Щодо нових рейтингів

Helgi Sharp

Нам намагаються “втюхати”, що, відповідно до чергового соцопитування, лідирує партія “Слуга народу”. Ще раз… Найбільші симпатії викликає партія, якої немає. Немає списку партійців, немає фінансових операцій, немає партійної преси. Є лише стіл в якомусь адвокатському офісі під шаром пилюки, на поверхні якої Женя Кошовий іноді малює пальцем: “Бєня – кормілєц, вєсь мір – 95-й квартал”.

Насправді, партію, якої немає, в основному підтримує “електорат”, якого також… немає. Бо 90% опитувань проводиться на замовлення “клієнта” та на його гроші. Тут навіть не треба фальшувати, достатньо правильно поставити запитання, і більше 50% респондентів відповідатимуть так, як потрібно замовнику. Плюс опитується окрема вікова група чи населення спеціально підібраних регіонів. Ось вам і “середньостатистичний електорат”, якого насправді не існує.

Тепер щодо самого Голобородька Зеленського. Симпатії виборців – це маятник. Певна категорія людей бачить нове обличчя у дешевому серіальчику і вже любить його героя. Як раніше моє покоління любило Штірліца. Потім дізнається про це “обличчя” все більше, вдивляється у його недорікуватість, обмеженість, невеликий розум, і… маятник пішов в іншу сторону.

Нічого не хочу сказати поганого про Віталія Кличка, але пригадайте, що під час Майдану саме він був чи не головною симпатією електорату та претендентом на президентські клейноди. Знадобилось декілька місяців, щоб люди зрозуміли: Віталій – класний хлопець, але, при всій повазі до нього, не тягне на національного лідера.

Якби вибори були не цього місяця, а, скажімо, у червні, рейтинг Зе-Лєніна впав би втричі. Бо варто йому відкрити рота, всі бачать – король не тільки голий, він ще й тупий.

Але й до 31 березня це зрозуміє багато людей. Все може бути, але нам треба спокійно робити своє. А ці рейтинги нам навіть на користь, бо вони зіграють для їх БЄНЄфіціарів злу роль – дехто з тих, хто записав себе у віртуальну Зе-команду, розслабиться і тупо не піде на вибори. Нам же розслаблятись – зась, за нами Україна.

Та й взагалі, коли країна воює, тільки малороси кажуть командувачу: “Це все з твоєї вини…”
Справжні українці кажуть: “Ми з тобою.”
Поборемо.

Автор