Народна зустріч на Михайлівській площі у Києві (фото, відео)

Народна зустріч на Михайлівській площі у Києві

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 17. März 2019

 

Обов’язок української влади не допустити сценарію зриву виборів – Глава держави

«Лише два тижні відділяють нас від голосування 31 березня. Але помиляється той, хто вважає, що це лише день виборів українського Президента. Якби так було просто, хіба б вирували такі пристрасті? Хіба б лилося стільки бруду? Хіба б чинилися спроби розкачати вулицю та спровокувати кровопролиття?», – сказав Президент Петро Порошенко під час спілкування з киянами.

За його словами, всі дуже добре знають ставку цьогорічних виборів. «Чи зможемо зберегти реальну незалежність від Росії? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради – як явних, так і прихованих? Чи продовжить Україна шлях до Європейського Союзу та НАТО? Бо лише будучи їхнім повноправним членом, можна гарантувати справжню незалежність та безпеку країни», – зауважив Президент.

Петро Порошенко додав, що також важливим є питання чи віддадуть виборці свою державу популістам і маріонеткам олігархів-втікачів і тим самим зроблять абсолютно марними всі страждання, які винесли на власних же плечах у боротьбі з агресором та глибокою кризою, що її спричинила війна.

«От на такі питання нам належить дати відповідь саме зараз протягом цих двох тижнів і 31 березня. Цілій українській нації треба буде дати відповідь шляхом широкої публічної дискусії… І кожному громадянину – сам-на-сам з виборчою урною, за ширмою кабінки для голосування», – зауважив він.

Президент підкреслив: «Ми знаємо ставку цьогорічних виборів. І наш одвічний ворог теж знає. Він маскується. Він здатний мімікрувати. Він спробує вдягати різні маски, втиратися у довіру. Він являється не обов’язково лише в образі обвішаного гранатами путіноїда чи пропагандиста «русского мира». Для нього не проблема вигукнути і «Слава Україні!», і «Слава нації»», чи навіть «Смерть ворогам!», чи «Ганьба!». Не щиро звичайно, а коли треба попрацювати на телекамеру – тільки на це їх і вистачить».

Він зазначив, що саме в цьому переконують деякі події останніх тижнів, коли кампанію із спілкування з виборцями намагаються перевести у формат вуличних заворушень. «Це вже навіть не брудна передвиборча технологія. Це – спроба поставити під загрозу саме проведення виборів, зірвати їх. І це точно не український сценарій», – сказав Президент.

«Обов’язок української влади – цього сценарію ніяк не допустити. Його автори й замовники, спонсори й виконавці усіма правдами й неправдами провокують нас на застосування грубої фізичної сили. Але саме тому що ми сильні, ми не будемо давати їм такого подарунку», – заявив Глава держави.

Джерело

 

До 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у ЄС і НАТО – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що до 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у Європейський Союз та НАТО.

«В 2023 році цілком реалістично розпочати переговори про вступ до ЄС і зробити так, щоб Україна отримала План дій щодо членства в НАТО», – заявив Глава держави під час спілкування з киянами. Він також зазначив, що питання про ПДЧ можливо порушити вже у грудні цього року на Лондонському саміті НАТО. Петро Порошенко також зауважив, що написав про це днями у листі до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

«До цих найпотужніших організацій ми приєднаємося як країна–регіональний лідер. Як країна, яка вже суттєво посилила східний фланг Альянсу. Як країна, яка захистила від російської навали не лише себе, а й усю європейську цивілізацію», – підкреслив Президент.

На думку Глави держави, Україна спроможна підготуватися до вступу у ці організації до зазначеного терміну.

«Щоб будувати майбутнє для сьогоднішніх і прийдешніх поколінь ми, українці маємо ставити перед собою великі цілі. І я вірю в досяжність для нас Євросоюзу, НАТО, як свого часу вірив у ратифікацію Угоди про асоціацію, у реальність безвізу, і ймовірність Томосу. Все ми зможемо, коли ми разом і коли ми об’єднані», – наголосив Петро Порошенко.

Він також констатував, що за останні п’ять років наша країна «широко відкрила двері до Європи». «Ми як ніколи наблизилися до повноправного членства і в ЄС, і в НАТО», – сказав він та додав, якщо наша країна продовжить обраний курс – зайде настільки далеко, що Росія втратить будь-який шанс повернути Україну у свою зону впливу. «І в Москві це дуже добре усвідомлюють. Знають також, що ми неодмінно доб’ємося нашої європейської і євроатлантичної інтеграції, тому і бісяться», – зазначив Глава держави.

Президент підкреслив, що фундамент державності, зведений за ці роки, дістався дуже дорогою ціною. Водночас він висловив переконання, що найгірші випробування вже позаду, і сьогодні, як ніколи, ми близькі до побудови сильної успішної держави, здатної забезпечити добробут і безпеку кожного українця.

«Але лише членство в Євросоюзі, і особливо членство в НАТО, остаточно й безповоротно гарантує незалежність держави, безпеку країни і безпеку кожного громадянина. З такою сусідкою як Росія спати спокійно, без зарядженої рушниці під ліжком, можна лише під колективним захистом Північноатлантичного альянсу», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

Радий вітати киян на Михайлівській площі!

Чи зможемо зберегти реальну незалежність від Росії?Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну?Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради, – як явних, так і прихованих?Чи продовжить Україна шлях до Європейського Союзу та НАТО, бо лише будучи їхнім повноправним членом, можна гарантувати незалежність та безпеку країни?Чи віддадуть виборці свою державу популістам і маріонеткам олігархів-втікачів? І тим самим зроблять марними всі страждання, які винесли на власних же плечах у боротьбі з агресором та глибокою кризою, що її спричинила війна.От на які питання належить дати відповідь всім нам…Ще трохи зусиль, і цієї весни ми успішно пройдемо точку неповернення під Росію. Впевнений, що протягом найближчих п’яти років ми завершимо усі фундаментальні зміни, започатковані в попередні п’ять років, і вибори 2024 року не будуть вже ані стратегічними, ані доленосними.

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 17. März 2019

 

Народна зустріч з киянами

31 березня перемога буде неодмінно за нами! І це буде чесна перемога, яка цілком і повністю відповідатиме європейським стандартам виборчих кампаній і підтвердить наш європейський вибір! Слава українцям! І слава Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 17. März 2019