Робоча поїздка Президента до Київської області (фото, відео)

Президент: Українська молодь – рушійна сила нашої країни до ЄС та НАТО

Говоримо з українською молоддю про майбутнє України. Це майбутнє, без сумнівів, – у ЄС і НАТО. Про європейську орієнтацію більшості молоді свідчить не тільки соціологія. Революцію Гідності розпочали у листопаді 2013 студенти, які вийшли на Майдан захистити європейський вибір. Молодь серед добровольців і волонтерів, воїнів, які зі зброєю в руках боронять вибір на полі бою.Наша стратегічна мета – не пізніше 2023 подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО. Йдеться не про формальні жести, а про ступінь взаємодії, коли наші амбіції отримають шанси бути реалізованими. Досягти цього непросто, але це необхідно, значить – можливо.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Київщину взяв участь у молодіжному форумі: «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС». Петро Порошенко особливо наголосив, що молодь є рушійною силою України на її шляху до Європейського Союзу та НАТО.

«Думка молоді – надзвичайно важлива. Думка молоді є визначальною. Саме молодь сьогодні є рушійною силою, яке забезпечувала раніше, і забезпечує зараз рух України вперед, повернення нашої держави до європейської родини народів», – сказав Президент.

«Молодь – це і є майбутнє країни. Студентство – найактивніша частина молоді. Ми маємо його моделювати так, щоби воно виявилося максимально цікавим і перспективним насамперед для вас, для молоді, для студентів. Майбутнє України – в Євросоюзі та НАТО», – наголосив Глава держави.

Він підкреслив, що саме ЄС та НАТО є головними стратегічними орієнтирами, «що робити, як робити, для того, щоб відповідати критеріям членства в ЄС і НАТО».

Президент наголосив, що членство в ЄС та НАТО є «запорукою суверенітету, добробуту, високих стандартів життя і безпеки». «Це – гарантія того, що у ваше мирне життя ніколи не увірвуться російські танки і не настане російська диктатура. Бо до НАТО входять три десятки країн, і там діє принцип «один за всіх, і всі за одного», – підкреслив Петро Порошенко.

«Ми туди йдемо не з порожніми руками. У нас одна із найсильніших армій, але гуртом стримувати Росію безумовно легше», – додав він.

Глава держави наголосив, що рівень підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції серед молоді є набагато вищим, ніж в середньому. «А це значить, наша формула майбутнього – правильна. Не існує альтернатив нашому руху вперед. І я гордий тим, що, будучи вихованим колись в радянській системі освіти, є однодумцем з тим поколінням, яке вже молодше навіть від нашої Незалежності», – сказав Президент. «Дуже важливо, що ви є рушійною силою цих змін», – додав він та нагадав події Революції Гідності, коли саме студенти, які вийшли на Майдан захистили європейський вибір.

«Я дуже добре пам’ятаю 21 листопада, в день, коли тодішній прем’єр-міністр Азаров за вказівкою тодішнього президента Януковича оголосили у Верховній Раді про припинення переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Це породило Революцію Гідності. І цю Революцію почали не політики. Навпаки, сказали щоб не було прапорів політичний партій. Цю революцію почали студенти, бо вони були небайдужі. Їм було небайдуже якою буде Україна через 5, 10, чи 15 років. Вона їм належить. Вони вийшли на Майдан… Студенти вимагали руху до Європи», – наголосив Президент.

Глава держави також підкреслив активну роль молоді у волонтерському та добровольчому русі. «Так само бачимо молодь серед добровольців і волонтерів, воїнів, які зі зброєю в руках боронять цей європейський вибір на полі бою. Бо вони захищають суверенітет і територіальну цілісність не лише нашої держави, вони захищають європейський вибір і європейське майбутнє України і українців», – сказав Петро Порошенко.

«Саме тому ця ініціатива сьогодні є надзвичайно важливою», – зазначив Глава держави.

Глава держави звернувся до присутніх учасників молодіжного форуму: «Саме від вас залежить майбутнє України, залежить від кожного з нас. Від вашої активності, від вашої принциповості, від вашої небайдужості, від вашої віри врешті-решт».

«Це майбутнє може бути або вільним європейським, або поверненням назад в обійми Росії… Погодьтеся, що друга опція – це взагалі не майбутнє. Це жахливе минуле, це позбавлення України перспективи. Це минуле, з якого ми з вами вирвалися дорогою ціною, і за цей прорив заплачена надзвичайно велика ціна – життя українців, Героїв Небесної Сотні і наших воїнів на фронті, життя цивільних, які стали жертвами російської агресії», – наголосив Президент.

Петро Порошенко підкреслив, що заради пам’яті про них Україна зобов’язана вистояти й перемогти. «Україна має йти власним шляхом. Це шлях остаточного звільнення від російської колоніальної залежності, це повернення до цивілізованого й демократичного світу. Це майбутнє, яке втілиться у вільній, заможній, гордій і впевненій у своїх силах нашій державі – Україні. Я твердо вірю у нашу спільну перемогу. Я твердо вірю у майбутнє членство України в ЄС і НАТО», – підсумував він.

Джерело

 

Або Україна стане державою – регіональним лідером, членом ЄС і НАТО, або нас силоміць повернуть у стійло Москви – Президент Порошенко

Радий можливості поспілкуватися з українською молоддю

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

«П’ять років російської агресії – більше, ніж достатньо, щоб зробити найголовніший висновок щодо нашого майбутнього. Або Україна стане потужною державою, регіональним лідером, членом ЄС і НАТО, або Україну силоміць повернуть до російської імперії у стійло, під ярмо Москви. Повернуть в статусі колонії Російської імперії або Радянського Союзу», – сказав Президент Петро Порошенкопід час участі у молодіжному форумі: «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» на Київщині.

«Україна, захищаючи східний кордон Європи, вже робить великий внесок в європейську безпеку», – сказав Президент та наголосив, що цей факт визнається усіма міжнародними партнерами і «вони віддають належне тій ролі, яку відіграє сьогодні Україна».

«Нагадаю, що ще у листопаді 2017 року, під час моєї зустрічі з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, він підтвердив, що двері НАТО точно зараз для України залишаються відкритими. Не вірте «зрадофілам». Не вірте, коли кажуть, що нас як воюючу державу, яка захищає свій суверенітет від російської агресії, в НАТО не візьмуть. Це просто неправда», – наголосив Президент. Він нагадав, що під час його участі в засіданні лідерів країн-членів Північноатлантичного Альянсу, майже усі керівники країн наголошували на перспективі членства України в НАТО.

«І кожен казав, що ми не просто маємо тримати двері відчиненими, а казали, що маємо прискорити вступ України до НАТО та задовольнити євроатлантичні амбіції держави», – наголосив Президент України.

«Партнерство з Альянсом відкриває можливості до зміцнення нашої армії. Ви всі знаєте, в якому жахливому стані заскочила іноземна агресія наші Збройні Сили. Армія була розкрадена і демотивована, зраджена, нашпигована агентами ФСБ, армія була дезорієнтована щодо загроз», – сказав Петро Порошенко. Він підкреслив, що ставши Президентом і Верховним Головнокомандувачем, визначив своїм найпершим пріоритетом відродження Збройних Сил і всього сектору безпеки і оборони.

«Ми не просто створили нову армію, не просто виростили нову плеяду молодих офіцерів – фронтовиків, які пройшли пекло боїв на Донбасі. Наразі Збройні Сили України являють собою твердий залізний кулак, який не дає ворогу просуватися вперед. Щороку і щодня ми реформуємо нашу армію, наближаючи її до рівня сучасних армій західного світу», – наголосив Президент.

«Головне, що характеризує нашу армію – це професіоналізм, патріотизм, вмотивованість. Ще одне, не останнє – нова служба капеланів. Бо, повертаючись з фронту, з передку, де я буваю майже кожен місяць, можу вам сказати – атеїстів на фронті немає. Там якось дуже швидко розумієш для чого вірити в Бога і для чого молитва», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент про стратегічну мету України: Не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати План дій щодо членства в НАТО

Надзвичайно приємно сьогодні на Київщині поспілкуватися з нашою талановитою молоддю.Саме від вас залежить майбутнє України та кожного з нас. І я впевнений, наше майбутнє – в ЄС та НАТО!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

Під час участі в молодіжному форумі: «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС», що проходив на Київщині, Президент Петро Порошенко наголосив на стратегічній меті нашої держави – членстві в ЄС та НАТО.

«Ставлю перед собою і перед Україною стратегічну мету: не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати План дій щодо членства в НАТО. Підкреслю – йдеться не про формальні жести, а про таку ступінь партнерства і взаємодії, коли наші амбіції отримають шанси бути реалізованими, точно будуть втілені в життя», – сказав Петро Порошенко.

«Я не спрощую завдання. Стверджую, що досягти цього непросто, але точно необхідно. А якщо необхідно – значить можливо», – додав він.

«Не перший раз ми ставимо перед собою амбітні завдання. Не перший раз «диванна сотня» і «зрадофіли» кажуть, що це неможливо, бо цього не буде ніколи», – сказав Президент та нагадав з якими труднощами, які були організовані країною-агресором, довелося зіштовхнутися під час переговорів щодо отримання «безвізу» для українців та підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Об’єднавшись ми перемогли, бо Європа – це про цінності. Не про гроші, не про меркантильний політичний інтерес, про цінності. Саме для цього була підписана Римська Угода», – наголосив Президент. «І у випадку з Україною, це було в найяскравіший спосіб нам продемонстровано», – додав він.

Глава держави також нагадав про солідарні з Україною кроки Європейського Союзу щодо запровадження санкцій проти Росії, включно з «азовським пакетом», та макрофінансову допомогу з боку ЄС для створення фінансового фундаменту для проведення реформ в Україні.

«Україна ще ніколи не була такою близькою до Євросоюзу, як сьогодні», – підкреслив Президент та подякував Голові Представництва ЄС в Україні пану Хюґу Мінґареллі за підтримку і солідарність з Україною. «Без його проукраїнської позиції велика кількість проектів просто не була би реалізована», – сказав Петро Порошенко.

«Найголовнішими нашими досягненнями, які відкрили шлях до якісно нових рівнів партнерства. Вже інші країни хочуть вивчити досвід України, щоб укласти таку саме амбітну угоду. Підписання і набуття чинності Угодою про асоціацію і поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС та «безвіз», свобода пересування і свобода думки сприймаються абсолютно слушно як даність, як же може бути інакше, як можна бути без демократії, без свободи слова…», – сказав Президент.

Петро Порошенко згадав часи свого студентства, коли вільні подорожі за кордон були неможливими. «А я дуже добре пам’ятаю, коли я був студентом факультету міжнародних відносин і міжнародного права для того, щоб виїхати за кордон потрібно було отримати характеристику райкому партії, обкому комсомолу, характеристику деканату, ректорату, отримати в ОВІРі (ОВІР — це абревіатура установи, яка існувала за радянського часу – ред.) виїзну візу», – розповів він та додав, що навіть зібрані всі ці документи не давали гарантію дозволу на виїзд.

«Подивіться Україна сьогодні, наголошую, за виключенням Балтійських країн, Україна є найвільніша країна із колишніх радянських республік, з найвищим рівнем демократії і з найвищим рівнем свободи», – особливо відзначив він.

Петро Порошенко додав, що дуже просто порівняти ситуацію в сучасній Україні із альтернативою – в сусідній Росії можна отримати кримінальний вирок лише за лайк у «Фейсбуці». «Вам пощастило народитись і зрости у вільній демократичній країні, де не потрібно постійно озиратися і стежити за своїми словами, за своїми думками. Ми бережемо та розвиваємо нашу демократію», – звернувся він до студентів.

Джерело

 

Євросоюз не тільки союзник в протистоянні російській агресії, а й найбільший торговий партнер України – Глава держави

«Сьогодні Євросоюз – це не тільки наш найближчий союзник в протистоянні російській агресії. Я хочу подякувати за те, що він є нашим найбільшим торговим партнером», – підкреслив Президент Петро Порошенко під час участі у молодіжному форумі: «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» на Київщині.

Президент зазначив, що за словами Голови Представництва ЄС в Україні Хюґа Мінґареллі у 2013 році частка Євросоюзу в зовнішній торгівлі України складала 25%. Петро Порошенко підкреслив, що вже у 2018 році частка Європейського Союзу складає вже 42,6%. Частка Росії в той же час в експорті складала 33%, а зараз – 7,7%.

«Як так відбулося? Дуже просто: економічні відносили РФ ставить як елемент гібридної війни і почала його застосовувати не у 2014 році, а у 2011-2012 роках, коли начебто ніщо не мотивувало їх так вчиняти», – зазначив Глава держави.

Петро Порошенко нагадав, що Росія перекрила доступ до своїх ринків без будь-яких пояснень для виробників молочної продукції, сиру, цурку, труб, продукції машинобудування, металургії. «Це був інструмент тику», – сказав він та додав, що в 2014 році просто поставили ембарго не лише на експорт українських товарів до РФ, а й на транзит до інших країн – Китаю, Казахстану, Киргизстану. «Це було зроблено, щоб поставити Україну на коліна. Щоб велика кількість українців, які будуть викинуті з виробництв за ворота промислових підприємств склали той потужний ресурс для внутрішнього вибуху, для того, щоб дестабілізувати ситуацію в державі. Розколоти, розчленувати, розшматувати державу», – додав він.

Водночас Президент наголосив: «Співпраця з Європейським Союзом точно цього не дозволила. Ми суттєво зменшили негативні наслідки російського ембарго. Ми просто вийшли на нові ринки. На найпотужніший, найліберальніший, найнадійніший ринок у світі – ринок Європейського Союзу. І ніхто там не буде ні перекривати газ, ні запроваджувати ембарго».

Джерело

 

Для успішного здійснення реформ нам потрібні молоді енергійні спеціалісти з європейським досвідом – Президент

Президент Петро Порошенко закликав українську молодь скористатися можливостями вільного доступу до країн ЄС, аби отримати нові можливості для освіти, науки, сприйняти європейський досвід і навіть стиль життя. Про це сказав Глава держави під час участі у молодіжному форумі: «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» на Київщині.

«Громадяни України вже здійснили лише за біометричними паспортами понад 2 мільйони поїздок до Європи. Але це не лише туристи і не лише підприємці. Це нові можливості для освіти, науки. Це сприйняття європейського досвіду і врешті-решт стилю життя. Найперші, хто користується– це, очевидно, молодь», – сказав Петро Порошенко.

«Поза сумнівом, саме молоді українці отримали найбільшу перспективу на нашому шляху до ЄС і НАТО. Я закликаю користайтеся цими можливостями аби прискорити наш рух на цьому шляху. Для успішного здійснення реформ нам зараз украй потрібні молоді енергійні спеціалісти з європейською ментальністю, з європейським досвідом, без радянських рудиментів», – додав він.

Глава держави підкреслив, що саме з цією метою він створив державний Фонд Президента з підтримки наукових і освітніх програм. «Програм для кого? Для молоді. Фінансова допомога, а Фонд складає 1 млрд грн…, яку надаватиме Фонд, забезпечить можливість українським дівчатам і хлопцям навчатися за магістерськими і докторськими програмами, здійснювати наукові дослідження у провідних світових вишах та наукових інститутах. Взагалі ж, рік за роком будуть зростати і надалі можливості для навчальних і наукових обмінів, про які моє покоління, як би ми тоді не навчалися, не могли навіть і мріяти. Нас від усього європейського відділяла радянська «залізна завіса». А перед вами – світ без кордонів. І ми навіть прибираємо фінансові обмеження», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, є лише одна умова: якщо студент їде за кордон і Фонд бере участь у співфінансуванні його наукової чи навчальної діяльності, одне прохання – повернутися в Україну. «Використовуйте ваші набуті знання для України, можливостей тут для цього аж ніяк не менше. Якщо ж ви приймете рішення залишитись там – це ваше право, але гроші відшкодуйте», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що коли ми йдеться про ЄС йдеться про надзвичайно широкий спектр питань – від демократії, свободи слова і чесних виборів до економічних, соціальних та екологічних стандартів. «Тому саме зараз, коли ми подолали економічні наслідки російської агресії, коли найважче вже позаду, коли відновлюється економічне зростання і з’являються реальні можливості вирішувати соціальні проблеми», – та додав, що

За його словами, зараз відкривається другий фронт – фронт боротьби з бідністю і успіхи у цьому дозволять швидше досягти критеріїв вступу до Європейського Союзу.

«Я чітко наголошу, що і Україна потрібна Європі, бо вона здатна збагатити Європу ХХІ століття новою енергією, енергією молоді, і готовністю зміцнювати великі цінності, які поділяє Україна і українці, які є основою нашої цивілізації», – сказав Президент.

«Наші партнери це розуміють», – зазначив Петро Порошенко да навів слова з виступу Голови Європейської Ради Дональда Туска, сказані ним у Верховній Раді в день підписання змін до Конституції: «Тут і зараз хочу сказати, що немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи, немає Європи без України».

«У цих словах відповідь на наші прагнення. Це відповідь нашим однодумцям, які підтримують вступ України до ЄС і НАТО і готові над цим працювати. Це відповідь в той же час і «зрадофілам», які сидять у соціальних мережах і кажуть, що нічого у вас не вийде. Все у нас вийде. Бо це відповідь на прагнення молоді привести Україну не просто в ЄС і НАТО, а привести її до успіху», – резюмував Президент.

Джерело

 

Інвестиції будуть захищені і розвиток виробництва буде продовжено – Президент на Київщині

Надзвичайно приємно сьогодні поспілкуватися з трудовим колективом заводу «Метало Гальва Україна»

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

У рамках робочої поїздки на Київщину Президент Петро Порошенко відвідав новозбудований завод гарячого цинкування металоконструкцій ТОВ «Металогальва Україна». Глава держави ознайомився з роботою підприємства та поспілкувався з його колективом.

Під час спілкування з колективом підприємства, Президент зауважив, що перетворення відбулися швидко, нове виробництво розпочало роботу у 2018 році, а ще у 2016-2017 роках «тут було чисте поле».

За його словами, інвестори, які прийшли сюди і вкладають мільйони доларів впевнені в тому, що попит на продукцію виробництва в Україні буде. «Будуть розвиватися об’єкти електромереж, буде розвиватися будівництво, будуть надійні оцинковані деталі, які виготовлятимуться на вашому виробництві. І будуть зростати інвестиції в державу», – сказав Глава держави.

«Це є нові робочі місця, це є зарплата», – додав Петро Порошенко, зазначивши, що нині середня заробітна платня на підприємстві складає трохи більше 12 тисяч гривень. «Але ми домовилися, що буде зростати. Це буде чесно», – також зауважив він.

«Принципова позиція – бізнес вірить в Україну. Бізнес точно знає, що те зростання інвестицій, яке зараз відбувається – точно буде захищено. Бізнес буде захищений від корупції, від тиску правоохоронних органів від неефективного управління і буде забезпечено надійний платоспроможний попит», – наголосив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що радий нагоді зустрітися і поспілкуватися з працівниками. «Дуже радий, що на сьогоднішній день діями влади, Президента, Уряду, Верховної Ради, місцевого самоврядування, обласної та районної адміністрацій бізнес, підприємства, інвестиції будуть захищені», – додав Петро Порошенко і подякував за запрошення відвідати підприємство.

«Я твердо переконаний, що інвестиції і розвиток виробництва буде продовжено», – сказав він.

Президент вкотре підкреслив, що головний курс держави – до ЄС і НАТО. «Курс на підвищення демократії і захисту людей. Це ключова позиція», – сказав він.

Глава держави також наголосив на важливості захисту вразливих верств населення. Зокрема, пенсіонерів, що отримують мінімальні пенсії. Петро Порошенко розповів про сьогоднішню нараду у Пенсійному фонді України, де було ухвалено рішення про індексацію пенсій таким пенсіонерам. Президент зазначив, що кошти на це були спрямовані від надходжень за розмитнення автомобілів на європейських номерах.

Також президент нагадав про рішення щодо монетизації субсидій. «За рахунок чого це все робиться? За рахунок таких підприємств, таких інвестицій, які працюють в Україні. За останні п’ять років «в чистому полі» побудовано 207 заводів, в тому числі у 2018 році побудовано 86 заводів. І я дуже дякую, що і власники, і менеджери, і місцева та державна влада сьогодні роблять все, щоб такі підприємства, як ваше, з’являлися, створювали робочі місця», – сказав Петро Порошенко.

Підприємство ТОВ «Металогальва Україна» побудовано у селі Коржі Баришівського району та спеціалізується на виробництві металоконструкцій для електромереж. Виробництво дозволяє покривати гарячим цинком конструкції завдовжки до 13 метрів і вагою до 8 тон. Підприємство використовує ресурсозберігаючі та екологічно чисті технології. Залучено в будівництво 8,5 млн. доларів та створено 223 робочих місця.

Вдячний Баришівці на Київщині за теплий прийом. Ви – надзвичайні!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

Джерело

 

Децентралізація є незворотною. Це потужна мотивація розвитку громад – Президент під час Ради регіонального розвитку Київщини

У 2018 році Україна продала товарів до країн ЄС більше, ніж будь-коли. Перелом у зовнішній торгівлі не оминув і Київщину, де я сьогодні перебуваю з робочою поїздкою. Минулого року експорт з області до ЄС зріс на 19,3%, його обсяг становить 766 млн доларів. Ми продовжуємо реформу децентралізації. Нині власні доходи місцевих бюджетів виросли з більше ніж 68 млрд грн у 2014 до майже 234 млрд у 2018. І це – під час війни. І ми залишаємося вірними нашим домовленостям: децентралізація – це незворотній процес. Ми спільно захистимо інтереси людей і громад.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

«Сьогодні децентралізація кардинально змінює обличчя, міст, сіл та селищ України, кардинально змінює життя людей», – сказав Президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку Київщини. «Один з важливих і успішних пунктів нашої стратегії – децентралізація, передача повноважень і ресурсів разом з відповідальністю за життя громад самим громадам, скорочення відстані між громадянином і владою», – наголосив Петро Порошенко.

Президент навів приклад зростання місцевого бюджету Броварів з 360 млн до 1 млрд 328 млн грн. «Я хочу наголосити – це під час війни. Знаєте, як важко визначати такі пріоритети, коли тебе атакують. Ти маєш віддати все на армію. Все, що можеш. Більше 5% бюджету йде на армію і це перший мій пріоритет. Але децентралізація – це потужна мотивація самим заробляти на себе», – підкреслив Президент. Він наголосив, що в рамках децентралізації місцевій владі були передані акцизи, частина інших податків, розширено податкову базу.

«Але сьогодні все залежить від того, наскільки ефективно працюють громади і голова, і ради. Ключова позиція, що ми перетворили міські бюджети з кас по виплаті заробітної платні на бюджети розвитку», – підкреслив Петро Порошенко. «Президент буде зараз і в майбутньому захищати здобутки децентралізації. Це є наше з вами досягнення і ми його нікому не здамо», – додав він.

Глава держави наголосив, що перехід до об’єднаних територіальних громад був добровільним. При цьому він зауважив, що це має стати обов’язковим, бо «від відсутності громад страждають люди, які живуть поза межами громад».

Президент зазначив, що реформа децентралізації хоч ще і далека до завершення, але вона належить до числа тих, позитивні результати яких суспільство вже зафіксувало.

«Нікому, хто буде зазіхати на фінансовий ресурс місцевого самоврядування, ми дозволу на це не дамо», – наголосив Петро Порошенко. «Неможливо не помітити нові дороги, освітлення вулиць, дитячі садки, відремонтовані школи, амбулаторії, сільську медицину», – додав він.

«Ми маємо захистити більше 10 млн українців, які живуть в сільській місцевості. І вони так само мають на це право», – сказав Президент.

Він повідомив, що власні доходи місцевих бюджетів виросли з 68 млрд гривень у 2014 році до 234 млрд у минулому році. «Ми залишаємось вірними своїм домовленостям. Децентралізація – це незворотньо. Ми спільно, пліч-о-пліч маємо захистити інтереси людей, інтереси громад», – підкреслив Президент.

Він також повідомив, що надходження до бюджетів ОТГ Київської області у 2018 році в середньому збільшилися на 24% . «Ці цифри означають, зокрема, будівництво 17 сучасних амбулаторій у 11 районах Київської області та ОТГ. У минулому році мені випало відкрити фельдшерсько-акушерський пункт зі службовим житлом в селі Боденьки Вишгородського району. Це був перший в Україні енергоефективний фельдшерський пункт, який нам вдалося звести менше ніж за рік», – нагадав Президент та додав, що за п’ять років в дитячих садках області було створено 13 000 нових місць.

«Подивіться динаміку попередніх років. Все йшло донизу», – сказав Петро Порошенко. Він також зазначив, що на Київщині розвивається інклюзивна освіта, область стала одним із лідерів, тут діє 41 Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими потребами. «В Україні 700 тис таких дітей. До 2014 року вони були замкнені в чотирьох стінах. Сьогодні вже більше 14 000 дітей за 2,5 останні роки вийшли і відвідують звичайні школи. Подивіться, які вони щасливі. І це є рішучі кроки по змінам, які мають відбуватися в Україні», – сказав Петро Порошенко.

«Децентралізація вдихнула нову енергію в місцеве самоврядування. Результат енергії – нові дороги, спортивні майданчики, енергоефективні школи та дитсадки, освітлення вулиць і нові умови для підприємництва», – додав Президент.

Джерело

 

Президент на Київщині: Розвиток туризму малих міст – перспективний напрямок залучення інвестицій

Надзвичайно приємно сьогодні у Броварах поспілкуватися з представниками територіальних громад Київщини

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Київської області підкреслив, що запорукою продовження успішного розвитку України в цілому та конкретних регіонів є залучення інвестицій за найбільш перспективними напрямками економіки. За його словами, серед таких напрямків розвиток туризму і Київщина славиться знаковими історичними містами. Зокрема, Переяслав-Хмельницький місто, яке має значний туристичний потенціал.

«Запорукою нашого успіху буде чіткий план залучення інвестицій у галузі, які є потенційними точками прориву для економіки. В кожній з цих точок Київська область має визначені пріоритеті», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, йдеться про агросектор. «Київська область є житницею України. Але моє завдання – не потрібно експортувати сировину. В Київській області є унікальні можливості для переробної промисловості. Дуже вдале логістичне розташування», – зауважив Президент.

Президент зауважив, що сільське господарство стало драйвером у 2018 році нашого економічного зростання. «Минулого року Україна зібрала рекордний у своїй історії урожай – 70 млн тон зерна. План експорту був 47 мільйонів тон. Україна увійшла у 10 найбільших виробників зерна і в трійку найбільших експортерів», – зазначив він.

«Друга позиція – IT-сектор. В Києві вже важко знайти місце для індустріального парку, а в Київській області – це є абсолютно пріоритетні напрямки розвитку. Наші ІТ-фахівці мають працювати не лише на аутсорсингу по завданню американських чи навіть індійських компаній, а ми маємо вирощувати свій креативний клас, свої українські стартапи», – назвав наступний перспективний напрямок Глава держави.

Президент підкреслив: «Ще один надзвичайно важливий напрямок – це туризм. Наголошую, туризм не міст-мільйонників. Ця ситуація зрозуміла. Для туризму в Україні не може бути периферії».

Глава держави зазначив, що сьогодні побував у Переяслав-Хмельницькому. «Подивіться, скільки зараз туристів є у Переяслав-Хмельницькому? З глобальної точки зору – нуль. А яка там фантастична історія. Хто про неї знає? І це не так важко побудувати. Побудуємо дороги, освітлення, готелі і якісну інфраструктуру, яка буде здатна забезпечувати високий інтерес», – підкреслив Петро Порошенко.

Також значний потенціал мають промисловість і індустріалізація, інфраструктурні проекти, наголосив Петро Порошенко.

«Інвестиції у ці сфери принесуть кошти для того, щоб створити високооплачувані робочі місця, відчутно підвищити рівень життя людей», – резюмував Глава держави.

Джерело

 

Президент про нових лідерів громад: Вони прийдуть в політику з досвідом реальних справ, який потрібен Україні

Президент Петро Порошенко переконаний, що децентралізація має стати своєрідним механізмом відбору і виявлення нових лідерів в Україні. Таку думку Петро Порошенко висловив під час виступу на Раді регіонального розвитку Київщини.

«В Україні політиків багато, а от з лідерами – гірше. І ви, і я небагато знаємо людей, здатних брати відповідальність, визначати стратегічні цілі і досягати їх», – наголосив Президент.

«Нам варто уважно придивлятися до молодих лідерів об’єднаних територіальних громад. Сьогодні ми вже констатуємо – вони постали і зросли на хвилі децентралізації. П’ять років тому їх ще ніхто не знав, а сьогодні своїми діями змінивши громаду, завтра можуть брати активну участь в змінах України», – сказав Петро Порошенко.

«Привертають увагу багато активних волонтерів, які максимально доклалися до формування і затвердження планів розвитку. Поза сумнівами, за два-три роки цей кадровий резерв точно проявиться на загальнонаціональному рівні. Я переконаний, що молоді лідери – це якраз ті нові обличчя в політиці, яких сьогодні щиро хочуть побачити українці. Не просто тих, хто вміє гарно говорити, а хто за останні три-чотири роки на рівні громади довів свою ефективність», – додав Президент.

«Вони прийдуть в політику не з піар-технологіями, а з досвідом реально зроблених справ. Цей досвід потрібен не лише громадам, цей досвід потрібен Україні», – підсумував Глава держави.

Джерело

 

Президент про розвиток аеропортів: Інвестиції у цей напрям точно виправдаються

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Київської області наголосив на значному потенціалі інвестування у розвиток аеропортів.

«Подивіться на темпи, якими будується і розвивається зараз аеропорт «Бориспіль». 12,5 млн пасажирів було перевезено за 2018 рік. Це потужний хаб. Активний розвиток інших аеропортів, створення унікальних можливостей для транзиту точно виправдають інвестиції у цей напрям», – сказав Глава держави.

За його словами, також поступово набирає обертів і реалізація інвестицій в будівництво підприємств. Він зауважив, що сьогодні відвідав новозбудований завод гарячого цинкування металоконструкцій ТОВ «Металогальва Україна» та додав, що інвестори підприємства задоволені умовами для роботи, які створені у Київській області.

Президент також зазначив, що Голова Київської ОДА поінформував його про перспективи розбудови міжнародного аеропорту в місті Біла Церква. «Це не просто запасний аеропорт до Києва. Це є новий об’єкт, який сприятиме стратегічному розвитку Київської області. Найголовніше – у Білій Церкві буде створено сотні нових робочих місць», – переконаний Петро Порошенко.

«Ще одна цифра Київська область третя в Україні за обсягом іноземних інвестицій область. У рамках 44 інвестиційних проектів з 2014-го створено більше 110 тисяч робочих місць, працює шість індустріальних парків. Крім того, у Богуславському районі відкрито унікальний для сільської місцевості спортивний комплекс зимових видів спорту з льодовою ареною цілорічного користування. У Бориспільському районі запрацювали офісно-виставковий комплекс Mitsubishi та автосервісний центр «VolvoCar – Київ Аеропорт». У Бородянському районі зведено термінал для зберігання скрапленого газу. У Броварському районі введено в експлуатацію найбільшу сонячну електростанцію в області – першу чергу Димерської СЕС», – перерахував Глава держави.

Джерело

 

Глава держави: Монетизація субсидій і індексація пенсій – наша відповідь на фронті боротьби з бідністю

Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку Київщини наголосив, що монетизація субсидій і індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю.

«Зараз, коли ми подолали економічні наслідки російської агресії, коли відновлюється зростання і з’являються реальні можливості вирішення соціальних проблем, ми відкриваємо другий фронт. Перший фронт всім зрозумілий – Україна робить надзусилля, щоб дати відсіч російському агресору. Але є в нас ворог аж ніяк не менш небезпечний, ніж російська агресія. Знаєте ім’я цього ворога? Це є бідність. І ми сьогодні маємо відкрити фронт боротьби з бідністю», – наголосив Президент.

«Чому саме сьогодні? Чому не раніше? Бо чотири роки ми проводили реформи, щоб створити економічний фундамент держави», – підкреслив Глава держави. Він нагадав, що вдалося забезпечити високі надходження і формування золотовалютних резервів держави, стабілізувати національну валюту, банківську систему, уповільнити інфляцію, скоротити бюджетний дефіцит. «І як наслідок сьогодні почали надходити ресурси, які дозволяють нам починати ефективні кроки по боротьбі з бідністю», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що було прийнято рішення про монетизацію субсидій, зокрема майже 215 тис. домогосподарств у Київській області отримали субсидії на сплату вартості житлово-комунальних послуг. «В цілому по Україні субсидії наразі отримують 3 мільйони 700 тисяч домогосподарств, наголошую, з яких 70% це пенсіонери», – зауважив Петро Порошенко. Глава держави підкреслив, що вже в березні громадяни отримають на руки живі гроші і самі будуть оплачувати ними комунальні послуги. В середньому субсидія складає 1600 грн. Він додав, що це є довірою до людей.

Президент наголосив, що з 1 березня запроваджується нова практика – автоматична індексація пенсій. «Наголошую, що ще в 2017 році була визначена дата 1 березня 2019 року (з якої почнуть індексацію пенсій – ред.). Пенсії зростуть у понад 8 млн пенсіонерів. Наголошую, мова йде не про одноразову акцію, а про збільшення пенсійних виплат. Віднині така процедура буде автоматично здійснюватися щороку з урахуванням двох факторів: перша – рівень інфляції, друге – зростання середньої заробітної плати в країні», – наголосив Петро Порошенко. За його словами, поточний перерахунок пенсій склав 17% і має складати не менше 100 грн. «Але і 100 грн це не достатньо. Тому на нараді в Пенсійному Фонді я запропонував здійснити і запровадити одноразову виплату допомоги найменш захищеним і забезпеченим пенсіонерам, тим, хто отримує нижче або на рівні мінімальної пенсії», – додав Глава держави.

За словами Президента, це буде здійснюватися за рахунок надходжень від розмитнення автомобілів на європейських номерах. «22 лютого термін (пільгового розмитнення так званих «євроблях» – ред.) завершився. Як ви думаєте скільки коштів надійшло до Пенсійного Фонду і державного бюджету від «євробляхерів»? Не два, не три, не п’ять, не сім, а 13,6 млрд грн надійшло до державного бюджету і Пенсійного фонду. І сьогодні є в нашому розпорядженні, щоб забезпечити ці виплати. Частина пішла на покриття дефіциту, левова частина – піде зараз на одноразову виплату для компенсації індексації 2015-2016 років. Загалом це складає 2410 грн. – отримає кожен пенсіонер з мінімальною виплатою додатково до своєї надбавки. Ця виплата буде здійснюватися двома рівними траншами по 1205 грн. в березні і квітні», – наголосив Глава держави.

«Впевнений, що з року в рік ми випереджаючими темпами – так само як ми робили з мінімальною зарплатою – зараз ми так будемо робити з пенсіями. Це наша відповідь: бойові дії – на фронті, у боротьбі з бідністю – монетизація субсидій, збільшення і індексація пенсій. Зараз ми ретельно обговорюємо ще і підтримку багатодітних родин», – наголосив Президент, додавши, що сьогодні є ініціатива щодо виплати у розмірі прожиткового мінімуму на кожну третю і наступну дитину, що стимулюватиме зростання населення, підтримку родин і боротьбу з бідністю.

Джерело

 

Ми зберегли державу і забезпечили солідарність світу з Україною – Президент

Дякую гостинним мешканцям Броварів. Для мене величезна радість сьогодні бути серед вас!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

Українському народу вдалося зберегти державу та консолідувати світ навколо України у підтримці її боротьби за територіальну цілісність і незалежність, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Ми, як і п’ять років тому, зберегли державу і організували світову солідарність навколо України. Забезпечили, щоб Путін заплатив у вигляді санкцій високу ціну за свою авантюру, за свою агресію проти нас», – сказав Глава держави під час спілкування з жителями міста Бровари на Київщині.

Говорячи про майбутнє України, Петро Порошенко нагадав, що нещодавно у Конституції було закріплено євроінтеграційний та євроатлантичний курс держави.

«Я це чітко задекларував. Майбутнє України я бачу в НАТО, бо НАТО – це механізм безпеки нашої держави. НАТО – це механізм, коли кожна мама свого сина поверне назад. Тому, що разом з нами будуть стояти 30 інших націй (країн-членів Альянсу -Ред.). Пліч-о-пліч будуть боронити нашу державу разом з нами. А ми будемо боронити їх», – сказав Президент додавши, що членство в ЄС – також важлива для України мета, адже Євросоюз – це система цінностей, демократія і свобода, а також рівень життя і стандарти.

У контексті питання безпеки, Глава держави розповів про нещодавній візит до Нью-Йорка, де взяв участь у Генеральній асамблеї ООН та поставив питання розгортання миротворчої місії ООН на сході України. «Бо коли приходять миротворці – росіяни одразу виходять, забирають свою зброю. У нас немає внутрішнього конфлікту, громадянської війни, як намагаються нав’язати нам російські пропагандисти. Ми мирна і єдина країна», – наголосив він.

Президент подякував українцям за ту єдність і підтримку, яку вони демонструють останні п’ять років. Він зазначив, що ворог п’ять років тому, коли напав на Україну, розраховував на наш розбрат, внутрішній конфлікт на те, «щоб розшматувати Україну», створивши на її території недореспубліки.

«Але наша з вами єдність, наша з вами відповідальність, наша з вами рішучість і наша з вами віра в перемогу зберегла державу. В 2014-2015 роках левова частина з вас стала волонтерами. 80% українців були об’єднані навколо того, що треба врятувати державу», – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив, що саме завдяки єдності українці багато зробили за ці п’ять років, а головне – створили армію. Він додав, що зосередив багато зусиль на розбудову українського війська. «Нам, українцям, є справа до нашої держави. Так, як я, діяли 80% українців. І на сьогоднішній день ми маємо вже потужну армію, яка сьогодні є однією з найсильніших на континенті і здатна захистити Україну», – сказав Глава держави.

«Сьогодні її чисельність 250 тисяч, але під час запровадження воєнного стану ми перевірили, що за тиждень ще 150 тисяч одразу ж стануть до зброї», – додав він і підкреслив, що це вже добре підготовлені та досвідчені воїни. Президент також зазначив, що нині військові вже мають добре матеріально-технічне забезпечення, харчуються за новою системою та мають гідну зарплатню.

«Ми з вами захистили державу. Ми з вами зупинили озброєного до зубів російського агресора… Армія є опорою державного суверенітету. Не Будапештський меморандум, не папірці, а Збройні Сили України», – підкреслив він.

Президент наголосив, що так само від єдності українського народу залежить і майбутнє нашої держави. «На сьогоднішній день на кону стоїть вся наша Україна. Від нашої з вами єдності, від відповідального вибору залежить доля держави не на п’ять років, а на покоління. Дуже важливо, щоб Путін не повернувся в Україну. Ми маємо рухатися вперед», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми не маємо права зрадити очікування наших воїнів», – переконаний Глава держави.

Джерело

 

Автор