Скандал як передвиборна технологія

Джон Смит

Гладковського звільнили з усіх постів.
Ось реакція справжньої європейської держави.

А ось тепер давайте порівняємо це з реакцією інших кандидатів у скандалах за останні дні. А також їх фактаж.

Проти Порошенко – це скандал про “розкрадання грошей оборонки сином Гладковського”.
Проти Тимошенко – “2 млрд грн на підкуп виборців і російські політтехнологи”, а також підставні особи, через яких мільйонами заводилася брудна готівка на партію.
Проти Зеленського – “$41 млн, вкрадених з Приватбанку”.

Найпростіше з Тимошенко. Піраміду з підкупу виборців, на яку йшло 2 млрд грн, розкрила СБУ. Тут розписки, відео, аудіо. Російські політтехнологи взагалі присутні на фото зі з’їзду Тимошенко. Прямо на фоні псевдо”кіборгів”. А брудний кеш через підставних осіб на партію вона визнала сама, виправдовуючись при цьому, що це через владу, що одразу нищить середніх підприємців через їхню допомогу партії (однак не назвавши жодного такого знищеного).
Тож оборудки і схеми Тимошенко можна вважати доведеним фактом.

В випадку з Зеленським і Порошенком складніше. І в тому, і в іншому випадку джерело витоку скандальних даних невідоме. Ми не знаємо, звідки у Ар’єва ці дані, як і не знаємо, хто скинув Бігусу ці переписки – його російські родичі з російських спецслужб, що проводячи розслідування, як Україні вдалося обійти їхній супер спецконтроль, зробили перехоплення і потім їх скинули Бігусу, щоб хоч якось відповісти нам. Чи хтось із наших правоохоронців злив матеріали слідства 2016-17 року.

Ми також не знаємо як ці матеріали правили перед зливом. Бігус не збирається показувати дамп.  Тож можна взагалі ігнорувати ці переписки як такі. Та якщо зануритися глибше, то ми не побачимо в них злочинів саме Порошенка, про що натякали журналісти. Більше того, там немає і злочинів Гладковського-старшого. Лише якісь матюки і що треба щось попросити батька Гладковського. Ми не знаємо, чи виконав Гладковський це, як і не знаємо, чи взагалі син просив. Все, що в тих переписках є, – це розмови ділків нижчого рівня, що треба задерти суму в 3 рази. І знову-таки невідомо, чи заплатили заводи по цій сумі. Більш того, якщо заплатили, нам навіть невідомо, чи є це порушенням закону, враховуючи, що це закупка в одного постачальника, і російські деталі купити більше нема де.

Отже. При детальному розгляді цього скандалу ми бачимо, що насправді в ньому нічого нема. Тільки вирячені очі Бігуса і таємниче освітлення в кадрі з Івановою. Це 100% передвиборна технологія.

А от у випадку з 41 млн дол з ПриватБанку у Зеленського все набагато цікавіше. Тут депутат Ар’єв також не повідомив джерела. Це може бути Генпрокурор, що їздив нещодавно до Кіпру і міг отримати ці дані там. Це могла бути допомога американців, що не дозволять розкрадати допомогу МВФ на рефінанс Приватбанку. Але якщо знову-таки сприйняти ці звинувачення, то що в цих даних є? А є в цих даних схема всього руху грошей, дати транзакцій, маршрути із Приватбанка до фірми Зеленського. Це набагато значніший фактаж.
Зеленський міг не знати, що Коломойський платить йому крадені гроші. Та тоді він повинен зараз повернути їх. Зараз повинен вийти і сказати, що не знав, і що добровільно повертає до бюджету.

І яка реакція слуги олігарха на звинувачення? А реакції нема. За 3 дні досі не вийшов зі спростуваннями і звинуваченнями влади у брехні. Він не знає, що є ще у опонентів в цій справі. І це лише підтверджує, що скандал таки правда.

Тож можна однозначно стверджувати, що це зовсім іншого рівня звинувачення. Це не опосередкована вина за можливі гріхи підлеглих. Це пряма співучасть у злочині. І якщо Зеленський знав про походження коштів, то Зеленський – співучасник злочину. Він розікрав 41 млн дол державних грошей, які ми всі заплатили на рефінансування банку і порятунок його від обвалу. Більше того, Коломойський має на кандидата в Президенти убойний компромат.

І от тепер при детальному розгляді прекрасно видно, хто де крав. Слуги олігарха Коломойського – Зе і Ю – прямо залучені в злочини, в яких їх звинувачують. Не їхні підлеглі, не діти підлеглих, не знайомі дітей підлеглих. А саме вони.

Та ми чомусь не бачимо істерик в ЗМІ і поїздок беркутівських курток до їхніх домів. Ось і вся боротьба з корупцією.

Автор