Крим і Севастополь – це українські святині, і ми будемо боротися за них до перемоги, – заявив Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у зверненні з нагоди святкування Дня міста Севастополь.

«Сьогодні наш, український Севастополь, святкує День міста. Його історія була різною – повною поразок і перемог, масштабних трагедій і героїзму. Але вона точно не почалася 236 років тому – відтоді, відколи їй дає відлік колись радянська, а нині російська пропаганда», – сказав він.

Порошенко нагадав, що до вторгнення імперських військ на місці Севастополя було квітуче кримськотатарське місто Ак-яр. «Там – у древньому Херсонесі український князь Володимир хрестив Русь-Україну. А отже український тризуб там бачили за тисячу років до російського триколору», – додав він.

Лідер партії «Європейська Солідарність» також нагадав, як українські школярі вже під час окупації святкували свій випускний у вишиванках під наглядом бригади із ФСБ.

«Я захоплювався севастопольцями, які попри залякування окупантів у 2014 – му році стояли в черзі, аби заявити, що хочуть зберегти свій український паспорт і ніколи не погодяться на сучасний аусвайс. Я захоплювався сміливцями-активістами, які два роки тому вийшли на Приморський бульвар Севастополя, одягнені в жовто-блакитне, аби заявити всьому світу – українці в Севастополі є», – сказав Порошенко.

«Я захоплююся і зараз тими, хто продовжує вірити в Україну і боротися за свої переконання попри тиск і переслідування. Це не їхній сакральний Крим і Севастополь – це наші святині. Так сталося, що ми кілька разів втрачали їх, але завжди поверталися. І нині будемо боротися до перемоги. Бо Севастополь – це Україна», – зазначив Голова партії.

Джерело