Зради і перемоги тижня. 12 – 18 липня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 12 – 18 липня 2019 р.

ЗРАДА

У Києві двоє невідомих з гранатомета обстріляли будівлю телеканалу “112 Україна”. Поліцейські знайшли відстріляних тубус гранатомета, який спрямували на проведення експертизи.

Італійський суд оголосив вирок нацгвардійцю Віталію Марківу – українця засудили до 24 років ув’язнення.

Президента Зеленського розкритикували посли країн G7 щодо нового закону про люстрацію. Посли країн “Великої сімки” G7 підтримують притягнення до відповідальності винних у зловживанні владою, але відзначають відмінність нинішньої ситуації в Україні від постреволюційної.

У Зеленського заявили, що ВР ухвалила Виборчий кодекс із порушенням регламенту. Спікер Парубій, натомість, заявив що новий виборчий кодекс за відкритими списками було прийнято одним єдиним голосування без порушення закону “Про регламент Верховної ради”.

У Святошинському суді відбулося засідання «Вбивства людей 20.02.2014 під час Євромайдану», під час якого відпустили під домашній арешт колишнього беркутівця Сергія Тамтуру.

У Державному бюро розслідування (ДБР) заявили про витік інформації у справах, пов’язаних з п’ятим президентом України Петром Порошенко. «За даним фактом розпочато службову перевірку», – зазначив керівник ДБР Роман Труба.

Сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів з кортежу президента України Володимира Зеленського. Мікроавтобус Volkswagen Transporter, в якому особовий склад Управління державної охорони повертався з відрядження до місця постійної дислокації у Києві, потрапив у ДТП. В ДТП потрапив також автобус, що перевозив дітей.

Зеленський розповів про масштабну схему в оборонній сфері. Президент заявив, що впродовж п’яти років спецекспортери у оборонній сфері перерахували на офшорні рахунки 30 млн долларів.

Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт на три місяці останній групі українських моряків Роману Мокряку, Андрію Оприску, Володимиру Терещенку, Сергію Цибізову, Андрію Шевченку. Суд задовольнив клопотання слідчих ФСБ Росії стосовно усіх 24-ох військовополонених українських моряків.

ПЕРЕМОГА

Міністерство оборони передало до війська близько сотні нових потужних МАЗ-6317.

Колишнього соратника Віктора Януковича екс-депутата від “Партії регіонів” Юрія Іванющенка повернули до бази розшукуваних осіб.

Кабінет міністрів України запустив послугу е-Пенсія, схваливши постанову про електронні послуги у сфері пенсійного забезпечення.

ЗСУ отримали на озброєння мобільний сучасний радіопеленгатор “Сектор Р-677”, розроблений та виготовлений ДП “Центральне конструкторське бюро “Протон”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Конституційний суд визнав конституційним закон “Про освіту”. Також Конституційний суд України визнав конституційним закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Державна митна служба (ДМС) отримала реєстрацію як юридична особа в Єдиному державному реєстрі на основі документів, поданих головою ДМС Максимом Нефьодовим.

У Краматорську до відділу поліції прийшли двоє чоловіків, які повідомили, що у травні 2014 року, піддавшись пропаганді, перебували у лавах терористичної організації “ДНР”.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували механізм нелегальних пасажирських перевезень з тимчасово окупованої території Луганської області. Як встановили оперативники спецслужби, мешканець Луганська організував нелегальні пасажирські перевезення з території так званої “Луганської народної республіки” на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Також організацією перевезень займалися двоє мешканців Києва.

Міністерство закордонних України звернулося до Генеральної прокуратури та Служби безпеки з проханням відкрити провадження через ілюстрації в газеті спілки угорців Закарпаття “Карпаталія”, карти з приналежністю до Угорщини низки територій України. Управління Служби безпеки України в Закарпатській області відкрило кримінальну справу щодо сепаратизму.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.