Володимир Омелян обговорив з іноземними партнерами розвиток Укрзалізниці (фото)

20 травня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із представниками Світового Банку, Посольства США в Україні та Казначейства США щодо ключових питань розвитку Укрзалізниці. У заході також взяв участь Голова АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, представники Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури.

Міністр інфраструктури наголосив, що транспортні та логістичні виклики, які наразі стоять перед Україною, не зникнуть самі по собі, вони вимагають виваженого підходу та ефективних дій: «Українська політична реальність – величина змінна, інфраструктурні виклики – сталі. Незалежно від політичних обставин, процеси, яким ми дали старт, успішно розвиваються: дороги розбудовуються, авіація, порти та річковий транспорт демонструють розвиток, а Укрзалізниця вимагає реформи та інвестицій в інфраструктуру та рухомий склад».

Володимир Омелян наголосив, що новий закон про залізничний транспорт, розроблений Міністерством інфраструктури, має позитивні відгуки від іноземних партнерів та бізнесу, він має бути схвалений парламентом.

Учасники зустрічі обговорили ризики та переваги від запровадження приватної тяги на залізниці, регулювання з боку держави, а також можливості для бізнесу у розрізі вантажних перевезень.

Представники Світового банку та американської сторони позитивно відзначили співпрацю Міністерства з іноземними партнерами щодо спільної реалізації інфраструктурних проектів.

Джерело