Порохоботи, Зрадофіли та Охранітелі охрєнітелей

Victor Tregubov

Ось кумедненько.

Були колись, в стародавні часи, люди, яких обзивали Злими Порохоботами, та люди, яких кляли Підлими Зрадофілами.

Ну, може, старі люди пригадують.

І от Підлі Зрадофіли часто закидали Злим Порохоботам, що ті, мовляв, охороняють інформаційно Злочинну Владу, що зраджує інтереси Батьківщини. І грозилися за це після скинення Злочинної Влади різними видами моральних, фізичних та репутаційних розправ. А ще казали, що взагалі пристойна людина владу підтримувати не може, а завжди до неї критична.

І от нема більше тієї Злочинної Влади. Тепер інша, зелененька така.

Але чу!

Значна частина тих самих людей, що казали, що влада завжди не альо, чогось тепер фактично стала не просто як Злі Порохоботи, а більше – як Злі Порохоботи _у їх викладенні_.

Ну це як після розвалу СРСР на його руїнах побудували не нормальний капіталізм, а капіталізм із Кукриниксів. Бо іншого не знали. Так і тут: деякі екс-зрадофіли вдарилися прям в таку охранку, що в найлютіших і найупоротіших з порохоботів така еволюція займала роки. А тут за тижні.

І ти тут такий розумієш, що не стільки вони ненавиділи тих Злих Порохоботів, скільки хотіли ними стати.

– Ну і шо, ну і шо, – бурчать вони. – А нам шо, не можна?

Міжна!

Але є одне але.

Зараз ми вже можемо пересвідчитися, що зради національних інтересів за часів Злого Бариги Порошенка не було. Маріуполь не здано і не поміняно на Ліпецьку фабрику, декомунізація йшла, російський вплив подеколи незграбно, але досить системно, вирізався в усіх сферах, від культури та соцмереж до газопостачання та церкви. Тут вже можна сперечатися про причини, про альтруїзм чи особистий зиск, але по факту так.

Себто ні. Злі Порохоботи не прикривали здачу країни, бо її не було.

І це вже зараз добре помітно.

Бо вже зараз є певний контраст.

А от цікаво, що буде, якщо буде, зараз? Ну якщо нам таки рідна влада спробує втюхати російський план реінтеграції Донбасу, наприклад?

Це ж так опиниться, що ці ось люди, що раніше були Зрадофіли, а тепер охранітелі охрєнітелей – як там вони казали – співучасники злочину?

А що зі співучасниками злочину треба робити? Що вони тоді обіцяли Злим Порохоботам?

ВІШАТИ, СТРІЛЯТИ, ДО СТІНКИ, ЩОБ НА КОЖНОМУ СТОВПІ? Ну хоча б пики роз’юшувати, так?

Я нічого не забув? Що там різні народні артисти малювали в неперевершеній манері пізнього жлоб-арту? Які форми лінчування?

Себто, ось ці самі люди, що зараз охороняють зелене сонечко, пропонували таке робити з посібниками Злочинної Влади, що Зраджує?

Дуже цікава пропозиція, Мурзику Васильовичу.

Напрочуд цікава пропозиція.

Автор