Зради і перемоги тижня. 25 січня – 7 лютого 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 25 січня – 7 лютого 2019 р.

ЗРАДА

На Дніпровському коксохімічному заводі в Кам’янському Дніпропетровської області стався вибух, в результаті чого постраждали п’ятеро осіб.

Через військові дії на Донбасі близько 500 тисяч дітей потребують невідкладного захисту та гуманітарної допомоги, зокрема, якісної медичної допомоги та психосоціальної підтримки.

У місті Миколаїв біля Ленінського районного суду місцевий мешканець смертельно поранив з вогнепальної зброї подружжя.

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк та двокат родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заперечили заяву генрокурора Юрія Луценка про завершення досудового слідства щодо винних у розстрілах на Майдані.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомив, що вертолітний майданчик на Парковій дорозі намагаються повернути колишньому президенту України Віктору Януковичу.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

ПЕРЕМОГА

Над Азовським морем провела тренування чергова ланка ударних літаків з підтримки дій на морі кораблів Військово-Морських Сил ЗС України та Державної прикордонної служби України.

В Україні протягом останніх кількох років у Збройних силах створено корпус резерву та танкову бригаду резерву на випадок відкритої агресії проти держави.

Правоохоронці Об’єднаних сил виявили контрафактну продукцію на суму понад 28 мільйонів гривень. Під час обшуків складів у Бахмуті і в Краматорську виявили приладдя по розливу та упакуванню фальсифікованих алкогольних виробів, 1347 театрапаків ємкістю по 10 л кожен (13470 л) сам фальсифікований алкоголь, понад 20,5 тон етилового спирту та більше 20 тисяч марок акцизного податку України, та інше приладдя для виготовлення алкоголю.

Україна виплатила Міжнародному валютному фонду перший платіж у розмірі 88,5 млн доларів.

У Софії Київській пройшла літургія та інтронізація предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія. Також В Україні офіційно зареєстрували Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

Верховна Рада проголосувала за постанову, яка передбачає включення до порядку денного сесії та направлення на висновок Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Також Конституційний суд ухвалив рішення визнати конституційним проект закону щодо перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Конституції України щодо інтеграції України в Європейський союз та НАТО. Також Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект, який передбачає заборону громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.