Економ-тиждень. 28 листопада – 4 грудня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 28 листопада – 4 грудня 2018 рр.

АКТИВ. Народні депутати не підтримали прийняття проектів постанов про скасування прийняття законопроекту №9000 про державний бюджет на 2019 рік.

ПАСИВ. Перспектива угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Китаєм, анонсованої Мінекономрозвитку, може остаточно “поставити хрест” на легкій промисловості України, яка забезпечує країні 5% бюджетних надходжень і 2,6% експортного потенціалу. Про це заявили учасники Всеукраїнського з’їзду легкої промисловості “Національний виробник – основа економіки держави”.

АКТИВ. Європейська комісія схвалила рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги в обсязі 500 млн євро.

ПАСИВ. Через блокування кордонів власниками “євроблях” державний бюджет України щодня втрачав близько 45 млн гривень. Набільша сума втрат нарахувань до держбюджету припадає на Львівську митницю. Саме на ній Державної фіскальної служби України (ДФС) оформили застави за перші два автомобілі на єврономерах за ввезення машин з метою транзиту територією України.

АКТИВ. Майно ПАТ МСЗ “Океан” купила українська компанія з Миколаєва – ТОВ “ТД “Аннона”. Майно ПАТ МСЗ “Океан” купили за більш ніж 122 млн гривень.

ПАСИВ. Узбекистан призупинив імпорт українського цукру та загалом не приймає жодних вантажів, які надходять з України.

АКТИВ. Прямі інвестиції (акціонерний капітал) в економіці України станом на 1 жовтня 2018 року складали 31 973,6 млн доларів, що на 367,2 млн доларів більше, ніж на початок року.

ПАСИВ. Міністерство екології та природних ресурсів України оприлюднило черговий рейтинг “ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів”. На першому місці – ПАТ “Арселор Міттал Кривий Ріг”, м. Кривий ріг.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!