Зради і перемоги тижня. 30 серпня – 5 вересня 2019 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко: Зради і перемоги тижня. 30 серпня – 5 вересня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 30 серпня – 5 вересня 2019 р.

ЗРАДА

Українська сторона завершила демонтаж останньої фортифікаційної споруди, що розміщена в районі КПВВ “Станиця Луганська”. Водночас станом на 09.00 збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями інженерних робіт по демонтажу не проводиться, а навпаки здійснюється укріплення тимчасової споруди синього кольору з надписом СЦКК (кунг).

Дніпровський районний суд Києва виправдав екс-беркутівця Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану на колонаді стадіону “Динамо” у січні 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на законопроект №10184 “Про державне визнання і підтримку “Пласту” – Національної скаутської організації України”.

Правління Національного банку України заявило про наявність організованого та цілеспрямованого тиску на колишню Голову НБУ Валерію Гонтареву. У ніч на 5 вересня в Києві згорів автомобіль, зареєстрований на невістку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої, яку також звуть Валерія Гонтарева. Раніше у Лондоні Гонтареву збила автівка.

Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу захисту колишнього бойовика так званої “ДНР” Володимира Цемаха на продовження строку тримання його під вартою і визначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У Європарламенті назвали звільнення Цемаха “тривожним сигналом”.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук запропонував IT-галузі створити Фонд розвитку людського капіталу. Крім 5-відсоткового єдиного збору, 1,5-відсоткового військового збору та ЄСВ із двох мінімальних зарплат, голова ДПС передбачає введення збору на розвиток людського капіталу. Він надходитиме до фонду, керованого галуззю, а його ставку буде поступово піднято з 1% у 2020 році до 5% в 2024 році.

ПЕРЕМОГА

В «Укроборонпромі» на всіх етапах діловодства перейшли електронний документообіг. Це перша державна структура в оборонній сфері, де відмовилися від паперової документації.

Секретаріат штаб-квартири НАТО прийняв рішення про включення України до переліку країн, що використовують програмне забезпечення Logistic Functional Area Services (LOFGAS).

Рада скасувала недоторканність народних депутатів Верховної Ради.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії для телеканалу NewsOne за мову ворожнечі в ефірі.

У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбувся відкритий конкурс з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження урядом. Затверджено кандидатуру Тараса Креміня.

У Сумській області СБУ викрили схованку зі зброєю, за допомогою якої планували теракт. Правоохоронці вилучили 14 гранат, два гранатометних постріли ВОГ, 25 запалів УЗРГМ, десять детонуючих шнурів із запалами, 16 детонуючих капсулів, дев’ять тротилових шашок та сім порохових зарядів до артилерійських боєприпасів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор