В СБУ оприлюднили імена бойовиків “Вагнера”, яких доставили до Сирії на крейсері “Варяг” (фото)

Заява Голови Служби безпеки України Василя Грицака

З посмішкою ознайомився з коментарем «багатограмотного» офіційного представника МО РФ щодо оприлюднених СБУ свідчень безпосереднього учасника переправлення найманців ПВК «Вагнер» до Сирії військово-морськими силами Росії.

Хочу нагадати, що Служба безпеки України неодноразово надавала громадськості конкретні докази про злочини бойовиків так званої «ПВК «Вагнер» як Донбасі, та і в Сирії:

У Європарламенті презентовано доповідь України щодо злочинів приватних військових компаній РФ

СБУ продовжує оприлюднювати дані про злочини бойовиків приватної військової компанії «Вагнера»

СБУ встановила нові факти участі найманців спецслужб РФ у терористичній діяльності проти України та інших держав

Чудово розумію, що ця інформація є дуже незручною для вищого військового та, мабуть, і політичного керівництва Росії. У зв’язку з чим МО РФ всіляким чином намагається «не бачити» російських «ихтамнетов», а ні в Україні, а ні у Сирії, ігноруючи як беззаперечні докази СБУ, так і чисельні викривальні матеріали журналістських розслідувань провідних світових ЗМІ.

Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера «Варяг» для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія):

Звертаю увагу, що як мінімум для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на «Варязі» стало «подорожжю в один кінець».

Також зазначаю, що у разі виникнення у МО РФ «труднощів» у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа «ихтамнетов» Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію для донесення правди до громадян Росії та ліквідації «необізнаності» вищих офіцерів МО РФ.

Джерело

 

Автор