Що дав воєнний стан Україні?

Mason Lemberg

Що дав воєнний стан Україні? І чи правильно поступив Порошенко, ініціюючи його:

1) Ми привернули увагу світу, наших партнерів до нашої проблеми окупації Азову, ймовірно відвернувши загрозу вторгнення на суходолі та окупацію Чорного моря також. Сподіваюсь, розв’язка у вигляді санкцій за такі дії рф ще попереду.

2) Ми отримали консолідацію здорової частини суспільства, колишніх військових, які об’єдналися та готові були протистояти ворогу в разі вторгнення

3) Ми отримали підтвердження того, що опозиційні до Порошенка політики дбають лише про себе, виходячи з політичної кон’юнктури та абсолютно не зважають на загрози, не збираються боротися з ними. І ще ми отримали підтвердження, що єдиним їхнім інструментом є брехня. Особливо гидко історії про низькі рейтинги Порошенка та воєнний стан виглядають зараз, після закінчення воєнного стану на фоні того п’ятигодинного балагану, який вони під час загрози вторгнення влаштували в парламенті.

4) Ми отримали підтвердження, що українські ЗМІ в своїй суті є колаборантами, ретрансляторами меседжів кремля, які вони тоді транслювали дослівно, паралельно цензуруючи офіційну інформацію державних органів України. Такими ж ретрансляторами кремлівської брехні виступили й ті, кого називають зрадофілами. Тепер би послухати ваші брехні про те, як українські військові грабували людей під час військового стану, послухати про комендантські години під час новорічних корпоративів зубожілих, про той же порятунок рейтингів би послухати… Ніяких вибачень за брехню не буде, я розумію.

5) Останнє й найголовніше, що дав воєнний стан для України та українців: воєнний стан дав те, що на неокупованій частині України нічого не змінилося, у всякому разі, в гіршу сторону. Ось саме це й було основним завданням воєнного стану – щоб люди його не відчули, щоб змінилися аспекти пов’язані з безпекою, обороною, зовнішньою підтримкою, але люди ніяким чином на собі не відчули те, що вони живуть під час війни, щоб вони не ховалися від авіанальотів в укриттях і не спостерігали, як їхні міста стають руїнами та пустками.

І тут таки зрадофіли мають подякувати тому, що є Порошенко, на якого можна списати всю свою брехню, бо якби не він, то ніхто б їхньої брехні в укритті не почув, бо поки б опозиційні політики приймали б рішення про введення воєнного стану, то країну б вже завоювали.

 

Автор