Дякую, пане Президенте!

Сергій Місюра

Закінчився воєнний стан. Офіційно, в 14:00, 26 грудня.

Принципово – ніхто не помітив, навіть у тих 10 областях. Пересічний громадянин не помітив, а бачили тільки ті, хто має відношення до воєнного стану: силовий блок, адміністрації та міністерства.

Я дякую Президенту, що ввів його саме зараз і показав світу, що ми готові.

Ніхто не буде нас підтримувати, якщо ми самі не покажемо, що готові та будемо битися за нашу Незалежність.

Я радію, що Президент, отримавши доповідь про скупчення військ свиноцефалів, блискавично звернувся до Верховної Ради.

Наша армія та розвідка не така як в 2013 році. Ми набагато сильніші та маємо багато інформації.

Я дякую, що Президент показав, який у нас все таки знову Верховний Шапіто під куполом Ради. Як для багатьох повскривались ті ж проросійські депутати та партії.

Ми мали надію, що після Майдану буде нормальна Рада – отримали. Система всіх перемолола, і без грошей фракції не хотіли голосувати. Тому й не голосували, а зустрічі з Президентом не було.

Я не здивувався, бо наша журналістика точно не змінилась. Всі ці крики під дудки депутатів, що воєнний стан ввели лише для того, щоб зірвати вибори. Зараз бачимо – все джинса, і ніхто навіть не хотів подумати, проаналізувати, заглянути наперед.

Я ще раз дякую, що Президент ввів воєнний стан і цим запустив процес, який ніхто не робив за роки Незалежності. Це ще одна його заслуга – прокатати місяць алгоритми, плани, дії та варіанти на випадок воєнного стану та подальшої війни. Повірте, не все так однозначно, і не всі все знали, що робити, особливо в верхніх органах управління, міністерств і адміністрацій.

За цей місяць ми спромоглися зробити навчання по воєнному стану в рамках держави, коли призивались оперативні резерви, територіальна оборона та відбувалося посилення кордону. Такого не було, і я радий, що це все пройшло успішно!

Всім всього вистачило. Оперативні штаби, які створювались, знають, що робити по їхньому створенню. І ще багато кабінетів, і ще багато чого нового створювалось на тимчасовій основі.

Ми вчились. Україною. Тихо. Без паніки. І без запасів солі.

Тихо приходили в військкомати, і був конкурс – чому саме ти готовий за Україну на війну з окупантом.

Все закінчилось. Ми змогли. І тепер потрібно дивитись, хто що говорив і зараз буде говорити. А свиномопси чоловічої статі, надіюсь, і далі не зможуть перелазити в наш чудовий і рідний український сад  :-).

П.С. Це точно не перемога штабу ЮВТ. Вона навіть не голосувала проти розриву відносин з РФ.