Чорне – біле

Виктор Федорончук

Людина бореться, поки внутрішньо готова до боротьби. І зупиняється, коли всередині ламається, навіть якщо зовні сил і ресурсів ще достатньо. Люди по-різному називають цю силу: сила духу, сила волі…

Ризикну тут зробити один прогноз на рахунок Ю. Тимошенко. При всіх її вадах, мало хто буде заперечувати, що вона боєць. Так, це людина без будь-якого морального стержня, але все рівно – боєць.

Основним мотиватором, який штовхає її на боротьбу, є величезна жага влади. Заради якої вона готова на все, на порушення будь-яких моральних принципів і норм, на будь-яку брехню, на будь-яке лицемірство та підлість.

Але зворотній бік такої жаги влади – це неймовірна жага бути в центрі уваги, слави та поклоніння. А по можливості – увійти в історію в якості героя та бути вписаною в історію буквально.

І ось сьогодні, основний опонент Ю.Тимошенко П.Порошенко увійшов назавжди в світову історію – його ім’я вписано в Томосі золотими буквами.

Тоді як Тимошенко закарбувала свою фамілію в історії чорними буквами та особистим підписом в договорі, яким продала Україну на безпрецедентно принизливих умовах в усій історії земної цивілізації.

І саме головне – Тимошенко прекрасно це розуміє, тому і рветься так осатаніло до влади буль-якою ціною, щоби утримати під своїм контролем ситуацію та не дати можливості українському суспільству по-справжньому оцінити заслуги зрадниці України.

На рівні збоченої психології ЮТ факт того, що в Томосі тепер навічно записана фамілія Порошенко, я впевнений, що Тимошенко внутрішньо отримала удар, з яким вона вже не справиться.
Це удар в саму серцевину амбіцій ЮТ.
Це удар по невротичному самолюбству величезної сили.
Це удар, на який у Юльки абсолютно немає чим відповісти.
Це удар, який повністю розносить вщент будь-які внутрішні мотивації Тимошенко продовжувати боротьбу за владу.
І саме головне, це удар по всіх психологічних захисних механізмах внутрішніх комплексів і психічних розладів Тимошенко. І тепер вона беззахисна сама перед собою та своїми болючими комплексами.

Беручи до уваги великий досвід роботи з такими проблемами, є дуже велика імовірність, що ця ситуація кардинально зламає Тимошенко.

Звичайно, боротьбу за владу вона буде продовжувати, але тільки по інерції та під впливом інших, але набагато слабших мотиваторів, таких як, наприклад, необхідність виконувати накази з Кремля, зобов’язання перед своїми кредиторами чи необхідність бути в “активній політичній опозиції”, щоб таким чином вберігати себе від кримінальних переслідувань.

Але те, що дух і воля до боротьби зломлені, а разом з ними й залишки людської свідомості/розуму назавжди покинули Юлю Тимошенко – беззаперечно.

Найближчим часом ми побачимо, наскільки мої припущення вірні, точніше – в якій мірі.

П.С. Іронія долі – найближчим часом український народ буде вибирати між двома претендентами, які в багатовіковій історії України займають абсолютно протилежні полюси:

  • між світлим полюсом, на якому Порошенко – під керівництвом якого Україна нарешті виборола справжню волю та незалежність на всіх рівнях і впевнено набирає потужну швидкість в майбутнє;
  • і між чорним полюсом, на якому Тимошенко – яка своїми діями продала Україну та кожного українця в боргове рабство і майже скинула Україну в феодальний вік на рівень безправної колонії з паханатською формою правління.

Автор