Десять пунктів справжньої президентської програми Зеленського

Ali Tymbay

Оголошений коміком Зеленським збір ідей для президентської програми діяльності – це лише ширма, за якою серйозні дядьки прокручують свої темні оборудки.

Його програма – це борщовий набір з популістських лозунгів та економічно неможливих соціальних обіцянок.

Але всі вони залишаться лише на папері – бо Вовочка ж «нікому нічого не винен»©.

Справжній план діяльності преЗЕдента буде зовсім іншим. І більшості з українців він точно не припаде до душі.

  1. Подарувати «Приватбанк» Ігорю Коломойському. Якщо буде мало, віддати усі обленерго. По рахунках треба платити. Бо бути боржником у Бені це просто небезпечно для здоров’я.
  2. Замиритися з Росією. Визнати анексію Криму та віддати Донбас разом з Маріуполем. Власний бізнес в РФ треба захищати, тому ніякої Європи, ніякого НАТО. Навіщо їхати відпочивати в Іспанію, коли є Крим чи Валдай?
  3. Встановити російську мову другою офіційною мовою в Україні. Заборонити Православну церкву України. Відмовитися від Томосу.
  4. Почати закупати російський газ за божевільними тарифами. Всі так робили, Тимошенко не дасть збрехати.
  5. Зробити українську армію «полупрофесійною» – заборонити рух добровольців, карати за волонтерство, зменшити фінансування, мотивуючи тим, що треба підняти пенсії.
  6. Скоротити пенсії, мотивуючи фінансуванням армії. Вкрадені гроші вивести в офшор і поділити. Не забути занести долю Коломойському. Бо бути боржником…
  7. Поставити міністром закордонних справ Лисого з кварталу. А що, він же в серіалі впорався? У всякому випадку Лисий буде не тупішим дипломатом, ніж Свєта Заліщук від Гриценка.
  8. Впровадити закон, за яким програми «95 кварталу» в обов’язковому порядку мають виходити у прайм-тайм на всіх центральних телеканалах. Для цього зробити головою Нацради з питань ТБ і РМ росіянина Валерія Жидкова, який також контролюватиме квоти на обов’язкове використання російської мови.
  9. Нові обличчя у політиці. Зробити друзів з КВН губернаторами. Не забути приставити до них людей Коломойського. Бо борги…
  10. Ліквідувати НАБУ, СБУ, ДБР, СВР. Вони небезпечні, тому не потрібні. Поліція Авакова самостійно переможе корупцію. Якщо ні, то Нацдружини, служба безпеки Коломойського та російські друзі з ФСБ допоможуть.

Хоча ця програма – лише обґрунтоване припущення, вона може стати страшною реальністю. Тоді українцям залишиться єдиний вихід і вже за півроку у результаті імпічменту Зеленський втече до свого товариша по чарці у Ростов. І все у відповідності до механізму народовладдя, який просуває слуга олігарха.

А якщо він таки виконає свою обіцянку (насправді – ніколи!) і просуне зняття недоторканності з президента, то до Ростова клоун може просто не доїхати. Бо Вован навіть не «нуль» – він «мінус», як сказав хтось з іноземних дипломатів.

Поки ж комік доволі успішно почувається у шкурі такого собі чесного, але тупуватого президента Голобородька із власного серіалу.

Взагалі ролі правителів не нові для Зеленського. Як вставати на коліна перед ворогом йому відомо за роллю спартанця Леоніда, як красти – за роллю Мойсея, як просрати все – за роллю Наполеона. Чудовий у нас кандидат виходить, всебічно підготовлений. Ну і як скиглити, коли тебе вишибуть з президентського крісла, йому також відомо.

Тому коли не вийде в Україні, ЗЕ може спробувати свої сили в Греції, Франції чи Ізраїлі.

Піпл же хаває?

Автор