Підсумки 2018 року одним рядком

Денис Андрус

🇺🇦 Томос – масштаб та велич цієї події ми ще оцінити не в змозі, але цю боротьбу та дату будуть вивчати у школах майбутнього.

🇺🇦 Перемога Нафтогазу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі – подія, яка дозволила зняти з шиї зашморг у 80 млрд доларів, який нам люб’язно повісили Тимошенко з Путіним.

🇺🇦 Закінчення АТО та початок ООС – це не зміна назви, це зміна підпорядкування та формату ведення бойових дій на Донбасі, які дозволили повернути під контроль України майже всю “сіру” зону.

🇺🇦 Курс на НАТО та ЄС тепер закріплено в Конституції, основному Законі України, і будь-яка спроба повзучої контрреволюції поламає собі зуби об необхідність зібрати 300 голосів у парламенті.

🇺🇦 Перемога в ПАРЄ – відбиття наступу Росії на теренах Ради Європи не дозволило Північній Снігерії добитися опосередкованого визнання анексії Криму, бо саме за це на РФ було накладено санкції, яких вона бажала позбутися.

🇺🇦 Відновлення роботи з МВФ – набрані Тимошенко та Януковичем борги вимагають від України в 19-21 роках, щоб не об’являти дефолт та вбивати власну економіку, платити чималі суми, які можна отримати або лише повністю перекривши фінансування оборони, або по новій програмі донорів.

🇺🇦 Старт програм майнового забезпечення в МО та МВС – забезпечення житлом та підвищення соціальних стандартів, які можуть бути втрачені у випадку звільнення, ще більше вмотивує працівників та службовців до якісної роботи.

🇺🇦 Отримання Джавелінів від США – сам ПТРК, хоча і є надзвичайно потужним у боротьбі з радянською військовою технікою, – це більше символ надання летальної зброї Україні від НАТО.

🇺🇦 Участь України у Саміті НАТО – попри опір Угорщини, яка діючи в інтересах Москви, намагалася заблокувати наш рух до Північно-Атлантичного альянсу, спираючись на захист власних інтересів у мовному питанні, ми прийняли участь у Саміті, бо Сполучені Штати знайшли слова, які повністю змінили точку зору угорських керманичів.

🇺🇦 Підвищення обороноздатності України – це і завершення відновлення ППО, нові розробки ракет і САУ, власний патронний завод на потужностях МВС та неймовірна кількість техніки, отримана армією.

🇺🇦 Керченській інцидент – це маленький ДАП на морі, коли ситуація перевертається повністю, і з повзучої тихої нахабної анексії Азовського моря ми отримуємо підвищену прискіпливу увагу світової спільноти з можливістю отримання нових санкцій.

🇺🇦 Потужний удар по російський агентурі – тут аплодисменти СБУ, це не тільки “справа Бабченка”, це й низка затримань та оголошень у розшук регіональних посадовців за шпигунство на користь РФ, розкриття та знешкодження російської агентури у декількох областях, задокументований заколот із Савченко на чолі, розкрита співпраця Саакашвілі з Курченко.

🇺🇦 Вгамування кримінального хаосу – тепер оплески для поліції, бо криміногенна ситуація в країні поліпшена, і в першу чергу, за рахунок вдалих дій поліції проти російського кримінального десанту, який з 14 року до нас засилала Росія, та реформи, яку ніби ніхто не бачить, а вона діє.

🇺🇦 Культурний прорив – мовні квоти на ТВ та радіо дали стрімкий приріст якісного україномовного контенту, і світова відомість та популярність пісні “Плакала” гурту “KAZKA” – це є найкращий доказ того, як багато може Україна та її солов’їна мова.

З Новим роком, Хунто! Він був – неймовірним!
Наступного маємо не схибити з вибором та завалити звіра з півночі, ховати – це теж довгий процес, зважаючи на розмір, який почнемо у 2020.


На підтримку та з вимогою звільнення захоплених у російський полон українських військових моряків Всесвітній рух патріотів закликає взяти участь у флешмобі “Жовто-блакитний кораблик на ялинку”, який відбувається з 25 грудня по 7 січня.

Автор