Зради і перемоги тижня. 16 – 29 серпня 2019 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 16 – 29 серпня 2019 р.

ЗРАДА

Повідомлено про підозру затриманим напередодні заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку, а також його «помічнику». Через помилку у імені Гримчака довелося перезатримувати.

В Одесі сталася масштабна пожежа в готелі “Токіо Стар”. Загинуло дев’ять людей. Власника готелю “Токіо Стар” затримали.

Під будівлею окружної виборчої комісії на 210 окрузі в Прилуках (Чернігівська область) відбуваються зіткнення: кидають димові шашки, також там помічені “тітушки”. На один з поверхів будівлі, де знаходиться ОВК, закинули димову шашку для того, щоб отримати доступ до бюлетенів. На ділянці обирався кандидат Коровченко якого часто пов’язують з партією Юлії Тимошенко. Переможцем виборів було визнано кандидата Приходька.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що у службовому кабінеті заступника глави Генеральної Прокуратури України Анжели Стрижевської були виявлені прослуховуючі спецзасоби. Також Сарган підкреслила, що для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника глави ГПУ або від самого генпрокурора.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко оголосив, що подає у відставку. За п’ять років кіногалузь в Україні досягла найкращих показників за роки Незалежності.

Голосіївський суд зобов’язав прокурора прокуратури Києва прийняти рішення про закриття кримінального провадження проти колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Суд дійшов висновку, що у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі. Сама екс-міністр охорони здоров’я і секретар РНБО часів президента-втікача Віктора Януковича Раїса Богатирьова повернулася в Україну відразу була затримана поліцією. Заставу за неї вніс народний депутат ОПЗЖ Вадим Новинський.

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан подав судовий позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми “Схеми”. Богдан хоче спростувати недостовірну інформацію та захистити свою честь, гідність і ділову репутацію. Андрій Богдан просить спростувати інформацію про нібито перетин ним 11 разів білоруського кордону за 2018 — початок 2019 року та шість перетинів російського кордонів із 2014 року.

Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у Верховній раді у результаті чого працівникам апарату Верховної ради не вдалося протестувати сенсорну кнопку. Андрій Парубій зазначив, що ДБР заблокувало центр управління системою “Рада-3”.

Зеленський дав інтерв’ю про підсумки 100 днів президенства актору з серіалу “Слуга народу”. Також частину представників засобів масової інформації не пустили на урочисте засідання Верховної Ради у зв’язку з відсутністю їх у списку акредитації.

ПЕРЕМОГА

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) додало ще 14 препаратів до реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації за урядовою програмою “Доступні ліки”.

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı стане одним із перших проектів спільного підприємства, створеного Держкомпанією “Укрспецекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, та турецького підприємства Baykar Defence.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали на Запоріжжі бойовика терористичної організації “ДНР”.

Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури АРК і наклав арешт на судно “Мрія”, яке підозрюють у поставках палива для підрозділів Чорноморського флоту Росії в анексований Севастополь.

Начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак представив особовому складу командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Раніше Сирський обіймав посаду командувача Об’єднаних сил в ООС. Також новим командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ став генерал-майор Євген Мойсюк – легендарний позивний «Призер».

Генеральна прокуратура України (ГПУ) і Служба безпеки України (СБУ) провели спільну спецоперацію по затриманню злочинної групи, члени якої організували схему заволодіння нерухомим майном. У цілому в результаті спецоперації 7 осіб, серед яких 3 організатора і 4 виконавця, були затримані.

У Слов’янську Донецької області повністю відмовились від викладання російською мовою в перших класах, тоді як торік таких класів було два. Саме цього вимагає закон, хоча були батьки, які висловлювали своє незадоволення, що немає російськомовних класів.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Виборчий кодекс.

Новообрані народні депутати Верховної Ради 9-го скликання склали присягу. Політична партія “Європейська солідарність” переходить в опозицію до правлячої партії у Верховній Раді.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор