Реформи – це завжди дуже болюча історія і дуже дивно, що пані Гонтарева сьогодні постійно говорить, що отримує погрози, приниження за те, що вона вичищала «авгієві стайні». Насправді та атмосфера терору, яка сьогодні накриває країну – це не правильно. Дуже важливо, щоб ми зберегли Україну демократичну. Тільки демократичну Україну шанує і буде підтримувати світ.

Наша політична сила підготувала низку запитів до правоохоронних органів, зокрема, до СБУ, МВС, та інших компетентних органів з проханням взяти під особливу увагу, особисту увагу керівників цих органів, розслідування цієї справи і ми будемо вважати за потрібне, аби вони звітували про його хід. Це дуже поганий сигнал не тільки українству, не тільки людям, які мають, як правильно зазначив президент Зеленський, почуватися в безпеці в Україні, які б політичні погляди не сповідували люди. Це дуже поганий сигнал інвесторам, бізнесовим колам. Сподіваємося, що всі інші підтримають цю заяву і цю вимогу нашої політичної сили.

Ми, в свою чергу, ще раз висловлюємо солідарність пані Гонтаревій і сподіваємося почути розслідування, щоб були знайдені замовники і виконавці цього зухвалого злочину. І бажаємо їй одужання.

Джерело