Незалежна українська церква

Олександр Дедюхін

Були ті речі, які Порошенко у своїй передвиборчій програмі обіцяв, а були речі про які він тільки мріяв.

Наприклад, ніхто нам не обіцяв безвізу. А він є. Так само нам ніхто не обіцяв Томосу, а Порох його добився.

Про незалежну Українську Церкву мріяли поколіннями. З часів Ярослава Мудрого. Але мрія ця була в категорії «реально, але неможливо». Тобто теоретично ми, звичайно, Томос могли отримати, але на практиці завжди не виходило. Просто нагадаю, в 1918 році дві країни – Польща та Україна подали заяву до Вселенської Патріархії на отримання Томосу про автокефалію, через 6 років Польща його отримала, а України на той момент вже не було.

Нагадаю, що ніхто нам нічого не обіцяв. Більше того, стара та багата «церква» РПЦ ФСБ через своїх агентів вливала в свою структуру в Україні величезні ресурси – людські та фінансові. Для чого? А тому, що духовність народу – це як раз та точка опори, за допомогою якої московський сцарь Пуйло та єретик Гундяєв хочуть перевернути рух нашої Богом даної держави у протилежний – азіопській бік, у владу мордору.

На сьогодні тисячі людей та сотні парафій вже повернулися до рідної української Церкви. Так, мені як пастирю доводиться із ними працювати та вичавлювати з душ заліське рабство, але процес пішов. Люди відкривають очі і душі. І нагадаю, що знищити малоросів у собі – це одне з основних наших завдань. Бо коли ми перемагаємо в собі комплекси, то тоді рухаємося до утвердження в нас абсолютної подоби Божої.

Отже, Томос – це не просто #ПеремогаПороха – це архіважлива, мегаісторична перемога, яка відрубає скрєпи, троси та канати, що пов’язували нас зі східною недоімперією. Так, це новий рівень відповідальності. Ми вже більше не зможемо сказати що в наших проблемах винен хтось інший. Ще трохи і московської церкви не стане взагалі. А згодом і самої Московії не стане. І це добре зєло.

Колись, давним-давно, Ісус Христос спитав апостолів: «За кого ви вважаєте Мене?» і тоді апостол Симон відповів: «Ти Христос, ти Син Божий», і тоді, саме за те, що Симон зумів побачити суть Ісуса, головне призначення Його приходу на землю, Господь сказав: «Ти тепер Петро (камінь), і на цьому камені Я збудую Церкву Мою, і ворота пекельні не здолають її».

Так само сьогодні, Петро Порошенко зумів побачити головне, що потрібно Україні. І на цьому камені (Петрі) сьогодні Господь будує нову, сильну та впливову державу, яку ніякі сили ворожі не подолають.

Томос – це військова мегаперемога Пороха, бо після отримання Томосу рейтінг Пуйла впав на 30%. Чекаємо на нові, та допомагаємо Президенту.

Автор