Про Ліпецьку фабрику і дострокові вибори

Дмитро Вовнянко

Мушу визнати, я си-и-ильно недооцінив суто економічну складову питання. Уважно обмисливши обставини ситуації, я знову й знову приходю до висновків – ні, немає для цього кроку політичного підгрунтя.

Вірогідність дострокових виборів найближчим часом я виключаю категорично. Просто НЕ існує підгрунтя для їхнього проведення.

Дострокові вибори можливі в разі розколу коаліції БПП-НФ. Але вибори невигідні ані БПП, ані НФ. Тож, незважаючи на титанічні зусилля низки політиків посварити НФ з БПП – дядько Петро робить ВСЕ можливе аби не посваритися.

Вибори можливі в разі гучних масових акцій непокори. Якщо так – риго-юлькани і Ко втратили час та ініціативу. Їхню здатність збирати людей показали листопадові мітинги. Невдовзі ж тарифи різко зменшаться (зникне графа “опалення”) а до осені вже дасться навзнаки “гройсманівська мінімалка”. І не тільки.

Риго-юлькани наразі політичні банкрути і це очевидно всім крім їхніх же фанатів.

Ні. Немає політичної складової. Нема чого дядькові Петру іти на таку жертву. Гадаю, все не просто – все набагато простіше. Сліпий траст, під керівництвом якого знаходиться Ліпецька фабрика повідомив що він не може ані її продати, ані забезпечити її прибуткову роботу. А коли так – зупинити, простіше ніж підтримувати.

Це, до речі – не продаж. І це – правильно. Обладнання ЛП належить “Рошену” – то хай вивозять його в Україну і використовують на Вкраїнських потужностях.

Ібо нєфіг продавати активи українських компаній за копійки, на поталу інфантильному люмпенові. З дитинства – час виходити.

Який висновок з цієї історії? Такий, що в Росії таки справді економічна дупа. Я точно знаю, продаж і, відповідно, виробництво кондитерки в нас не зупинялися навіть під час російського вторгнення.

Тож якщо в пацаків стало неприбутковим виробляти цукерки, справи їхні – повний швах.

Автор