Робоча поїздка Президента до Дніпропетровської області (фото, відео)

Президент: Дніпропетровській області випало стати форпостом українства на сході

Більше 500 наших воїнів-дніпрян віддали своє життя для того, щоб ми мали можливість змінювати державу і продовжувати реформи. І це надзвичайно важкий хрест, який ми маємо нести, пам'ятати про них і робити все можливе для того, щоби довести, що все це було недарма.І одне з надважливих наших завдань – захистити децентралізацію. Бо, на жаль, наша модель децентралізації дуже крихка, і розвернути її буде неважко. Достатньо просто при плануванні бюджету на наступний рік змінити співвідношення державного і місцевого бюджетів, повернувши сумні часи 2013-го року.Наш обов’язок – об’єднати усіх, хто готовий захищати Україну і працювати заради її процвітання, заради безпеки і добробуту. Коли ми єдині – для нас немає нічого неможливого. Ми збудуємо Україну процвітаючих громад, а найголовніше – щасливих і заможних людей.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

 

Президент Петро Порошенко подякував мешканцям Дніпропетровщини за їх внесок у захисті України від російської агресії. Про це Глава держави заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Дніпропетровської області.

«Дуже важливо, що сьогодні, коли ми зібралися поговорити про майбутнє, ми – єдині. Дуже важливо, що ми з вами зберігаємо єдність п’ять років», – сказав Петро Порошенко.

«Почати свій виступ я б хотів зі слів вдячності Дніпру, області за те, що пройшовши найважчі випробування, ви захистили Україну, захистили від розчленування, повністю зірвали план Путіна по побудові «Дніпропетровської народної республіки». Не залишили їм жодного шасну. І для мене це є надзвичайно добрий, позитивний і важливий знак», – наголосив Глава держави.

«Дніпропетровській області випало стати прифронтовою фортецею – форпостом українства на сході. Україна пам’ятає внесок Придніпров’я у нашу боротьбу, пам’ятає героїзм добровольців і масовість волонтерського руху. Вдячна за мужність і героїзм десантників 25-ї, вдячна за самовіддану працю лікарів лікарні імені Мечнікова, вдячна за те, що ми захистили суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що Дніпропетровська область прийняла велику кількість внутрішньо переміщених осіб і влада ефективно спрацювала – «спрацювала для того, щоб знайти їм дах над головою, школи, лікарні, місця в дитсадках». «Для мене це надзвичайно важливо, що це є символ єдності України», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави додав, що воїни з Дніпропетровщини дали належну відсіч агресору. «Більше 500 з них віддали своє життя за те, що б ми мали можливість змінювати країну і продовжувати реформи. Це надзвичайно важливий хрест, який ми маємо нести – пам’ятати про них і робити усе можливе, щоб довести все це було недарма. І ті зміни, які ми робимо, змінюють державу на краще», – підкреслив Петро Порошенко.

«Позитив, який ми сьогодні бачимо, можемо казати, що велика частина була задля укріплення держави. Ми побудували армію, ми створили незалежну від Росії, визнану Вселенським Патріархатом українську церкву, ми зробили так, що українську мову використовують не тому, що хтось тисне з гори, а тому, що це просто модно», – підсумував він.

Джерело

 

Небажання об’єднуватись означатиме погіршення рівня життя людей – Президент про завершення створення об’єднаних громад до 2020 року

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що децентралізація доводить свою ефективність, але і саму реформу, і її результати потрібно захистити, гарантувавши її незворотність. Про це Петро Порошенко заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Дніпропетровської області.

Він нагадав, що у 2014 році, коли починалась реформа, було багато запитань чи точно об’єднання громад буде добровільним, чи не будуть примушувати. «Ми тоді пообіцяли: даємо слово – це буде добровільно», – зауважив Президент.

«Зараз хочу вам повідомити, у 2019 році добровільність закінчиться. Тому, що найважчий період ми пройшли. Децентралізація довела свою ефективність. І небажання об’єднуватись буде означати погіршення рівня життя людей в тих громадах, які не об’єднуються. А от людей ми будемо захищати», – заявив Глава держави.

Президент додав: «І моя мета, щоб на виборах у 2020 році всі йшли на вибори уже в об’єднаних громадах. Впевнений в тому, що це принесе свій результат».

Петро Порошенко особливо наголосив на важливості забезпечити незворотність реформи. «Єдине, що нам зараз потрібно зробити – захистити децентралізацію, продемонструвати, що цей шлях незворотній. Бо, на жаль, поки що наша модель децентралізації є дуже крихка і розвернути її (легко – ред.). При плануванні бюджету на наступний рік просто змінити співвідношення державного і місцевого бюджетів. І повернути сумні часи 2013 року. І всі ці цифри, коли бюджети місцевого самоврядування зростали у три, чотири, п’ять разів під час війни, а бюджети розвитку зростали у сім, десять, п’ятнадцять разів. Все це може виявитися приємними спогадами. Тому це є наша битва – битва за захист децентралізації», – сказав Президент.

Президент також наголосив, що позитивні зміни та досягнення реформи децентралізації стали можливими завдяки єдності: «Саме тому сьогодні ми говоримо про єдність, бо коли ми об’єдналися можна вирішувати питання».

«Ми маємо об’єднатися для того, щоб завершити законодавче оформлення децентралізації. І це нелегка робота. Бо, наголошую – для цього потрібні зміни до Конституції, а не лише прийняття Муніципального кодексу. І для цього нам потрібно рішуче продемонструвати наш рух вперед. Закріпити незворотність змін», – сказав Президент.

Петро Порошенко особливо відзначив підтримку людьми децентралізації та лідерів громад.

Він зауважив, що в умовах, коли кожну копійку спрямовували на потреби Збройних Сил, залишити кошти місцевим бюджетам було непростим і тоді непопулярним рішенням. Але імплементація цього рішення призвела до того, що уже у зведеному бюджеті 2018 року частка місцевих бюджетів перевищила 51%, а на виконання решти функцій держави залишається 49%. «На зустрічах по всій Україні я бачу постійне підтвердження правильності реалізації цієї програми. Тому, що громади і люди краще знають як треба використовувати ці гроші. Куди в першу чергу їх спрямувати», – зауважив Президент.

«Це підняло велику плеяду керівників об’єднаних громад, які набувають безцінний досвід у зміні життя на краще. Бо змінюється життя на краще в громаді – змінюється життя на краще в Україні», – сказав Петро Порошенко.

За його словами громади, при складанні перспективного плану розвитку територій, вже мають формулу і візію майбутнього розвитку громад з багаторічним планом втілення проектів, обраних громадами. «Я переконаний в тому, що це вже є нашою першою перемогою. Моя порада, оскільки в залі присутні лідери об’єднаних громад, не бійтеся ставити перед собою великі цілі. Добивайтеся неможливого, щоб отримати бажане. Завжди високо піднімайте планку. Мрійте, вірте, перемагайте. Президент завжди на вашому боці, Уряд разом з нами», – додав він.

Президент також підкреслив, що децентралізація – це можливість і право кожного громадянина безпосередньо визначати долю, шляхи розвитку і стратегію своєї громади. «Це можливість планувати своє життя і великою мірою це можливість змінювати своє життя. Я твердо переконаний, що не в Києві, а на місцях краще знають, які і де будувати дороги, як робити освітлення, які дитячі садки будувати, які школи модернізувати, які лікарні будувати, яку комунальну техніку і в кого закупати, яким чином розвивати муніципальний транспорт», – наголосив Петро Порошенко.

На його переконання, на реалізацію проектів громад мають бути передбачені три джерела фінансування: бюджет громади; участь держави та можливість громад укладати угоди з міжнародними фінансовими організаціями, міжнародними банками.

Петро Порошенко навів порівняння, що у 2013 році держава спрямовувала на підтримку проектів місцевого самоврядування 500 млн грн., а вже у 2018 році – 32 млрд грн.

Він також акцентував на посиленні складової міжнародної співпраці у розвитку муніципальних проектів. «Я це повністю вітаю. З одного боку – участь міжнародних організацій забезпечує прозорість і довіру до процесу, вони інвестують свої гроші разом з українською державою. А з іншого боку – значно збільшує фінансові можливості місцевого самоврядування», – додав Президент.

«Куди ми хочемо прийти завдяки децентралізації? Моя мрія і моя мета – це країна без периферії, країна без провінції. Все залежить від нас з вами», – підсумував Петро Порошенко.

Децентралізація Дніпропетровщина

Дніпропетровщина – безперечний лідер за кількістю та якістю створених об'єднаних територіальних громад. Новий освітній простір, будівництво доріг, сільська медицина, впровадження альтернативної енергетики та електронної системи адмінпослуг – всі ці зміни вже відчутно на Дніпропетровщині і вони реальні для кожної громади.Я впевнений, ми збудуємо Україну процвітаючих громад, а найголовніше – щасливих і заможних людей. #Децентралізація

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

Джерело

 

Політикани своїми внутрішніми чварами забрали перспективу держави – Президент закликав не повторювати помилки сторічної давнини

Під час Ради регіонального розвитку Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко наголосив на важливості збереження єдності усіх українців та вивчення уроків історії, коли наша країна за часів Української Народної Республіки втратила свою незалежність та державність.

Глава держави зазначив, що обговорення на Радах регіонального розвитку дають можливість обміну досвідом та імплементації найкращих практичних кроків, які були зроблені останнім часом об’єднаними територіальними громадами. «Саме для цього проводиться Рада регіонального розвитку. Для того, щоб обмінятися досвідом, скоординувати дії і об’єднаними зусиллями забезпечити рішучий наступ. Ми захищаємо інтереси громади, ми захищаємо інтереси держави і ми захищаємо інтереси людини», – підкреслив Петро Порошенко.

«І, головне, це не матеріальне. Гроші ми знайдемо, що ми переконливо продемонстрували протягом останніх п’яти років. Головне – об’єднана воля до змін і реформ, в складі об’єднаної команди», – наголосив Президент та навів приклад часів Української Народної Республіки, коли українцям не вистачило єдності.

«Сто років в 1917-21 роках Господь тоді теж подарував нам шанс побудувати державу. І сто років було марно втрачено. Хто в цьому був винен? Агресор із Московії? Ні. Вони завжди на нас нависали. Ми мали тоді захистити державу. Народ? Та ні. Народ демонстрував об’єднання. Може – письменники, митці, кобзарі, бандуристи. Мало грали, щоб підняти національний дух? Та теж ні. А хто був винен? Політикани. Політикани, які внутрішніми чварами забрали перспективу держави. Все просто», – сказав Петро Порошенко.

Президент також навів приклад надання автокефалії православній церкві Польщі у 1924 році. «А Україні – ні, бо в 1924 році України вже не існувало, просто не було як держави», – підкреслив він.

«І ціна була заплачена не політиканами – вони поїхали до Європи. Ціна була заплачена моїм народом у вигляді Голодомору з 8 мільйонами жертв, «червоного терору» 1937-41 років, депортації 1944 року, голоду 1947-49 років, шістдесятників, коли за тризуб чи синьо-жовтий прапор кидали у в’язницю. І на сто років наша нація була позбавлена державності. Тому саме зараз – єдність понад усе», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що завдяки мужності наших воїнів нам вдалося зберегти державу в останні п’ять років.

«Навіть тоді без зброї, з розкраденою та розтасканою армією, в тому числі політиканами, які зараз підняли голос. Нехай би в 2014 році пояснили де армія, де танки, де шпиталі. В Дніпрі дуже добре відомо, що відбулося зі шпиталем і як ми приймали поранених у 2014-му році. Де вони були?», – сказав Петро Порошенко.

«Ми вміємо берегти державу. Ми маємо використати цей шанс і довести, що ці жертви були недаремні, і провести реформи», – наголосив Президент та підкреслив, що важливо чітко говорити, що буде здійснено в найближчій перспективі.

Дніпро – привітний, емоційний, щирий. Дякую за підтримку та віру, яка надає сили рухатися вперед!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

Джерело

 

Ми маємо зробити все, щоб діти, не виїжджаючи з України, жили в Євросоюзі – Президент

Я ніколи сильніше не вірю в майбутнє України, як тоді, коли зустрічаюся з нашою молоддю.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

 

Під час робочої поїздки до Дніпра Президент Петро Порошенко поспілкувався з учасниками обласного дитячо-юнацького фестивалю талантів «Z_ефір».

Звертаючись до присутніх у залі, Петро Порошенко зауважив, що не хоче говорити про політику чи економіку, але закликає до спільної роботи задля європейського майбутнього дітей та України.

«Шановні дорослі, ми з вами маємо зробити все, щоб ці діти, не виїжджаючи з України, жили в Європейському Союзі. Бо це найкращі діти», – сказав Глава держави.

«Вони точно люблять своїх батьків, вони точно люблять своє місто, вони точно люблять свою державу. Вони сповнені сили, віри і оптимізму», – додав Петро Порошенко. Він висловив думку, що така налаштованість є символом повернення нашої країни у родину європейських народів, де панує верховенство права, високі соціальні стандарти і рівень життя людей, демократія і свобода слова, порядок на вулицях і головне – держава повертається обличчям до своїх людей.

Ми маємо зробити все для того, щоби наші діти не виїжджаючи з України жили в Європейському Союзі. Радий вітати учасників обласного дитячо-юнацького фестивалю талантів «Z_ефір» у Дніпрі.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

 

«Як на мене, це є дуже сильна мотивація для кожного з нас робити все можливе для того, щоб європейський рух в нашій країні точно був. Робити все можливе, щоб Україна більше не була розколота на дві частини – промосковську та проєвропейську. Як зіницю ока берегти нашу єдність, бо це все робиться в тому числі і для них (дітей – ред.). Вони точно мають зараз величезні шанси жити у великій країні – країні Україна. Країні вільних, заможних і щасливих», – наголосив Президент.

Глава держави побажав учасникам фестивалю успіхів та перемог.

Переможці фестивалю 2018 року підготували для Петра Порошенка сюрприз – у вокальному та оригінальному жанрах Каріна і Максим виконали Гімн України в оригінальній сучасній обробці. До його виконання долучилися і присутні у залі.

Президент також поспілкувався із учасниками, глядачами та сфотографувався з ними.

Дитячо-юнацький фестиваль «Z_ефір» проводиться з метою створення для дітей та молоді можливості творчого спілкування та подальшого розвитку їх таланту. У фестивалі беруть участь професійні та аматорські творчі колективи та виконавці різних жанрів традиційного, класичного, сучасного музичного, хореографічного, театрального, спортивного та інших видів мистецтва, віком від 5 до 16 років, які мешкають у Дніпропетровській області.

Юні таланти демонструють свої здібності у вокальному, хореографічному, театральному мистецтві, інструментальному та оригінальному жанрах.

Джерело

 

Ми змінюємо нашу країну. І вона буде країною заможних, вільних і щасливих людей – Президент на Дніпропетровщині

Дніпропетровщина – горда і волелюбна. Вражений силою патріотизму, мужністю та силою віри місцевих жителів. Сьогодні з громадою Іларіонівської селищної ОТГ говорили про те, що в Україні не має бути провінції. Якісні дороги, зелений туризм, сільська медицина, нові школи та дитячі садки – зміни, реальні для кожної громади.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

 

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав Іларіонівську об’єднану селищну територіальну громаду та ознайомився з її інфраструктурою. Зокрема, Глава держави заслухав доповідь про будівництво нового дитячого садка, який має бути введений в експлуатацію у травні цього року, та ознайомився із проектами реконструкції опорної школи та стадіону.

Під час спілкування із місцевим мешканцями Глава держави висловив переконання, що наша країна розвиватиметься, адже український народ працелюбний. «Ми готові працювати і вдень, і вночі для досягнення наших цілей. Ми перемагаємо, бо змінюємо нашу країну. І ці зміни є всюди», – підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що і ця об’єднана громада суттєво змінилася і розвивається. Як приклад він навів будівництво нового дитячого садка та модернізацію і ремонт школи, будівництво дороги, відновлення освітлення. Працює у громаді і підприємство з виробництва сирів.

«Дуже важливо, щоб ми забезпечували ці зміни», – наголосив Президент.

«І все це – розвиток бізнесу, шкіл, дитсадків, будівництво дороги, водоводу і багато чого іншого – це є децентралізація, завдяки якій сьогодні розвиваються наші громади», – сказав Президент і нагадав, що завдяки цій реформі громади отримали кошти, повноваження і можливість самим визначати що будувати.

«Ми стаємо країною повноважних, владних громад, що об’єднують активних і працьовитих людей, які беруть у свої руки місцеву владу і відповідальність за майбутнє громади і воно стає реальністю, а громада змінюється», – наголосив Глава держави.

«Сьогодні у нас є амбіція – бути не просто країною, а великою країною заможних, вільних і щасливих людей. Такою я хочу бачити Україну», – сказав Петро Порошенко.

Крім значних змін та розвитку Дніпропетровщини, Президент також відзначив її внесок у боротьбу за мир.

«Ваша область стала надійним тилом для Збройних Сил України, для нашої армії. Ваша область стала центром волонтерського і добровольчого руху. Ваша область стала притулком для тисяч і тисяч, які рятувалися від російської окупації», – сказав Петро Порошенко, підкресливши, що гордий бути Президентом такої об’єднаної нації і подякував людям за зроблене.

Глава держави також подякував всім, хто зберіг цей Придніпровський край і воїнам, які захищали і захищають зараз Україну та тим, хто віддав за неї найдорожче. «Кожне життя було віддано не даремно. Все це було не даремно, і Україна стане великою країною вільних, заможних і щасливих людей»,- наголосив він.

«Ми ніколи не здамо нашу країну ворогу. Ми ніколи не станемо перед ним на коліна. Ми будемо розвиватися і у нас точно все для цього є», – додав Президент.

Джерело

 

Важливо, що у людей похилого віку є можливість відпочити і отримати нові знання – Президент зустрівся з учасниками соціальних проектів «Університет третього віку» та «Золотий вік»

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області зустрівся з учасниками соціальних проектів «Університет третього віку» та «Золотий вік».

Глава держави наголосив на важливості таких проектів, які були реалізовані завдяки програмі децентралізації та зусиллям Дніпровського міського голови.

«Дуже важливо, що ці проекти дають можливість людям поважного віку не лише відпочити, оздоровитися, поспілкуватися та гарно провести час. Дуже важливо, що зараз ви маєте можливість і отримати нові знання та навички, які так важливі в умовах сучасного світу і висловити свою думку. І головне – вона точно буде почута», – підкреслив Президент.

Глава держави зауважив, що такі проекти відкривають нові можливості для людей з урахуванням їхніх побажань. «Щиро вражений різноманітністю ваших інтересів – від вивчення іноземних мов до комп’ютерної грамотності, від агрономії і роботи в саду до психології», – додав він.

Глава держави впевнений, що такі проекти мають розвиватися по всій країні, відзначивши, що місцева влада Дніпра охоче готова поділитися досвідом. «Рекомендую іншим міським головам приїжджати до Дніпра і вчитися як реалізувати подібні проекти», – зауважив Петро Порошенко.

«Моя мрія, щоб Україна була країною вільних, заможних і щасливих людей. Країною, що турбується про всі покоління своїх громадян», – наголосив Президент. Він зауважив, що важливим завданням є захист людей похилого віку і боротьба з бідністю.

Глава держави привітав присутніх жінок з наступаючим святом 8 березня, побажавши, щоб в їх родинах панували любов, затишок, добробут і здоров’я.

Соціальний проект «Золотий вік» не має аналогів в Україні – організація відпочинку та дозвілля громадян міста пенсійного віку на базі оновленої та відремонтованої заміської бази відпочинку. Проект передбачає організацію відпочинку та дозвілля 240 містян одночасно, п’ятиразове харчування, спортивно-оздоровчі заходи та різноманітні заняття і процедури. Зокрема, фітнес, масаж, майстер-класи з петриківського розпису, культурно-розважальні та концертні програми, а з 2018 року започатковано проведення лекцій з питання запобігання шахрайству, особливостей медичного забезпечення в умовах реформування галузі, захисту прав споживачів, компетентними фахівцями надаються консультації по оформленню субсидій тощо.

«Університет третього віку» – це інноваційний проект, де навчання проводиться за такими напрямками: правознавство, психологія, здоровий спосіб життя, агрономія, українознавство, фінансова, комп’ютерна та смарт грамотність, іноземні мови тощо. Навчання є безкоштовним і проходить на базі семи вищих навчальних закладів, організацій та закладів культури міста, на початок 2019 року пройшли реєстрацію більше 7500 слухачів.

Джерело

 

Вечірній Дніпро

Вірю, разом ми збудуємо Україну процвітаючих громад, а найголовніше – щасливих і заможних людей.Дякую, Дніпро, за патріотизм та віру в перемогу!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. März 2019

 

Автор