HELGI’s NEWs – 25.03.2019

1. Генпрокурор США Вільям Барр: за підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Мюллером, ані Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року. Водночас, у розслідуванні Мюллер не дав чіткого висновку, чи перешкоджав Трамп правосуддю.

NB. Поки що гора народила мишу. А я можу лише озвучити свої внутрішні переконання, які стали результатом не вичитування американських ЗМІ (які належать, в основному, демократам), а живого спілкування з американськими політологами з обох політичних таборів:

* Те, що Росія впливала на вибори в США, було відомо й до розслідування Мюллера – відповідні заходи вже прийняті.

* Імпічменту Трампа не буде. До цього ні юридично, ні політично не готова навіть демократична більшість у Конгресі. Основне завдання цієї більшості – максимальна дискредитація діючого президента в очах виборця з метою його необрання на другий термін.

* Трампа не буде обрано на другий термін. Я взагалі сумніваюсь, що республіканці висунуть його у якості єдиного кандидата від своєї партії.

* Які судові процеси очікують Трампа після складання своїх повноважень, мене абсолютно не хвилює – це відволікання на другорядний об’єкт, а у нас своїх проблем вистачає.

* Я згоден з нашим Президентом, який не ділить американську владу на “поганого” Трампа (він навіть назвав його великим другом України) і “хороший” Конгрес, а сприймає політичний істеблішмент США у якості єдиного організму, який на виході є головним стратегічним партнером України. І робить це Порошенко тому, що дуже досвідчений дипломат, і розуміє, які пастки можуть очікувати нас у випадку потурання одній з гілок влади в американських внутрішньополітичних процесах.

2. Зеленський в останню хвилину відмовився прийти на прямий ефір “100 хвилин з Оксаною Соколовою” на ICTV, але дав інтерв’ю каналу “1+1”.

Що ж, я долучилась до числа журналістів, від яких утік Зеленський:))). В принципі, я відпочатку сумнівалась в тому, що…

Gepostet von Oxana Sokolova am Sonntag, 24. März 2019

NB. Якимось диким суржиком ніс нісенітниці Зє-Лєнін, а соромно було мені. Соромно за кашу у його голові та перелякані оченята. Соромно за розумну ведучу, яка ледь стримувалась від того, щоб не пере@бати цього блазня своїм пюпітром. Соромно за “простий народ” (скандувати ми нє бросім – нащо нам Томос, дай рупь по восємь!) – легковірний, нетерплячий та з оперативною пам’ятю хохулі. Який, обравши президентом недолугого бенедю (не дай Боже…) вже за місяць розпочне звинувачувати його у всіх бідах. Хіба не простіше тверезо оцінити ситуацію та не плекати надії на маленького телевізійного клоуна без розуму, досвіду, команди та програми. Без всього. Але з захмарними амбіціями і грошима тьоті Бєні – шельмує все акторський трюк: в кіно – герой, в житті – гівнюк…

Невже, щоб стати Нацією, нам судилось пройти не тільки через війну, але й через примітивні рефлексії власного народу? У черговий раз впевнююсь: основна прірва простяглася не між добром і злом, а між розумом і дурістю.

Що стосується “1+1”, то цей канал за два місяці печерних маніпуляцій показав, у що може перетворитись інфополе України за преЗЕденства лакея Коломойського.

3. Два літаки з російськими військовими прибули до Венесуели.

NB. Венесуеланаш?) Дивовижний народ ці росіяни – віками нишпорять по світу, вмирають, “наводячи порядок” на чужих землях, а на своїх навести лад – зась. Вперто не бажають йти визнаним демократичним шляхом, а кожного разу винаходять нове лайно, називають його скрепами та на штиках несуть в інші країни. Але тут справа трохи в іншому – Мадуро віддав Росії жирні шматки державних нафтових компаній, ось Путін і лізе у цю кашу. Проте, Венесуела занадто далеко від Росії, а дядєчка Сем зовсім поруч… Кого-кого, а цю країну він скрєпним не віддасть. Хіба що новими 200-ми у “чорних тюльпанах”.

Природні ресурси Росії оцінюються в $75,7 трлн – 1 місце в світі. Росія у числі лідерів з видобутку нафти, газу, алмазів, золота, платини, паладію, алюмінію, нікелю, титану. При цьому 38% росіян не вистачає грошей на їжу чи одяг…

4. ЄC спростував інформацію про антикорупційне розслідування проти Порошенка.

NB. Очікувана тактика від ЮВТ – ложечки знайдуться, осад залишиться. Квест для друзів: легко спіймати леді Ю на брехні – спробуйте спіймати її на правді.

Що стосується самого Порошенка, то головний індикатор для мене – росТВ. Там він як був “фашистом”, “вбивцею” та “алкашем”, так і залишився. Проте, ЮВТ раптом стала “розумним політиком”, Зє-Лєнін – “надією українського народу”, а Білецький з нациста перетворився на “активіста” та командира нацкорпу. Зовсім балалаєчники не паляться.

5. Одним рядком:

• Більше 5000 російських фейків зафіксувала європейська група по боротьбі з російською дезінформацією за 4 роки. Це по три з половиною фейка на день, два з яких – про Україну.

NB. І на тлі цієї інформаційної вакханалії в РФ прийняли закон про “відповідальності за фейки”. Оруелл відпочиває.

• Експерти стверджують, що Порошенко у разі програшу перейменує партію і піде в Раду.

NB. Навіть не сумніваюсь! Порошенко довго ще залишатиметься фактичним альфа-керівником України. Незабаром напишу окремий текст, в якому обгрунтую своє переконання у тому, що можлива поразка Пороха у президентських перегонах (не хотілось би, але історія не вчить “простий народ” нічому) може стати для нього запорукою впевненої перемоги на парламентських виборах. Які є стратегічно важливішими.

• Жінки без хусток і відспівування католиків: в рамках реформ ПЦУ змінить правила для вірян.

NB. Чому ні? Досить вже озиратись на ретроградні скрєпи московського улусу Золотої Орди.

• Петиція проти Brexit набрала 5 млн підписів і стала найпопулярнішою в історії Британіїі.

NB. Чи не здається вже британцям, що процес доведено до абсурду, і простіше пережити відставку Мей та новий референдум, за результатами якого країна залишиться в ЄС?

• Хроніка зубожіння:

За даними Держстату, в 2018 році на 100 домогосподарств припадало 12 кондиціонерів (в 2015 році – 8). Істотно збільшилася кількість персональних комп’ютерів – з 25 до 37, ноутбуків – з 6 до 35, мобільних телефонів – з 167 до 203. Кількість автомобілів на 100 домогосподарств за рік зросло на 17% – з 21 до 25. Хм-м… Навіть не знаю, що скоріше опановує Україну – страшне зубожіння чи страшне ниття про таке “зубожіння”.

Сьогодні понеділок. Моє побажання друзям просте: спробуйте не втратити розум та душевну рівновагу за той тиждень, який залишився до виборів. Йде гра в довгу, і нам ще знадобляться холодний розум та неабияка витримка.

Янукович виграв за формулою: “Аби не Юля!” Наразі розігрується карта: “Порошенко” чи “Аби-не-Порошенко”. “Аби-не-Порошенко” має зо два десятки псевдонімів слова “капітуляція”. Проте, історію робить не “простий народ”, а 10% пасіонаріїв та їх вплив на ПН. Тому треба спокійно пояснювати, робити своє та вірити у перемогу. Шануймося!

Автор