Зради і перемоги тижня. 22 – 28 березня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 22 – 28 березня 2019 р.

ЗРАДА

Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону виніс вирок українському політв’язню Павлу Грибу, обвинуваченому в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, засудивши його до шести років позбавлення волі. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження проти першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко, якому інкримінували незаконне збагачення. Справу закрито на підставі рішення Конституційного суду, який скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Кандидата в президенти Юрій Бойка і лідер руху “Український вибір – Право народу”, член партії “За життя” Віктора Медведчук провели зустріч у Москві з прем’єр-міністром РФ Дмітрієм Мєдвєдєвим і главою “Газпрому” Алєксєєм Міллєром. Президент Петро Порошенко засудив візит. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що проти кандидата в президенти Юрія Бойка і голови політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука відкриють кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону, а саме – прямого перельоту до РФ.

ПЕРЕМОГА

Від 2014 р. в українській армії було сформовано 33 бойові військові частини, серед яких 15 підрозділів сухопутних військ, 11 – військово-морських сил, 4 – десантно-штурмових військ, 2 – сил спеціальних операцій, 1 – повітряних сил.

Водночас з’явилося 11 нових частин забезпечення, а саме: 4 – розвідувальні, 5 – оперативного забезпечення, 2 – військові частини зв’язку.

Співробітники Служби безпеки України попередили теракт в метро Харкова, який готували російські спецслужби напередодні президентських виборів. За 5 років СБУ попереджено понад 230 терористичних актів; викрито та засуджено, у тому числі за державну зраду, 341 особу; вилучено з незаконного обігу 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, 10 тонн вибухівки

Підприємства оборонного комплексу України розробили та опанували виробництво електромагнітної зброї, призначеної для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі – систем енергоживлення та систем передачі даних.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор