До 3,5 років позбавлення волі засуджено організатора незаконного перекриття траси «Львів – Рава-Руська»

За матеріалами СБ України Кам’янка-Бузький районний суд Львівської області засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі ще одного організатора незаконного перекриття траси державного значення «Львів – Рава-Руська».

Нагадуємо, що 29 березня 2017 року понад сто осіб організовано прибули до села Гряда Жовківського району Львівської області, де намагались перекрити рух автотранспорту та палити шини, створюючи для медіа замовну негативну картинку з України. Серед плакатів учасників акції були гасла польською мовою, що спрямовані на інспірування міжнаціональної ворожнечі: «Ні! Геноциду поляків», «Волинь у наших серцях».

Унаслідок вжитих спільно з Нацполіцією у Львівській області заходів було затримано 92 учасника цієї акції. Яким же було здивування правоохоронців, коли виявилося, що серед учасників блокування траси немає жодного етнічного поляка!

Оперативники Служби безпеки встановили, що за цією провокацією стояв ватажок радикального руху «Наждак» Микола Дульський, який останнім часом переховується від українського правосуддя на території РФ.

Після викриття його як організатора акції Дульський був змушений зняти маску українського націоналіста і сьогодні відкрито виступає у російських ЗМІ з антиукраїнською риторикою. Лишається лише одне питання – «з кишені» ФСФ, ГУ ГШ чи СРВ РФ він отримує заробітну плату?

9 січня 2019 року поплічника Дульського ‒ мешканця Хмельницької області ‒ суд визнав винним у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, громадського порядку і моральності, авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян.

Раніше до різних термінів ув’язнення було засуджено п’ять інших організаторів та активних учасників цієї незаконної акції.

СБУ й надалі здійснюватиме комплекс заходів, що спрямовані на недопущення реалізації запланованих російськими спецслужбами провокацій. «Запевняю, що відповідальності не уникне жоден, хто погодився за гроші Кремля розсварити українців з дружніми народами», ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

Джерело

Автор