Помер 5-річний хлопчик, якого поранили поліцейські у Переяслав-Хмельницькому

Юрій Луценко

5-річний хлопчик Кирил, який став жертвою двох п’яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні.

Поранення було вкрай тяжким.

У зв’язку із цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським в Голосіівському райсуді зранку о 9.00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

Сьогодні ж підписав листа на ім’я Міністра ВС з вимогою зняти відповідального за п’яне дикунство керівника Райвідділу поліції.

Висловлюю щирі співчуття батькам та рідним дитини.


 

Повідомлено про підозру двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП, які з вогнепальної зброї поцілили у дитину

За процесуального керівництва прокуратури Київської області, 02 червня 2019 року, двом поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні.

Встановлено, що, вказані працівники патрульної поліції, 31 травня поточного року в м. Переяслав-Хмельницький під час відпочинку вживали спиртні напої. В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. Внаслідок здійснення пострілів поцілили в малолітнього хлопчика, який в цей час перебував на дитячому майданчику неподалік будинку, де розважались поліцейські. Внаслідок цього дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження і була госпіталізована до лікувального закладу.

Наразі клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаних посад скеровані до Голосіївського районного суду м. Києва.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі.

Джерело

 

Прокуратурою Київської області, дії поліцейських Переяслав-Хмельницького ВП додатково кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 КК України та скеровано в суд клопотання про їх арешт

В понеділок, 03 червня 2019 року, процесуальним керівником прокуратури Київської області, за наслідками проведених слідчих дій та встановлення нових обставин вчинення двома працівниками патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження) прийнято рішення про доповнення наявної кваліфікації скоєного ними злочину ще ч.4 ст.296 КК України, а саме хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень.

Таким чином, працівникам патрульної поліції повідомлено про нову підозру та підготовлено клопотання в суд про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаних посад.

Вказані клопотання скеровано до Голосіївського районного суду м.Києва.

Досудове розслідування триває та перебуває на особистому контролі прокурора області.

Джерело