Весна прийшла та пішла, прийшло літо і реалізм

Ірина Геращенко

Отже, закріплення курсу на ЄС і НАТО в Конституції було правильним рішенням, а не «передвиборчим популізмом Порошенка», як нам кричали з трибун ВР і телеканалів.

Отже, ніяких будапештських, женевських, марсіанських і інших форматів, які рекламували під час виборчої кампанії критикани Мінська, не існує в природі, й нова команда не лише клянеться в Брюсселі, що «виконуватиме Мінськ», а й в повному складі перепризначила групу, сформовану Порошенком (я не рахуюся) 🙂 . До речі, маю зауважити, що Україна Мінські угоди виконувала і виконала, в тому числі політичний блок, від Москви треба вимагати й безпековий, й гуманітарний, й економічний компонент.

Отже, всі воплі про «бариг», «торгівлю на крові», «Мінську зраду» були огидними виборчими технологіями. Й найкраще, що може зробити нова команда – це продовжувати курс Порошенка. 🙂

Правда, виходить поки що без твердості ПП, який жорстко стояв на своєму в відстоюванні українського інтересу в діалозі з Заходом, нагадуючи про невиконання РФ мінських угод, бо це є правда. Й не завжди Заходу це подобалося, до речі. Але якщо нова команда продовжує зовнішньополітичний курс Порошенка, то це єдино правильне рішення, яке вони мають зробити. Нічого свого, нового в них апріорі поки що немає. Весна прийшла і пішла, прийшло літо і реалізм.

О, скільки ще чудних відкриттів готують нам найближчі місяці та рік, коли щодня і щотижня буде з’ясовуватися, що нова команда, по суті, продовжує «жити по- новому» 🙂

Головне – не втратити країну 🙂

Зробили вас, чи зробили ви, разом 🙂

Автор