HELGI`s NEWs – 4.04.2019

Helgi Sharp

1. Порошенко відповів Зеленському щодо дебатів: “Прочитай спочатку закони, Володя. Але стадіон, так стадіон…”
NB. Порох – красава. Він не став діяти за принципом “Сам дурак!” та вимагати вибачень у коміка за те, що той називав Україну порноактрисою та ображав героїв Майдану. І хоча для Порошенка країна – не знімальний майданчик і не 95-й квартал, він не боїться людей і може доводити свою правоту хоч у студії, хоч на стадіоні, хоч на передовій, хоч на трибуні ООН. От тільки боюсь, що відмазки Зе-команди на цьому не закінчаться.

 

А ще хочу закликати своїх друзів не доводити себе до апоплексичних ударів малюванням апокаліпсичних картин на випадок тимчасового форс-мажору. Як же Ви дешево цінуєте себе, громадянське суспільство та досягнення Майдану, якщо допускаєте, що один комік у парі з одним олігархом можуть докорінно змінити курс країни і як баранів повести нас на заклання. Ті 30%, що голосували за Зеленського, мають від нього діаметрально протилежні очікування, а тому до осені хвиля, що несе пана Зе на хиткий п’єдестал, шльопне його об плінтус народного розчарування на тлі того, що нинішні парламент та уряд працюватимуть ще, як мінімум, 8 місяців. І якщо Порох не виграє 21 квітня (сподіваюсь, що виграє), він візьме своє вже на початку наступного року. А тимчасовому улюбленцю долі слід пам’ятати, що трон завжди стоїть поруч з ешафотом.

До речі, серед останніх, хто розсипався у компліментах перед Зеленським, був запорєбріковий міністр Лавров. Совпадєніє?

#ВоваСкажиХотьСлово!

2. Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти агресії РФ у Чорному морі. Також у Сенаті підготували законопроект про нові санкції проти Москви.
NB. Американська машина рухається повільно, але надійно. Вже прийнято рішення про постійне перебування кораблів НАТО у Чорному морі, наразі вивчається питання повторного проходження плавзасобів України через Керченську протоку у супроводі… ні, не кораблів – авіації Альянсу. Передувати цьому будуть масштабні багатонаціональні морські навчання НАТО “Морський щит-2019”, які пройдуть біля берегів Криму з 8 по 13 квітня.

Американські сенатори у своєму законопроекті вимагають:

– заборонити використання кореспондентських рахунків в США російських системних банків: Сбєрбанку, ВТБ, Газпромбанку, Зовнішекономбанку і Россельхозбанку;
– заборонити всі операції з держборгом Росії, а також з усіма борговими зобов’язаннями держкомпаній;
– блокувати всі американські активи російських топ-політиків і олігархів, а також відмову їм у візі;
– заборонити будь-які нові інвестиції в російський паливно-енергетичний сектор громадянам США і з території США;

У нас є надійні друзі – головне, щоб і Україна залишалась надійною та передбачуваною країною.

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення резолюцію, що закликає до посилення…

Gepostet von Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США am Mittwoch, 3. April 2019

 

3. Синод УПЦ МП закликав Вселенського патріарха відкликати Томос.
NB. Відчули, сученята, запах крові? Кадило вам у підрясник, а не відкликання Томосу! Московські кукловоди плекають великі надії на можливу зміну керівництва у нашій країні, але вони не враховують одного – у нас не Росія, де один цар може довільно крутити своєю отарою.

Те, що наразі відбувається свято демократії, як і те, що ми стали по-справжньому незалежною країною зі своєю церквою, потужною армією, вільними виборами та відкритими кордонами – заслуга не “простого народу”, а купки пасіонарієв на чолі з тим Президентом, якого найпасивніша частина цього “простого народу” з попкорном у зубах хоче змінити на “нове обличчя”. Це її право, а такі люди, як Порошенко, на будь-якій посаді працюватимуть для того, щоб цей народ мав право вільно наступати на свої, українські, а не на російські граблі. І за це йому велика дяка.

@VasiliskaShuter
Ощущаю себя, как весной 2014 в Донецке. Всеобщее ликование ваты, патриоты Украины стали изгоями и фашистами… меня не слушали даже близкие друзья. Всем хотелось новых лиц, никто даже не вспоминал про экономику, международную политику и здравый смысл. Простой народ…

4. Одним рядком:

* У Києві можуть скасувати підвищення тарифів на централізоване опалення і гарячу воду з 1 травня – заступник голови КМДА Пантелєєв.
NB. Це пов’язано, насамперед, зі світовим обвалом ринку газу, про що я писав раніше.

* Через українські аеропорти пасажиропотоки зросли більш ніж на 20%. Зубожіння…

🇺🇦Як би комусь не хотілося довести протилежне, але ми продовжуємо ріст авіаційного ринку!Чудові показники, особливо…

Gepostet von Volodymyr Omelyan am Mittwoch, 3. April 2019

 

* В Україні є близько 2 тисяч вакантних посад суддів.
NB. Ті, хто постійно кричить про “провал” судової реформи, не бажають заповнити ці вакансії чесними суддями? Не бажають, бо про що тоді кричати?

* У Держдумі оцінили “збиток Криму від України” у понад 1,5 трлн рублів.

– Мама, мы великая страна?
– Великая, сынок.
– А почему у нас туалет на улице?
– Это всё враги, сынок.

Нумерологи кажуть, що сьогодні (04.04) особлива дата. Число Чотири символізує рівність, єдність чотирьох стихій, які формують енергетичні потоки. Кожна в рівній мірі активна і готова допомогти у подоланні проблем. Робимо своє, та все у нас буде добре! Як писав поет:

Не шукайте проблем на свою голову,
Їх шукати, як вітер у полі.
Бережіть любов та честь змолоду,
… І паркуйтесь біля моря.

Поборемо.

Автор