Результати роботи органів прокуратури 22.01 – 29.01.2019 (брифінг, відео)

 

Рекордну у цьому році кількість фактів корупційних злочинів зареєстровано минулого тижня органами прокуратури України.  Це 19 випадків, коли правоохоронці, військові та службовці різноманітних державних, комунальних установ і підприємств вимагали, отримували та пропонували хабарі. Розмір зафіксованої неправомірної вигоди коливався від 1400 грн до 15 тис дол США.

Чимало зусиль докладено стороною публічного обвинувачення й щодо повернення законним господарям коштів та активів. Завдяки добре зібраній доказовій базі судові інстанції прийняли рішення на користь держави та місцевих громад на загальну суму – понад 53 млн грн. Зокрема, справи стосувалися відшкодування збитків державі, плати за користування автошляхами, незаконної реалізації державного майна та реєстрації права власності нерухомості за державою.

Також прокуратурі Житомирської області вдалося відстояти в апеляційній інстанції ділянку сільськогосподарського призначення розміром у 90 га на суму 14 млн грн та повернути її місцевій громаді.

Джерело

Автор