Як борцуни борцунів переборцунили. Або – примарна неупередженість “антикорупціонерів

Минулий тиждень для спільноти “незламних борцунів з корупцією” був справжнім Трафальгаром. Ватерлоо. Чотирикутником смерті. Здається, образ незламного і безкомпромісного борця з корупцією в нас наразі зламаний назавжди.

Тепер, щоразу як ітиметься про боротьбу з корупцією, наш громадянин сам себе питатиме “а він точно за мої права бореться – чи чергову квартирку відпрацьовує”? А чого б ні?

Першим на арену вийшов Сірожа Лещенко з квартиркою на 200 кв. м., купленою під час війни, зі знижкою у 41% від ринкової вартості, з доходів невідомого походження. І не те вразило у всій цій історії, що квартирка була 200 квадратів, знижка – дай Боже нам всім, а Сірожа – відомий борцун. Вразило те, з яким натхненням Сірожа заволав “Це бот-атака! Влада руками ботів гнобить борців з корупцією!” Так ніби купівля борцуном елітного житла на бабки невідомого походження, в той час як вся країна тягне копійки волонтерам – в порядку речей…

Скажи хто твої друзі – я скажу хто ти. Захищати Сірожу миттю побіг інший борцун – Шабунін, той самий в якого невідомо звідки знайшлися незадекларовані 6 соток землі, а в його партнера Шерембея – прихована судимість, через що вся їхня весела тусовка з Центру протидії корупції мусила забратися з наглядової ради НАБУ.

Але – шумів той очерет, дерева гнулись. Не встигла забутися історія з Сірожею, як попалилася його давній партнер, нардеп Світлана Заліщук. Теж – борцун. Теж – на квартирі. Теж – невідомо з яких шишів. І теж хвилями по мережах пішов поголос: “Бот-атака! Влада руками ботів гнобить!…”

Деталь, яка убила наповал – підтримку Заліщук висловило чимало іменитих журналістів, чиї публікації теж неодноразово примушували тремтіти… Шкода не уточнили – підтримку в чому? В купівлі житла? В знаходженні на те житло лаве? В чому?

Я не знаю як вас, а мене ця обставина збурила до сказу. У Великого Інквізитора не може бути друзів і ворогів – можуть бути лише правовірні і єретики. Підтримку висловлюють друзям. Своїм…

Так от у людини, що взялася викорінювати корупцію не може бути своїх і чужих, у неї є праві і винні. Якщо ж у неї є свої і чужі, і своїм – підтримка, то… шановні про яку боротьбу і з якою корупцією ідеться? Чим вони кращі за тих, боротьбу з ким оголосили?

І чи взагалі то боротьба, а невідпрацьовка квартирок?

Але й це не межа.

Певно – аби перебити скандал “квартирок борцунів” мережею була запущена інша хвиля – про те як Латвія конфіскувала гроші прибічників Януковича. Натяк – більш ніж прозорий, Латвія конфіскувала, а ми…

Запущена зрада показала лише одне – повну нездатність борцунів прораховувати свої дії на 3-4 кроки уперед. І це – журналісти-розслідувателі!!!…

Дуже швидко з’ясувалося, що повернення грошей прибічників Янука – процес довгий, і провалений він був не вчора. Злочинна халатність була вчинена значно раніше. Як раз тоді коли відповідальним за повернення грошей прибічників Янука в Україну був заступник генпрокурора Віталій Касько. Теж – борцун. Якому теж серед іншого закинули… незаконнне оволодіння квартирою.

Тяга борцунів до елітного житла просто вражаюча. Недаремно всіх їх уже пропонують називати не дЕмократами, а дОмократами.

І теж мережею нині шириться поголос: “Бот-атака! Банкова руками…” Вже й Транспересі Інтернешнл забубоніла…

Я маю борцунам поаплодувати стоячи. Ніяка Банкова, задіявши навіть всі свої ресурси, НІКОЛИ не змогла б так посадити широкі маси борцунів тендітним місцем на бетон, як посадили себе вони самі. Бо – охреніли від безкарності. Бо – звикли бути кумирами в очах мільйонів. Але всьому приходить край.

Хто істину сказати хоче людям – не мусить жерти краще ніж вони.

І наостанок.

На закиди, мовляв, виваляли в лайні борцунів… Показали що ці не кращі за тих… Убили в людях надію на краще…

Шановні все це називається ДОРОСЛІШАННЯ.

Людина дорослою стає не тоді коди отримує паспорт і може кохатися. Дорослою вона стає тоді, коли стає здатна САМА собі заробляти на життя, сама будувати свій добробут і сама відрізняти вірного товариша від брехла і шахрая. В житті ми самі оцінюємо з ким зв’язувати життя і кому давати гроші в борг. Ми дуже обережно ставимося до всіх, хто обіцяє нам дармові гроші, дармове здоров’я, дармову істину…

У політиці працюють ті самі закони – час збагнути. Люди які обіцяють світле майбутнє, часто-гісто нічим не відрізняються від шахрая, що розводить вас навулиці. Тільки якщо на вулиці ідеться про 50-100 грн – в політиці ідеться про мільйони і мільярди з бюджету держави. Ціна яким – ВАША довіра.

Ваша… Довіра…

А той хто вдає святість, найчастіше або – збодженець, або – наволоч ще гірша за наволоч відому.

Маємо щиро подякувати борцунам. За науку. За те що переборцунили одне одного самі.

Картинки по запросу призрачная угроза

Автор