Робоча поїздка Президента до Житомирської області (фото, відео)

Ухвалення Закону про впорядкування механізму переходу парафій до ПЦУ створює всі умови для мирного процесу розбудови нашої церкви – Президент на подячному молебні на Житомирщині

Молебень у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомир

Сьогодні Томос тут, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомир. І кожен вірянин може побачити цей історичний документ, підписаний Вселенським Патріархом та членами Синоду Вселенського Патріархату. Томос набув чинності і дав початок єдиній, древній і одночасно новій Святійшій Церкві України.Незалежна помісна автокефальна церква – це наша з вами спільна перемога. За нею – я упевнений – будуть й подальші перемоги. Бо ми єдині, з нами – віра. І з нами – Бог.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Januar 2019

 

В рамках робочої поїздки на Житомирщину Президент Петро Порошенко взяв участь у подячному молебні за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України, яка відбулася у Свято-Михайлівському кафедральному соборі у Житомирі.

Молебень відправив Святійший Філарет.

Президент вкотре наголосив, що без єдиної церкви не може бути об’єднаної держави: «Без церкви – це як будувати дім: ти можеш поставити вікна, пофарбувати стіни, але якщо немає духовного фундаменту – цей дім не вистоїть. Тому цей документ (Томос – ред.) – має аж ніяк не менш важливе значення для держави Україна, для українського народу, ніж Акт про проголошення державної незалежності України 1991 року».

«Саме тому я як Президент, держава, влада, не просто мали право, а були зобов’язані зробити все можливе для того, щоб наша держава і наш народ отримали українську церкву», – наголосив Петро Порошенко. Він висловив вдячність Вселенському Патріарху Варфоломію за його молитви і безмежну любов до України і українців, а предстоятелям українських церков за зусилля задля здобуття Православної Церкви України. «Патріарх, який показав приклад служіння церкві і народу, який в першу чергу піклується про церкву і про паству, а не про власне місце», – додав він.

Глава держави висловив вдячність і митрополитам Московського Патріархату, «які проявили мужність, віру в Господа і любов до України, приєднавшись до звернень до Вселенського Патріарха і взявши участь у об’єднавчому Соборі, бо церква насправді має головну мету – об’єднати». «І ми маємо результат, що в Україні є єдина, одна Православна Церква України», – сказав Петро Порошенко, зазначивши, що тепер українцям нема потреби запитувати якого патріархату церква і хвилюватися, чи допустять їх до сповіді чи причастя.

«Для когось важко ходити до храму Божого, коли служба Божа починається з молитви за Кирила, який молиться за Путіна, за владу російську, за військо російське, яке вбиває українців. Якщо хтось знаходить в собі сили відвідувати цю церкву, це їх право», – зазначив він, додавши, що як Президент всіх українців зробить все для захисту свободи віросповідання і їх права відвідувати таку церкву.

Водночас Глава держави запевнив, що захистить і тих парафіян та церкви, які вирішать приєднатися до ПЦУ. «Дякую Верховній Раді, яка буквально декілька хвилин тому прийняла закон, яким впорядковується механізм переходу. Для чого це робиться? Щоб, не дай Боже, не пролилась кров. Закон має це врегулювати – якщо дві третини парафіян зібралися і на відкритому голосуванні приєдналися до нової Церкви, то хто може зупинити народ?», – зазначив Президент.

За його словами, сьогодні вже десятки парафій по всій Україні приєднуються до ПЦУ, і цей процес триває: «Дякую Господу, бо без Божої допомоги цього не відбувається. І дякую за сміливість, мудрість і мужність».

Президент зауважив, що шлях до об’єднаної церкви лише починається, і Томос відкриває ці двері, а не завершує будівництво. «Дуже важливо, що ми йдемо до всіх вірних, в тому числі і Російської православної церкви в Україні з любов’ю, з молитвою і за вуха ніхто нікого тягнути не буде», – наголосив Президент.

Глава держави вкотре зауважив, що нині українці живуть в історичні часи, і саме тому проводяться подячні молебні по всій країні. «На все життя запам’ятаю вечір 15 грудня, після Об’єднавчого Собору, який замість двох годин тривав довгих 11 годин. І весь це час сорок тисяч людей на площі перед Святою Софією стояли, молилися і вірили, що Господь пошле нам церкву», – розповів Президент. Глава держав подякував всім вірянам, хто молився і вірив у нову церкву.

Петро Порошенко також зустрівся з вихованцями духовної дитячої недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору.

По завершенню молебню Глава держави встановив лампадку біля пам’ятної стели на честь Героїв Небесної Сотні.

Свято-Михайлівський кафедральний собор, який раніше називався Михайлівською церквою є однією з найстаріших кам’яних споруд православної церкви в Житомирі. Церкву було споруджено у 1856 році, того ж року приміщення освятили.

Джерело

 

Президент на Житомирщині: Першим пріоритетом в 2019 році буде підвищення рівня соціальних стандартів

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Житомирщину зустрівся з мешканцями Станишівської об’єднаної територіальної громади та обговорив з ними перші результати та подальші перспективи розвитку громад в рамках загальнодержавної реформи децентралізації. «Децентралізація – реформа, яка безпосередньо має відношення до громад», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що децентралізація визнана однією з успішних реформ. «Пишаюся тим, що вперше з урахуванням субсидій і субвенцій місцеві бюджети перевищили бюджет державний. Це правильно – гроші мають бути ближче до людей», – зауважив він.

Президент наголосив, що нині проводяться реформи, які не проводилися попередні 23 роки. За його словами, за рахунок децентралізації місцеві громади отримали фінанси і повноваження необхідні для зміни якості життя мешканців міст та сіл. Зокрема, вони мають можливість будувати та ремонтувати школи і дитячі садки, проводити освітлення вулиць та ремонтувати дороги, реалізовувати інші соціальні проекти.

«З першого січня встановлена нова мінімальна заробітна плата майже на 500 грн більша – було 3 700 грн, а зараз 4 171 грн. Першим пріоритетом в 2019 році буде підвищення рівня соціальних стандартів», – також наголосив Глава держави.

«Десь кажуть, що армія – це піар. Десь кажуть, що децентралізація – це піар. Хтось каже, що світова коаліція на підтримку України – це піар. Хтось каже, що Томос – це піар. А чому ж ви такий піар не робили? Чого ж ви до людей не йшли? Чого ж ви не змінювали державу? Бо нам зараз під час війни це робити набагато важче. Але ми це робимо. І ніхто нас не зупинить», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що 2019 рік буде також роком перемог. «Ми виборюємо мир. Зараз багато, хто обіцяє мир. Але вони принесуть не мир, а поразку, капітуляцію України, сдачу України. І тоді дарма гинули наші хлопці. Ми говоримо про мир на умовах національних інтересів України», – наголосив Петро Порошенко, додавши, що це включає виведення російських військ та озброєння, звільнення української території, відновлення контролю над кордоном.

За словами Президента, для цього потрібно вірити в Україну і зберігати єдність.

Джерело

 

Україна ні в кого не буде питати дозволу, крім власного народу – Президент про стратегічний курс держави на вступ до ЄС і НАТО

Зустріч з Станишівською об‘єднаною територіальною громадою

Ми йдемо своїм шляхом. Продовжуємо реформи, які ми започаткували 4 роки тому і робимо свою справу. Нині децентралізація визнана однією з найуспішніших реформ. Ми наближаємо владу до громадянина. Пишаюся тим, що вперше з урахуванням субвенцій місцеві бюджети перевищили бюджет державний. Гроші, як і влада, мають бути ближче до людей. Надзвичайно радий особисто привітати Станишівську об‘єднану територіальну громаду, що на Житомирщині з різдвяними святами і становленням Православної Церкви України. Вдячний вам за підтримку та єдність!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Januar 2019

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна визначила свої пріоритету у стратегічному розвитку і проведенні реформ та втілює їх у життя, попри численні спроби звести нашу державу з обраного шляху. Про це Петро Порошенко сказав на Житомирщині під час спілкування з мешканцями Станишівської об‘єднаної територіальної громади.

Президент нагадав в яких складних умовах відбувалося створення нової української армії і сьогодні у Збройних Силах молоде покоління вмотивованих, патріотичних і професійних військових. «Вони не просто нагодовані, одягнуті в нову форму, озброєні, навчені. Вони мають величезну мотивацію – бо вони боронять рідну землю. І я пишаюся тим, що саме церква і саме армія зараз користуються найбільшою довірою українського народу», – додав він.

«А казали, що в нас нічого не вийде. В 2014 році хто був волонтером чи добровольцем добре пам’ятають – всі були оточені зрадофілами, які казали що не те робимо, не так робимо, армію не так будуємо. І де вони зараз? Бо вони не вірили. А ми будували і робили свою справу», – зауважив Президент.

За його словами, так само відбувалося і підписанням Угоди про асоціацію з ЄС, поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі з ЄС. Однак всі негативні прогнози не справдились.

«Не буде ні в кого Україна питати дозволу, крім власного народу. І більше не будемо питати дозволу ні у Москви, ні у Путіна. Все – закінчився час Російської імперії. І закінчився зараз. Це ми його закінчили. Позбавили Україну колоніального статусу», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

Президент додав, що не вірили і в отримання безвізу: «Бо як же це, коли вони мають кризу біженців. Це буде самогубство, якщо вони дозволять українцям їздити до себе. А їм (європейським лідерам – Ред.) казали, що українці всі втечуть і 40 млн буде в Європі». «Українці зараз нація, яка не завдає жоднісінької проблеми нашим сусідам. І лише за минулий рік ми додали до безвізового режиму ще 14 країн і сьогодні українці можуть вільно їздити у 131 країну. І це повага до українського паспорта», – підкреслив Петро Порошенко.

«Де ті Фоми Невіруючі? Де вони з їхніми прогнозами, що нічого нам не дадуть? А вони ж писали, зрадофіли, мовляв не давайте, бо це політично вмотивоване рішення – рішення про надання нам безвізу», – зауважив Президент.

За його словами, так само потім зверталися до НАТО, щоб вони нам зброю не давали, бо нібито без зброї нам буде легше домовитись і стверджували, що «Джавеліни» не дадуть США. «Але було рішення Конгресу, було рішення Міністерства оборони США, врешті-решт Білого дому і Президента. Чому це так важливо? Бо як тільки російські танкісти почули, що в українських Збройних Силах на озброєнні можуть бути «Джавеліни», які працюють дуже просто: вистрілив і забув, ракета сама знайде загарбника… Російські танкісти вже відмовляються виїжджати. І наче пошептали – у нас вже немає танкових обстрілів і українські герої не гинуть», – сказав він.

«Де зараз відповідальність тих, хто писав листи, політиканів і популістів, щоб нам не давали зброю? Нічого в них не вийде. Знаєте чому? Бо коли ми єдині, ніхто нас не зупинить», – зазначив Петро Порошенко.

«А зараз вони кажуть, що воля Президента вести країну з-під російського ярма до повномасштабного членства в Євросоюзі і НАТО… що вони зараз кажуть – що знову не дадуть. Але ми вже на них не звертаємо увагу. Ми об’єднані і ми віримо», – сказав Петро Порошенко..

Він зазначив, що НАТО – це безпека і не лише на фронті. Це ще і безпека на вулицях, це нові стандарти безпеки громадянина. «Це те, чого сьогодні хоче український народ. Ми точно цього доб’ємося. Бо ми єдині і ніхто сьогодні нашу єдність не розірве. І ніхто більше локшину (вішати не буде – Ред.) – ні популісти, ні п’ята колона Кремля, яка намагається зараз втручатись у виборчий процес – ніхто на більше не обдурить», – сказав Президент. Він висловив впевненість, що Україна буде в оборонному союзі країн-членів НАТО.

Так само, як і в Європейському Союзі. «ЄС – це про рівень життя. Порівняйте рівень життя в країнах ЄС, навіть з тими, які останніми вступили – Болгарії та Румунії, з рівнем життя пострадянських країн, які знаходяться в зоні впливу Російської федерації і на окупованих територіях – Абхазії, Осетії, Придністров’ї. Яка там гуманітарна криза. І тому нам треба йти своїм шляхом. Треба рухатись єдиним народом в Європейський Союз забезпечувати зростання рівня життя. Бо реформи, які ми започаткували чотири роки тому, вже приносять свої плоди і в економіці з’являються нові можливості», – сказав він.

Джерело

 

Вдячні партнерам з країн-членів НАТО за суттєву допомогу у розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій – Президент проінспектував навчання ССО

Днями підписав указ щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта Командувача. Відтепер їхнім девізом стануть слова київського князя Святослава Хороброго: «Іду на ви!», які ще більше тисячі років тому наводили жах на ворогів.Спецпризначенці майстерно роблять свою роботу, на практиці реалізуючи власне ж кредо переваги якості над кількістю. Радий можливості у Бердичеві сьогодні особисто подякувати нашим військовослужбовцям Сил спеціальних операцій ЗСУ за захист України.Вдячний також нашим партнерам з країн-членів НАТО за допомогу у розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій. Завдяки залученню професійних інструкторів із США, Польщі, Литви, Естонії, Латвії кваліфіковану підготовку пройшли українські інструктори.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Januar 2019

 

Під час робочої поїздки на Житомирщину Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко проінспектував хід навчань Сил спеціальних операцій ЗСУ на одному з полігонів ССО.

«Ми завжди усвідомлювали, що в сучасних умовах ведення війни все частіше вирішальним фактором є сили й засоби асиметричних дій, зокрема сили спеціальних операцій», – наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Президент нагадав, що одне з перших його рішень як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил, прийняте у 2014 році, було створення Сил спеціальних операцій: «Це – унікальний рід військ, який продовжує розвиватися та набувати нових бойових спроможностей за стандартами НАТО».

«Бойовий досвід відбиття російської агресії переконливо засвідчив, що ефективне застосування військ можливе лише за умови впровадження сучасної системи підготовки особового складу та наявності відповідної матеріально-тренувальної бази», – зазначив Президент.

Навчально-тренувальний центр у Бердичеві

Українські військові-спецпризначенці завжди там, де найважче, де потрібна відвага та стійкість, швидкість і рішучий натиск. Вони сміливо захищають Україну, відбиваючи російську агресію. І одне з наших завдань – створити умови для впровадження сучасної системи підготовки особового складу. Тренуються наші захисники у навчально-тренувальному центрі у Бердичеві, який відповідає стандартам армій країн НАТО. До складу керівного та інструкторського складу цього центру входять високопрофесійні бійці, які отримали безцінний бойовий досвід.Висловлюю вдячність нашим партнерам з країн-членів НАТО за суттєву допомогу у розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Januar 2019

 

Він повідомив, що саме з цією метою було прийнято і реалізовано рішення щодо створення за стандартами армій країн НАТО навчально-тренувального центру на Житомирщині. До керівного та інструкторського складу цього центру входять високопрофесійні бійці, які отримали безцінний бойовий досвід.

«Висловлюю вдячність нашим партнерам з країн-членів НАТО за суттєву допомогу у розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій. Завдяки залученню професійних інструкторів із США, Польщі, Литви, Естонії, Латвії кваліфіковану підготовку пройшли українські інструктори, які зараз вже самі беруть активну участь у відборі, комплектуванні та підготовці підрозділів», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що «українські спецпризначенці були, є і будуть елітою Збройних Сил».

Він підкреслив, що військовослужбовці-спецпризначенці провели багато операцій, відбиваючи російську агресію на сході держави, зокрема під час звільнення міст та селищ українського Донбасу, в тому числі Маріуполя, Слов’янська, Краматорська, Лиману, Сіверська, Торезу, Мар’їнки та багатьох інших, а також боїв за Донецький та Луганський аеропорти, міст Бахмут, Дебальцеве та Амвросіївк, Саур-Могили, порятунку українських пілотів зі збитих над окупованою територією літаків.

«Підрозділами Сил спеціальних операцій було знищено і взято в полон значну кількість окупантів. Захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке у подальшому склало ґрунтовну доказову базу у міжнародних судах проти Російської Федерації», – наголосив Президент. За його словами, всього з початку війни з російським агресором воїнами-спецпризначенцями було виконано близько трьох тисяч бойових завдань.

Президент підкреслив, що героїчні подвиги спецпризначенців в боях з російським агресором, навічно закарбовані в історію українського війська. 294 воїни нагороджені державними нагородами, четверо – отримали високе звання Герой України.

«Проте війна це не лише перемоги. На жаль, 70 бойових побратимів поклали своє життя за Україну. Вічна їм пам’ять і слава», – сказав Президент. Присутні вшанувати пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Президент оглянув базу, де проходять навчання та підготовку військовослужбовці Сил спеціальних операцій. Верховному Головнокомандувачу ЗСУ були продемонстровані показові навчання курсантів ССО.

Петро Порошенко відвідав курсантську їдальню, де скуштував обід разом із військовими.

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій підвищують свою бойову майстерність у військових навчальних закладах Німеччини, Італії, Франції, Угорщини, Канади, США, виконують миротворчі місії в різних країнах та стоять на сторожі безпеки і незалежності нашої держави. Потягом минулого року підрозділи Сил спеціальних операцій взяли участь у багатьох міжнародних навчаннях, зокрема «Flaming Swords –2018», «Sea Breeze – 2018», «Rapid Trident – 2018», «Combined Resolve».

Джерело

 

Відтепер ваш девіз слова князя Святослава Хороброго «Іду на Ви» – Президент вручив ССО нову символіку

Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко, вручив командиру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України прапор, емблему та штандарт командувача ССО. Нову символіку цього роду військ було затверджено з метою відродження та розвитку національних військових традицій та з урахуванням важливої ролі Сил спеціальних операцій у забезпеченні обороноздатності держави.

«Днями я підписав Указ щодо заснування емблеми і символу, і прапору ССО та штандарту командувача. І відтепер вашим девізом стануть слова Київського князя Святослава Хороброго: «Іду на Ви», які більше тисячі років тому наводили жах на ворогів», – сказав Глава держави.

Він наголосив, що для українського війська важливим є і відновлення національних бойових традицій і нагадав, що нині воно триває. «Процес повернення українського війська до власної історії, нарешті, до символів, героїв та пам’ятних дат зараз активно продовжується. Запроваджено нові концептуальні підходи до однострою українського війська», – констатував Президент, зазначивши, що новий однострій український народ мав можливість побачити під час військових парадів на честь Дня незалежності України, в якому спецпризначенці також брали участь. «Кілька років поспіль святковим Хрещатиком крокують воїни в нових одностроях і серед них представники ССО», – сказав він.

«Шановні воїни, ви завжди там, де найважче. Де потрібні відвага і стійкість, швидкість і рішучий натиск. І від імені українського народу, від себе особисто висловлюю щиру подяку особовому складу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України за вірність військовому обов’язку, вірність військовій присязі», – сказав Глава держави і побажав воїнам міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та нових успіхів і перемог на благо України.

Емблема і прапор Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарт командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України були затверджені Указом Президента України № 11 «Про внесення змін до деяких указів Президента України» щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України». Документом, зокрема вносяться доповнення до Указу Президента України від 30 листопада 2000 року № 1271 «Про геральдичні знаки – емблеми і прапори центральних органів виконавчої влади, інших державних органів України» та Указу Президента України від 20 червня 2006 року № 551 «Про символіку, яка використовується у Збройних Силах України».

Емблемою Сил спеціальних операцій Збройних Сил України є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом, яке накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору. У центрі нижньої частини вінка вміщено двозуб – княжий знак Святослава Хороброго срібного кольору. Під нижньою частиною вінка півколом розміщено стрічку золотого кольору з написом чорними літерами девізу Святослава Хороброго: «Іду на Ви».

Прапором ССО ЗСУ є прямокутне полотнище сіро-сталевого кольору, у центрі якого вміщено зображення емблеми ССО. Вільні краї полотнища прикрашено золотою бахромою. Древко прапора темно-коричневого кольору. Верхівка древка стрілоподібна з білого металу. У центрі двозуб – княжий знак Святослава Хороброго. Штандартом командувача ССО ЗСУ є полотнище сіро-сталевого кольору з зображення у центрі емблеми ССО.

Джерело

 

Спецпризначенці отримують нові і модернізовані зразки озброєння, техніки та елементів екіпірування – Президент на Житомирщині

«Щодня триває інтенсивне нарощування бойового потенціалу. Підрозділи і спецпризначенці отримують нові і модернізовані зразки озброєння, військової техніки, сучасні засоби зв’язку і елементи екіпірування. Бойовий досвід відбиття російської агресії переконливо засвідчив, що ефективне застосування військ можливе лише за умови впровадження сучасної системи підготовки особового складу та наявності відповідної матеріально-тренувальної бази», – наголосив Президент Петро Порошенко, відвідуючи полігон Сил спеціальних операцій ЗСУ під час робочої поїздки на Житомирщину.

Глава держави відзначив високий професіоналізм, героїзм та незламність духу спецпризначенців під час виконання бойових завдань в найнебезпечніших та найскладніших умовах, зокрема і в тилу ворога. Він подякував їм за мужність та за те, що «тримають на своїх плечах мирне небо над Україною».

«Ваші обличчя – завжди за кадром. Але увесь український народ знає, що воїни нового формату добре підготовлені, загартовані, екіпіровані. Ви майстерно робите свою роботу, на практиці реалізуючи власне ж кредо переваги якості над кількістю», – зауважив Президент.

«Ви завжди там, де найважче, де потрібні відвага та стійкість, швидкість і рішучий натиск. Від імені українського народу та себе особисто висловлюю щиру подяку усьому особовому складу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України за вірність військовому обов’язку та присязі», – додав Глава держави.

Президент побажав військовим міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та нових успіхів і перемог на благо України.

Джерело

Автор