Робоча поїздка Президента України до Чернівецької області (фото, відео)

Президент: Коаліції з Кремлем – проти України

За результатами соціально-економічного розвитку Чернівецька область перебуває в першій п’ятірці серед найкращих регіонів України. Створено, зокрема, індустріальний парк «Новодністровськ», у який вкладено 80 млн грн інвестором з Німеччини і створено 1390 робочих місць.І за кожним таким проектом робочі місця, де більше, де менше, але всюди це, зокрема, можливість для молоді не шукати щастя закордоном, а реалізувати себе в Україні.А ще ці інвестиції виводять нас у європейський економічний простір. Експорт товарів Чернівецької області до Європи у 2018 році збільшився на 45% порівняно з попереднім роком. Тепер до ЄС відправляється 72% від всього обсягу експорту області.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

Президент Петро Порошенко особливо наголошує на важливості відповідальної позиції на виборах, бо питання для України поставлено так – чи зможемо ми зберегти справжню незалежність від Росії. «Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради?», – додав він.

«Нам потрібно знову і знову нагадувати людям про справжній зміст вибору, який нам належить зробити. І не соромитись нагадувати людям про ціну помилки, якщо вона буде допущена», – сказав Глава держави під час засідання Ради регіонального розвитку Чернівецької області.

«Ми маємо побачити справжні питання, приховані за прізвищами в бюлетені. І російські телеефіри нам дуже допомагають навести різкість», – підкреслив Президент.

Глава держави підкреслив: «Нам потрібно всім бачити справжні ставки на цих виборах. Адже Путін цю ставку дуже добре знає і не приховує, який результат його категорично не влаштовує».

«Ви бачили вчора новини і відео з Кремля. Побігли до Путіна. Вони економіку обговорюють. Вони обговорюють, як посадити знову Україну на російську «газову голку». Вони вже союзи обговорюють, які будуть створені після президентських виборів, після парламентських виборів», – зазначив Петро Порошенко.

«І вони самі стверджують, що вони об’єднаються. Проти кого вони об’єднаються? Проти України. Проти кожного з нас», – наголосив Президент. За його словами, не змігши прорвати фронт на сході, подолати, розшматувати Україну, Кремль зараз уже не соромиться підривати нашу єдність зсередини. «Ось майбутня парламентська коаліція – з Кремля пряма пропозиція і відповідна реакція ЗМІ», – сказав Петро Порошенко.

«Економіку вони обговорюють, в той час коли наші хлопці гинуть на фронті», – додав Президент.

За словами Петра Порошенка, саме тому зараз російська пропаганда хоче очорнити та принизити в очах українців все, що зроблено. Він вкотре підкреслив, що президент Путін ніколи не змириться з тим, що Україна вийшла зі сфери впливу Росії, ніколи не змириться з тим, що ми зробили свій вибір євроінтеграційного шляху розвитку держави.

«Що вони поїхали туди вимолювати, які економічні інтереси? Що вони зі сльозами на очах, простягнувши руку, поповзли на колінах і просили у Путіна? Ці поповзли, а інші тут з екранів телебачення інформують, що вони тут стануть на коліна і будуть плакати. Хочу нагадати всім – Москва сльозам не вірить», – сказав Президент.

Глава держави також нагадав слова гімну української армії «Зродились ми великої години»: «Бо плач не дав нікому ще свободи, а хто борець, той здобуває світ».

Джерело

 

Президент подякував буковинцям за підтримку українських воїнів

Децентралізація прокладає собі шлях. Про це свідчать і перші результати, і готовність присутніх тут людей працювати заради змін у житті громад і всієї України. Надзвичайно приємно сьогодні у Чернівцях поспілкуватися з лідерами територіальних громад.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

Під час Ради регіонального розвитку Чернівецької області Президент Петро Порошенко наголосив на пріоритетності підтримки української армії та подякував громаді Буковини за підтримку героїчного українського війська.

«І давня, і нова історія вчать нас – щоб вижити, маючи сусідом Росію, Україна повинна мати сильне військо. Армія, а не меморандуми, є гарантом суверенітету, територіальної цілісності і запорука безпеки кожного громадянина і цілої держави. Тому армія і сектор безпеки були і залишаються для мене пріоритетом», – наголосив Петро Порошенко.

«Я як Президент і Верховний Головнокомандувач пишаюся нашою героїчною армією, пишаюся тими її частинами, що дислоковані на Буковині. Хочу щоб вся ваша Україна почула про 3-ю батальйонну тактичну групу 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, дислоковану у Чернівцях. Її воїни героїчно воювали проти агресора і завжди з честю виконували свій обов’язок», – сказав Президент та зазначив, що 79 воїнів цієї групи були ним нагороджені державними нагородами України.

«Дякую області, громадам, дякую усій Буковині за підтримку наших воїнів», – додав Глав держави.

Президент підкреслив, що «в небачено стислий термін ми відновили армію, бо такої армії, як зараз у нас ніколи не було».

«Ми її створили, бо не було чого відновлювати. Правильніше сказати, що ми створили навіть не з нуля, а з «мінусу» – розграбовану і насичену російською агентурою армію і весь сектор безпеки. А зараз, завдяки нашим з вами зусиллям, українська армія входить до числа 10 найкращих, найсильніших армій Європи. Наші союзники запозичують у нас досвід української армії у гібридній війні, хоч в Яворів чи Старокостянтинів, хоч на Ширлан, хоч на Десну (приїжджають – ред.) перейняти досвід українців навчитися як бити росіян», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Децентралізація впевнено прокладає шлях по всій Україні – Президент про успішність реформи

Президент Петро Порошенко акцентував увагу на важливості реформи децентралізації для розвитку України. Про це Глава держави сказав під час участі в Раді регіонального розвитку Буковини.

«З першого дня на посаді я розумів: потрібні ініціативи, які дадуть швидкий позитивний результат по всій Україні. Точкових проектів під патронатом центральної влади не вистачить. Незважаючи на війну, люди всюди мають побачити зміни, а ще важливіше – люди мають самі стати творцями змін. І це при тому, що війна не дає нам права на помилку. Якщо ініціатива не спрацює, другої шансу проводити реформи може не бути», – сказав Президент.

«Моя мета децентралізації – це країна без периферії. Це країна вільних, щасливих і заможних людей», – сказав Петро Порошенко.

Він нагадав про прийнятий закон про децентралізацію, подані відповідні конституційні зміни. «Я дякую, що цю ініціативу підтримали і тодішній Прем’єр-міністр Яценюк і нинішній Прем’єр-міністр Гройсман, інші члени уряду. А головне – ініціативу по децентралізації підтримав народ, активно зайняв позицію по децентралізації», – сказав Президент.

«Ми сказали: тепер ви самі приймаєте рішення, захищайте перед громадами, коли уся громада це обговорює, і відповідайте перед людьми за кожну гривню. І ще одне, можливо найважливіше. Децентралізація – це не коли кожен сам за себе. Навпаки, децентралізація – це об’єднання, це єдність, це те, чого зараз потребує держава, єдність всіх нас заради спільної великої мети», – сказав Президент.

«Зроблено те, чого раніше ніхто не міг уявити. Владу реально з центру передали громадам. Підкреслю – владу, повноваження, а разом з ними і відповідальність», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що реформа децентралізації дозволила передати на місця не лише владу і відповідальність, а й фінансовий ресурс, гроші. «Бо відповідальність без ресурсів – це обман. Це те, що намагалися нав’язати усі попередні роки», – додав Президент. Він повідомив, що тепер у зведеному бюджеті частка місцевого бюджету – 51%, державного бюджету – 49%. При цьому додав, що лише необхідність забезпечення витрат на оборону «не дає можливість далі посувати це співвідношення на користь місцевих бюджетів». «Але по закінченню війни ми цей процес точно продовжимо», – наголосив Президент.

«Що це означає для громад? Київ більше не диктує, скільки і на який проект має бути виділено коштів, з ким укласти контракт, хто має бути підрядником. забули вже це. А ще недавно саме так і було. Рішення приймалися в київських кабінетах. Туди йшли посланці з торбами, там оцінювали те, що в торбах. Одним відмовляли, бо торби не підходили, іншим милостиво дозволяли. Одним словом, що посланці виходили, те й ваше. Обраним громадами керівникам лишалося тільки виконувати», – нагадав Президент.

«На зустрічах по всій Україні тепер бачу – громади самі активно вирішують багато своїх проблем. Громади не просто латають дорогу чи утеплюють фасад, бо їм дали гроші. Ні, громади бачать перспективу, створюють стратегії розвитку. Ніхто краще за вас не знає, де потрібна школа, де – освітлення, де – дорога. Ви самі вирішили – саме це нам потрібно. Це чудово. Ось вам повноваження, ось гроші – робіть. І найактивніші вже роблять, в тому числі і в Чернівецькій області. Децентралізація зараз вже впевнено прокладає собі шлях. Про це свідчать і перші результати, і готовність присутніх тут людей працювати заради змін у житті громад і всієї України», – зазначив Президент.

Джерело

 

Президент: Чернівецька область в першій п’ятірці серед найкращих регіонів України і вже експортує 72% своєї продукції до ЄС

Під час участі в Раді регіонального розвитку Буковини, Президент Петро Порошенко зазначив, що за результатами соціально-економічного розвитку Чернівецька область перебуває в першій п’ятірці серед найкращих регіонів України та є одним з лідерів країни по експорту до країн Європейського Союзу.

«Подивіться на Буковину – де ви ще знайдете таку красу?… Якщо ви не бачили цього, ви точно не бачили Україну», – сказав Президент. При цьому Глава держави наголосив, що для Чернівецької області надзвичайно важливо залучити інвестиції, щоб створити робочі місця і цей процес активно триває і підтримується об’єднаними територіальними громадами Буковини. Президент підкреслив, що також є важливим дотримання стандартів розвитку громад, а саме – повне проникнення широкосмуговим інтернету, якісні дороги, доступність телемедицини та будівництво або реконструкція дитячих садків і доступ до інклюзивної освіти.

«Ми маємо мати пакет, до чого обов’язково має призвести найближчим часом децентралізація», – наголосив Президент.

«За результатами соціально-економічного розвитку Чернівецька область перебуває в першій п’ятірці серед найкращих регіонів України. Слухайте, ті, хто хоче приїхати сюди в якості туриста», – сказав він.

«Створено індустріальний парк «Новодністровськ». Туди, зокрема вкладено 80 млн грн. інвестором з Німеччини. Це класно», – сказав Президент. При цьому він зауважив, що є багато інших успішних інвестиційних проектів на Буковині, зокрема організовано виробництво кабельно-провідникової продукції для автомобілебудування, створено 1390 робочих місць, кооператив «Дари Гуцульщини» займається заготівлею та переробкою грибів, ягід та лікарських рослин, виробляє сушені, заморожені, консервовані гриби, які експортуються до Румунії, Польщі, Молдови, Німеччини, Італії.

«А за кожним таким проектом робочі місця, де більше, де менше, але всюди це. І це можливість для молоді не шукати щастя закордоном, а реалізувати себе в Україні», – сказав Президент та наголосив, що ці інвестиції виводять нас у європейський економічний простір. Президент повідомив, що експорт товарів до Європи у 2018 році збільшився на 45% порівняно з попереднім роком.

«Тепер до ЄС відправляється 72% від всього обсягу експорту області. А хто мені казав, коли я підписував Угоду про Асоціацію та зону про вільної торгівлі, що це не буде працювати? Найбільший ринок світу. І в умовах, коли Росія закрила свої ринки, оголосила ембарго, оголосила гібридну війну. 72% експорт до Євросоюзу і він ніколи не буде для нас закритим. Це є наше досягнення», – сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що спільними пріоритетами для всіх громад є освіта, реконструкція і розширення шкіл та дошкільних закладів.

«Реконструюються, а часто будуються заново, з урахуванням нових енергозберігаючих технологій, дитсадки, школи. В області створено 13 інклюзивно-ресурсних центрів. Реконструйовано лікарню швидкої допомоги, онкологічний та кардіодиспансер. Ведеться робота з реконструкції приміщення для створення сучасного перинатального центру», – повідомив Петро Порошенко та наголосив, що цей проект знаходиться під його контролем. «Українців має бути більше, українці мають народжуватися здоровими і технології 21 століття мають дійти до кожної області», – наголосив Президент.

Окремо увагу Президент привернув до туризму регіону. «Буковина – неймовірно багата туристичними принадами. І багато громад вже роблять на нього ставку в своїх планах розвитку. Переконаний, що це спрацює», – додав Глава держави.

Джерело

 

Перебуваючи у Кіцмані на Буковині, Петро Порошенко вшанував пам’ять легендарного українського поета, композитора та виконавця, Героя України Володимира Івасюка

Перебуваючи у Кіцмані на Буковині, мав честь особисто вшанувати пам'ять легендарного українського поета, композитора та виконавця, Героя України Володимира Івасюка.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

Кіцмань – неймовірне місто. Дякую вам за щирість, за посмішки, за теплий прийом. Ви – надзвичайні!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

 

Зустрічі з мешканцями Чернівців

Вітаю перлину Буковини – Чернівці!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

Надзвичайно приємно сьогодні відвідати перлину Буковини – Чернівці. Дякую за посмішки, слова підтримки та безліч фото на згадку 🙂

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 23. März 2019

 

Автор