Президент України взяв участь у церемонії передачі вертольотів Airbus Нацгвардії та ДСНС (фото, відео)

Президент: Завдання французько-німецьких вертольотів Airbus Н-225 – боронити кордон та рятувати людей

Отримання першої партії гелікоптерів «Airbus Helicopters»

Україна придбала 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopters, першу партію яких сьогодні ми вже отримали від французьких друзів і передаємо для Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Це результат нашої співпраці з нашими французькими та німецьким партнерами. Ця техніка допоможе Україні здійснювати авіаційну розвідку, доставку оперативних груп та рятувальників, у тому числі в гірській місцевості та в акваторії Чорного і Азовського морів.Головне завдання, яке здійснюватиме Нацгвардія та Держслужба з надзвичайних ситуацій на гелікоптерах компанії Airbus Helicopters – захист кордону та порятунок людей.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 21. Dezember 2018

 

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі сучасних вертольотів Airbus Н-225 Національній гвардії України та Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Церемонія відбулася в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Президент підкреслив, що «це непересічна подія, яскраве свідчення укріплення матеріальної бази для наших прикордонників, рятівників, підрозділів Національної гвардії».

«Символ нашої ефективної співпраці між Україною та Євросоюзом взагалі та між Україною, Францією і Німеччиною, яка приносить конкретні плоди», – сказав Президент. Він зауважив, що Німеччина бере участь у спільному з Францією виробництві цих гелікоптерів.

Президент відзначив технічні характеристики та можливості цих вертольотів, а саме їх злітну вагу в 11 тон, місткість – до 24 рятівників або пасажирів.

За його словами, велика надійність і радіус дії більше ніж 1000 км дають можливість забезпечувати рятівні роботи в гірській місцевості та нести патрулювання в Азово-Чорноморському басейні. «Де ми маємо бути готові до будь-яких інцидентів, для авіаційної розвідки. Але основне завдання – боронити кордон, рятувати людей. Впевнений, що наші українські пілоти справляться з цією місією», – підкреслив Президент.

Глава держави відзначив, що цей проект був реалізований у дуже короткий термін. «Буквально менше року ми обговорювали цей проект з Президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель», – сказав Президент та відзначив роль Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та всієї переговорної команди у його практичному втіленні.

Президент також наголосив, що поставив завдання долучити до цих процесів і Збройні Сили України.

«Ми повинні мати і бойові вертольоти  Airbus, які посилять бойову міць Збройних Сил України для захисту суверенітету,  територіальної цілісності і незалежності України», – підкреслив Глава держави.

Він додав, що другим етапом співпраці з компанією Airbus буде використання бойових вертольотів для потреб ЗСУ.

Крім того Президент зазначив, що використання французько-німецьких гелікоптерів підвищить конкуренцію і швидкість модернізації авіаційних машин серед українських виробників.

Джерело

 

Президент: В Україні створюється система авіаційної безпеки

Президент Петро Порошенко під час церемонії передачі гелікоптерів Airbus для потреб Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій наголосив на важливості створення системи авіаційної безпеки України. Нові гелікоптери в рамках реалізації цього проекту будуть передані всім службам, які входять до компетенції Міністерства внутрішніх справ.

«Окремо хочу наголосити на створенні системи авіаційної безпеки. Авіаційної безпеки у будь-якій точці України», – підкреслив Президент.

«Ми зможемо в надзвичайно короткий термін, менше ніж за півгодини, забезпечити авіаційну безпеку всього авіаційного загону», – зауважив Петро Порошенко, говорячи про систему авіаційної безпеки.

Глава держави також зазначив, що відповідно до контракту, Україна отримає всього 55 гелікоптерів цієї компанії.

За інформацією присутнього на церемонії передачі Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Україні також буде відкрито Центр технічного обслуговування французько-німецьких гвинтокрилів.

В свою чергу, виконавчий віце-президент компанії Airbus Helicopters Матьє Луво сказав: «Я хочу подякувати усім та відзначити співпрацю між урядом України і Франції та підкреслити ту довіру, яка дозволила нам дуже швидко втілити в життя цей контракт і започаткувати співпрацю з Україною». Він також наголосив, що «від самого початку співпраці Airbus став довгостроковим партнером для України».

На завершення церемонії Глава держави вручив сертифікати на вертольоти командирам авіаційних загонів ДСНС та НГУ та оглянув авіаційну техніку.

Джерело

 

В Україні запустили Єдину систему авіабезпеки МВС: для рятувальників та гвардійців прибули перші гвинтокрили

 

В Україну сьогодні, 21 грудня, прибули перші два вертольоти Airbus Н225 Super Puma в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

Один з них передали підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій, інший – Національної гвардії України. Всього до кінця 2021 року система авіаційної безпеки МВС в рамках україно-французького контракту отримає 55 вертольотів Airbus.

Президент України Петро Порошенко заявив, що завдяки зусиллям команди МВС проект з авіаційної безпеки вдалося запровадити за рекордно короткий термін.

«Сьогоднішій день – не пересічна подія, це яскраве свідчення укріплення матеріальної бази для наших прикордонників, для наших рятувальників, для нацгвардійців.  А також це символ нашої активної співпраці з ЄС.  Пройшло менше року як ми обговорювали цей формат співпраці з Президентом Франції Емануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Треба відмітити ефективну роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та всієї переговорної команди.  А також на повагу заслуговує підготовка прикордонників, рятувальників, поліції та нацгвардії», – сказав Президент.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що це лише перші «ластівки» української системи авіаційної безпеки і до кінця 2021 року їх буде 55.

«160 днів тому, 14 липня – на День взяття Бастилії, а це ще вважається днем Республіки – ми підписали з французькою стороною безпрецедентний за масштабом контракт на закупівлю Україною 55 гвинтокрилів фірми Airbus Helikopters для Міністерства внутрішніх справ України. Сьогодні, у найкоротший день року, ми зустрічаємо перших великих «ластівок». Ці багатоцільові потужні красені Airbus Helikopters Super Puma дають старт практичному етапу створення Української системи авіаційний безпеки. Державна служба надзвичайних ситуацій та Національна гвардія України стали потужнішими на 11 тон кожна!», – сказав Арсен Аваков.

Міністр розповів, що у найближчі 3 роки підрозділи ДСНС отримають 21 гвинтокрил Н225 Super Puma, 10 – Н145 і 24 гвинтокрила Н125.

«Транспортування хворих, розвідка зон надзвичайних ситуацій, гасіння масштабних пожеж стануть можливими для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Охорона та моніторинг кордону – для Державної прикордонної служби. Виконання спеціальних поліцейських функцій та розшук злочинців – для Нацполіції. Транспортування бійців і техніки, розвідка та виконання спеціальних операцій – для Національної гвардії», – зазначив очільник міністерства.

Арсен Аваков наголосив, що МВС вивчило успішний досвід багатьох країн та розробило базову концепцію: усі гвинтокрили будуть мультифункціональними і в разі необхідності їх можна буде використовувати для вирішення будь-яких завдань.

Варто зазначити, в Україні буде розташовано центр технічного обслуговування цих гвинтокрилів, що дасть можливість обслуговувати не лише свої машини, але й брати замовлення європейських партнерів, зміцнювати кооперацію з Європейським Союзом.

«Я впевнений: система авіаційної безпеки МВС — це принципово нова якість життя для українців, це врятовані життя, захист і допомога у будь-якій важкій ситуації! Це сервіс і безпека для кожного у будь-якому куточку країни. Це – міць та незалежність України», – наголосив Арсен Аваков.

Міністр подякував керівництву країни та французьким партнерам за підтримку та всебічну допомогу.

Джерело

Автор