Не кажіть потім, що вас обдурили

Костюк Олександр

Не кажіть потім, що ви не знали.
Не кажіть потім, що ви хотіли зовсім не цього.

Спробую сказати якомога простими словами.

1. Мета кремля на цих виборах – звалити Порошенка. Чому?
Тому що він рішуче і послідовно робить реальні справи для реального суверенітету та незалежності України:

  • сильна армія;
  • незалежна церква;
  • незалежність від російського газу, відміна кабальної газової «угоди Тимошенко», штрафи на Газпром;
  • об’єднання союзників України проти РФ;
  • закріплення в Конституції орієнтації на ЄС і НАТО;
  • переорієнтація економіки на ЄС та інші неросійські ринки;
  • українська мова в ефірах;
  • знищення кормових баз корупції;
  • реформи в різних сферах держави.

Все це категорично не влаштовує кремль. Єдине бажання кремля: за будь-яку ціну звалити лідера і реформатора незалежної України.

2. Кремль має чіткий план впливу на вибори Президента. Він містить 5 основних напрямків:

  1. Максимальна фінансова та інформаційна підтримка кремлівських кандидатів;
  2. Максимально можлива дискредитація Порошенка;
  3. Максимально можливе розмиття голосів виборців між технічними кандидатами;
  4. Загальна делегітимізація виборів;
  5. В разі очевидної переваги Порошенка: зрив виборів шляхом звинувачень у фальсифікаціях, терактів або вбивства одного з кандидатів і, як наслідок, масових протестів та заколотів.

3. Дискредитація Порошенка ведеться за наступними напрямками:

  • Тема фальсифікацій.
    Звинувачення в фальсифікаціях виборів, підкупі виборців, використанні адмінресурсу і т.п. Як завжди в інформаційній війні кремля, за основу беруться реальні факти, але перекручуються та подаються в потрібному для кремля світлі.
    Наприклад, оплата видатків агітаторів, монетизація компенсацій за комунальні платежі та т.п. подається як підкуп виборців;
  • Тема корупції.
    Організація та роздмухування в ЗМІ корупційних скандалів. Так само, за основу беруться реальні факти, але перекручуються та подаються в потрібному для кремля світлі.
    Наприклад, Конституційний суд України (непідконтрольний Президенту) визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, декриміналізуючи таким чином відповідальність за незаконне збагачення посадовими особами. Стаття справді порушувала презумпцію невинуватості. Проте судове рішення незалежного від Президента Конституційного суду подається простим людям як «покривання корупції Порошенком».
    Інший приклад: скандал із контрабандним постачанням з РФ запчастин до військової техніки. За основу взято реальний факт контрабанди запчастин, без яких відновлення потрібної військової техніки є неможливим. Операція справді дуже специфічна, тому що тільки підзаконним шляхом можна отримати з РФ військове обладнання – це очевидно. Але факти підтасовуються, фігуранти справи оголошуються «друзями Порошенка», простим людям подається як «незаконне збагачення, яке покриває Порошенко». Таких історій до виборів ще побачимо;
  • Тема імпічменту.
    За місяць до виборів кремлівськими силами організовується імпічмент. Звичайно, дурня з раціональної точки зору. Мета одна – підняти великий крик, підсипати нового корму хом’ячкам-зрадофілам та “колєблющімся простим людям”, створити атмосферу скандалу та недовіри. Підірвати рейтинг Порошенка;
  • Військова тема.
    Намагатимуться організувати військову поразку, підрив складів, маніпулюватимуть заручниками та військовополоненими, військовими втратами тощо.
    В цей останній передвиборчий місяць побачимо все. Звинувачення, «розслідування», маніпуляції, напівправду, провокації, теракти. В останні дні вкидатимуть повну брехню, але дуже сенсаційну (перевіряти чи спростовувати часу вже не буде). Бігуси, Дубінські та Лєщєнки будуть старанно відпрацьовувати свою зарплатню, реалізуючи тим самим пункт b кремлівського плану.

4. Результатом реалізації кремлівського плану, описаного в п.2, має бути ГРОМАДЯНСЬКА ВІЙНА В УКРАЇНІ, яка буде підживлюватися зброєю та фінансами москви. Тобто громадянська війна за сирійським сценарієм (нагадаю, громадянська війна там точиться 8-й рік, мільйони жертв, зруйнована економіка та інфраструктура). Це є БЕЗ СУМНІВУ кінцевою метою кремля.Тому що Москва робила так завжди під час спроб України вибороти свою Незалежність. Провокувала громадянську війну. Так було за часів Руїни 17-го сторіччя. Так було в 1918-20 роках. Спроба спровокувати громадянську війну була в 2013-14 роках. Кремль не відмовився від цього, стандартного для москви, плану і продовжує його реалізовувати.

Провокація громадянської війни можлива за двома варіантами:

  • Варіант 1, який можна назвати «Янукович-2».
    Тобто шляхом обману суспільства приведення до влади кремлівської маріонетки (Тимошенко, Гриценко) або нікчеми (Зеленський). Отримання від них всіх можливих поступок державного суверенітету. Після цього організація в ЗМІ інформкампанії проти них із звинуваченнями в зраді, корупції (цілком реальними), зливом компромату. Протиставлення народу власній нікчемній владі, масові протистояння, криваві провокації з обох боків протистояння, ситуація хаосу та безвладдя, громадянська війна. Спробу цього варіанту за описаним сценарієм ми пережили в 2013-14 му роках.
  • Варіант 2. В разі очевидної переваги Порошенка: зрив виборів шляхом звинувачень в фальсифікаціях, терактів або вбивства одного з кандидатів і, як наслідок, масові протести, масові протистояння, криваві провокації з обох боків протистояння, ситуація хаосу та безвладдя, громадянська війна.

Отже.

Всі ті, хто своїми діями виконують пункти a,b,c,d та e кремлівського плану є вільними чи невільними зрадниками своєї країни, які підштовхують Україну до громадянської війни та повної руйнації.
Всі ті, хто купляється на кремлівські маніпуляції в силу своєї байдужості, довірливості, обмеженості, незадоволень, незацікавленості політикою, ненависті до влади та України в цілому, прирікають себе та своїх дітей на життя в умовах руїни та громадянської війни.

Не кажіть потім, що вас обдурили.
Не кажіть потім, що ви не знали.
Не кажіть потім, що ви хотіли зовсім не цього.
Так казали українці 17-го сторіччя, закладаючи своїми кістками фундамент Пєтєрбурга, гинучи в війнах за москву проти шведів та турок.
Так казали українці 20-го сторіччя, вмираючи від куль, голоду та епідемій громадянської війни, поїдаючи лебеду, кропиву та трупи під час Голодоморів.
Так кажуть зараз жителі ОРДЛО «Ми хотіли зовсім не цього».

 

Ілюстрація до збірки кращих творів доби Розстріляного відродження (1920–1930-ті роки) © Сергій Майдуков

Автор