Кругооберт маразму в політиці

Тарас Чорновіл

До речі, пригадуєте головне посміховисько минулого тижня, те, що називається Олександр Чубатенко? Це він на штабі Зелепушок доповідав знамениту пропозицію невідкладно підвищити зарплату всім учителям України до 4 тисяч доларів (що удвічі вище, ніж у більшості найбагатших країн світу й навіть у США) та не зумів перемножити два простенькі числа й доказував, що для бюджету це вартуватиме лише 200 мільйонів доларів на рік. А Зюзя та його “велемудрі” радники розуміючи кивали головами й заявляли: будемо підвищувати… Це все ганьбисько виклали в інтернет, як частину персональної реклами. А коли виявилося, що в хлопчиків проблема навіть з елементарною арифметикою, а сума “ініціативи” перевищує половину бюджету країни, то позорище швиденько прибрали.

Але повернуся до цього велемудрого Чубатенка. Коли дивився ролик, то згадав, що це дарування знаю по Раді. Дійсно, він там уже засідав із 1998 року, коли я щойно прийшов на довиборах 2000-го (це було ще третє скликання). Пригадалися якісь пару не менш дурних і сумбурних його заяв з того часу та ще партійність цього “генія”, який після деяких шукань осів у “Батьківщині” Ю. Тимошенко. А потім ще раз обирався за списками “Батьківщини” в 7-му скликанні.

Звісно, хтось може заїкнутися, що це нічого не означає: був у Тимошенко, тепер осів у Зеленського. А я ні на що й не натякаю. Просто надоїли вже ці подвійні агітатори за Зеленського й Тимошенко, ну, тобто, за Коломойського. Бо в п’ятницю на Прямому біля мене сидів один такий політтехнолог і активно переводив стрілки. Щоб дискусія не заглиблювалася в тему – який пустобрех Зюзя та вся його команда, вигукував, що цей Чубатенко – радник міністра освіти Лілі Гриневич. Зі своїми радниками нехай пані Ліля сама розбирається, зрештою, вона представник Народного Фронту – партії, яка все більше демонструє свою ворожість до Петра Порошенка. А от від того факту, який я дозволю собі назвати кругообертом маразму в політиці, як виглядає, нікуди не дітися. Особливо, коли в обох політкомпаній один багатий папік…

* * *

І відразу ж у доповнення про “потужного” члена команди Zю та колишнього члена команди Леді Ю – про Олександра Чубатенка.

Щойно опублікував попередній допис і заглянув у стрічку, як наскочив у друзів на скрін із цього ганьбиська. Тут є аж кілька окремих фактів:

1. Майбутній, як я розумію, міністр освіти у команди “Слуга народа” не погребував спеціально злітати до Франції, щоб там зустрітися з одіозною проросійською дамою Марі Ле Пен. Як бачимо, у них було цілковите порозуміння, в тому числі й стосовно майбутнього Європи.

2. Цим фото помічник Зеленського та соратник Тимошенко супроводжував переклад інтерв’ю Ле Пен, де, зокрема, вона доказувала, що європейський вибір для України – це фатальна помилка. Ще вона писала (не знаю, чи в тому самому, чи в іншому тексті), що Україна повинна остаточно розвернутися до Росії й продовжувати шлях поглибленої інтеграції в євразійські структури на чолі з Москвою.

3. Сам Чубатенко в своєму супровідному дописі до інтерв’ю підтримує цю проросійську неофашистську позицію московської лобістки в Європі та втішено повідомляє українців, що, бачте, далеко не всі там жаліють, що Україна “відмовилася підписувати” Угоду про асоціацію. Не Янукович відмовився, а Україна!

4. Щоб уже остаточно було ясно, що це цілком свідомий геополітичний вибір цієї істоти, просто гляньте на дату: 15 грудня 2013 року! Уже давно вирував Майдан, пролилася перша кров, був уже й повторний штурм… Усі, хто ще сумнівалися, до того часу вже зробили свій остаточний вибір. Чубатенко теж – він не з Європою, він з Ле Пен, з Януковичем і з Путіним. А сьогодні він разом з лідером молодіжки Партії регіонів Разумковим та протеже Льовочкіна Сергієм Лещенком розробляє стратегію виборчої кампанії кандидата, за якого так активно агітують молодняк. Не за молодь, а саме молодняк у тому значенні, яке використовують у агроіндустрії… Бо молодь виходила на Майдан за європейський вибір, а молодняк – за російські серіали, “дружбу с русскімі братьямі” та повернення олігархів. Отака баєчка вам під вечірній чай.

Автор