Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців з Днем Збройних Сил України (фото, відео)

Шановні воїни! П’ятий рік поспіль ви відзначаєте своє професійне свято на передовій цієї російсько-української війни, яка змусила усіх нас усвідомити масштаб загроз державній безпеці країни та мобілізуватися для протидії агресору.Ви героїчно проявили себе, обороняючи рідну українську землю. Саме ви є армією, яка своїм потом і кров’ю робить нашу державу незалежною. Ви щоденно демонструєте приклади мужності і самопожертви. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за мирне майбутнє України.Вічна пам'ять Героям – воїнам, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну. Вічна їм слава!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 5. Dezember 2018

 

Система підготовки Збройних Сил України адаптована до стандартів НАТО – Президент

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців з Днем ЗСУ.

«Громадяни нашої держави пишаються своїм військом і довіряють йому. Армія і Збройні Сили мають найвищий рівень довіри серед усіх державних інституцій. Наші Збройні Сили – це заслуга воїнів і ще мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне – за такий короткий термін, менш ніж за п’ять років збудували армію, можливо одну з найсильніших у Європі, і зупинили російського агресора», – сказав Глава держави на урочистому заході з нагоди Дня Збройних Сил України.

«Саме українське військо і українська армія є надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави, гарантом безпеки українських громадян», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, загартовані в боях з російським агресором Збройні Сили України набули безцінного бойового досвіду. І це підтверджують авторитетні міжнародні військові експерти. «Дуже важливо, що реформи, проведені у надзвичайно короткий термін в оборонному відомстві, забезпечили адаптацію системи підготовки особового складу Збройних Сил України до стандартів Північноатлантичного альянсу», – зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що і надалі Збройні Сили будуть продовжувати посилювати свій бойовий потенціал. «Цьому, безумовно, сприяє поступове надходження до бойових частин сучасного озброєння та техніки, нової та модернізованої, нових, апробованих у боях, елементів підготовки всіх категорій особового складу», – зауважив Президент.

Глава держави також назвав безпрецедентною кількість навчань та заходів підготовки, які були проведені у 2018 році. «Я мав можливість особисто спостерігати за умілими діями військових частин та підрозділів Збройних Сил України під час тактичних навчань у різних частинах, у різних регіонах держави, можу впевнено стверджувати, що на кожен агресивний крок ворога готова оперативна, жорстка, рішуча і професійна відповідь», – наголосив Верховний Головнокомандувач.

Він додав: «Ворог заплатить високу ціну за безвідповідальне і авантюрне рішення вторгнутись на українську землю».

За його словами, командири української армії здатні якісно планувати та ефективно управляти підпорядкованими підрозділами у різних видах бою. «Я задоволений рівнем взаємодії, який демонструють учасники маневрів. А реальний противник повинен, ще раз наголошую, віддавати собі звіт: найкраще зараз військам противника і агресора, які окупують нашу державу – звільнити територію», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що українська сторона наполегливо працює над тим, щоб це відбулося політико-дипломатичним шляхом. «Але цей шлях може бути успішним лише тоді, коли ми маємо надійні, сильні, професійні, рішучі Збройні Сили», – підкреслив він.

Джерело

 

Воєнний стан дає можливість наростити бойові спроможності армії та посилити обороноздатність держави – Президент

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко зазначив, що ухвалив рішення про введення особливого правового режиму у десяти областях України у відповідь на новий виток агресії Російської Федерації. Про це Глава держави сказав під час урочистостей з нагоди Дня Збройних Сил України, які відбулися в Маріїнському палаці.

«Ще раз хочу наголосити – це упереджувальний крок, який жодним чином не спрямований на згортання конституційних прав і свобод громадян», – наголосив Президент.

За його словами, воєнний стан «вводиться лише для того, щоб розширити можливості всього сектору оборони і безпеки, але в першу чергу Збройних Сил України, відсічі збройної агресії проти України з боку Російської Федерації».

Президент підкреслив, що саме тому воєнний стан введено в областях, які розташовані вздовж україно-російського кордону і узбережжя Азово-Чорноморського басейну.

«Я хотів и звернутися до вас, щоб ми зараз найякісніше і найефективніше використали усі можливості, які дає воєнний стан Збройним Силам України та органам влади для подальшого нарощування бойових спроможностей війська та посилення обороноздатності нашої держави», – наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

При цьому він підкреслив, що за час воєнного стану планується посилити протиповітряну оборону держави, скоротити терміни бойового злагодження бойових бригад, провести передислокацію відповідних підрозділів для посилення оборони кордону та провести військові навчання та навчальні збори з резервом першої черги.

«Це дуже важливо зараз. Нам треба і порох сухим тримати, і зброю напоготові в умовах різкого зростання ризику наземної широкомасштабної воєнної агресії. Ми озброєні інформацією, яку надає нам розвідка і більше не дамо себе захопити зненацька», – особливо підкреслив Глава держави.

Джерело

 

Українське військо забезпечується сучасною і модернізованою технікою та озброєнням для захисту нашої держави – Президент

«Війську потрібна сучасна потужна зброя, яка захистить Україну від будь-якого агресора, зупинить агресора, знищить його і захистить життя наших громадян. У будь-якій війні перемагає не лише людська воля, а й сучасна військова техніка помножена на високопрофесійні знання особового складу», – наголосив Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Збройних Сил України.

За його словами, саме тому для виконання поставлених завдань держава витрачає зараз далеко за 5% ВВП, в тому числі 3%, як і передбачено законом про національну безпеку – безпосередньо на армію.

«Зараз залагоджується планове постачання новітніх та модернізованих зразків озброєння і військової техніки, передусім в район проведення операції Об’єднаних сил», – зазначив Президент.

Він також додав, що створено потужний резерв Збройних Сил, який закріплений за військовими частинами та в умовах необхідності готовий негайно стати в стрій і захищати нашу країну. «Більше того, після прийняття рішення про введення воєнного стану, ми вже неодноразово спостерігаємо у військкоматах, коли резервісти першої черги вимагають збільшення квот: «Ви дали нам квоту 30 резервістів, а у нас вже 165. Ви перерозподіліть. Бо державу треба боронити», – зауважив Петро Порошенко.

Глава держави подякував українським воїнам, ветеранам, резервістам за їх мужність, патріотизм і готовність захищати свою країну. «Це нова країна і нова армія», – додав Петро Порошенко.

«Вжиті нами системні заходи реформування Збройних Сил, поступове їх наближення до стандартів армій країн НАТО, планове надходження нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил України», – підкреслив Верховний Головнокомандувач.

Петро Порошенко запевнив: «Держава і надалі буде робити усе можливе для покращання забезпеченості нашого українського війська сучасною та модернізованою технікою та озброєнням». Водночас він зазначив, що ми працюємо в умовах дуже обмеженого фінансового ресурсу і кожна копійка платника податків сьогодні, по можливості, спрямовується у сектор оборони і безпеки, в українське військо.

За його словами, також відбуваються певні знакові, символічні зміни у соціальному забезпеченні воїнів. «За моїм дорученням реалізується програма будівництва гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників у військових містечках місць постійної дислокації бойових військових частин Збройних Сил України. Джерелом для фінансування програми будівництва гуртожитків є кошти – 1,5 млрд доларів, які були конфісковані у представників попередньої влади і спрямовані на потреби оборони. Це і виробництво боєприпасів, і будівництво гуртожитків, закупівля нового озброєння. Гроші, які були вкрадені в українського народу, мають попрацювати на українське військо», – сказав Президент.

Глава держави нагадав, що загалом по всій Україні триває будівництво 184 гуртожитків для більш ніж 23 тис. військовослужбовців-контрактників.

Президент також підкреслив, що з наступного року у середньому на 30% буде збільшено розміри грошового забезпечення військовослужбовців. «Навіть більше ніж на 30%. З близько 7 тис. грн. з 1 січня український воїн буде отримувати понад 10 тис. грн. Це воїн-контрактник першого року служби», – пояснив він.

Джерело

 

Збройні Сили України є надійним гарантом нашої майбутньої перемоги – Президент привітав українських воїнів із Днем ЗСУ

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко у День Збройних Сил України звернувся до українських воїнів та особливо відзначив, що «вже п’ятий рік поспіль вони відзначають на передовій російсько-української війни» своє професійне свято.

Президент підкреслив, що «ця війна змусила усіх нас усвідомити масштаб загроз державній безпеці країни та мобілізуватися для протидії агресору».

«Це Ви героїчно проявили себе, обороняючи рідну українську землю. Це саме ви є армією, яка своїм потом і кров’ю робить нашу державу незалежною. Це ви щоденно демонструєте приклади мужності і самопожертви», – сказав Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

«Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, мирного неба та непохитної віри у нашу перемогу. Перемогу не на умовах капітуляції, до якої нас закликають деякі політикани, в тому числі і всередині країни, а мир на умовах перемоги. І Збройні Сили України є надійним гарантом нашої майбутньої перемоги», – сказав Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Глава держави також особливо відзначив подвиг українських воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну. «У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна пам’ять Героям – воїнам, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну» – сказав Президент. Усі присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Джерело

 

Президент нагородив військових високими державними нагородами до Дня Збройних Сил України

Під час урочистих заходів з нагоди 27-річниці створення Збройних Сил України Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ, які проявили мужність та відвагу у захисті незалежності та територіальної цілісності України.

«Я пишаюся тим, що маю честь у цей передсвятковий день, від імені керівництва держави та усього українського народу висловити слова щирої вдячності усім військовослужбовцям за ваші героїзм і мужність, самопожертву і звитягу, а також виконати почесну місію – вручити нашим героям державні нагороди», – сказав Президент.

«Переконаний, що Збройні Сили України й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, надійно боронитимуть мир та спокій українських громадян, надійно боронитимуть українську землю», – сказав Петро Порошенко.

За особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня командира механізованого батальйону 24 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ підполковника Романа Коренюка.

Підполковник Роман Коренюк брав участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей з 2014 року. В період 11-12 лютого 2015 року під час проведення операції по утриманню населеного пункту Лутугіно Донецької області, під його керівництвом було успішно виконане бойове завдання: організовано успішне заняття особовим складом 4 механізованої роти заданого рубежу. Однак в наслідок масованого артилерійського обстрілу з визначених рубежів було виведено особовий склад, для збереження озброєння і військової техніки та бойової готовності підрозділу. Під час обстрілу поблизу населеного пункту Дебальцево Донецької області підполковник Коренюк отримав поранення.

Також у період 22-24 грудня 2016 року перебуваючи на позиціях поблизу населеного пункту Попасна під безпосереднім керівництвом офіцера підрозділи батальйону здійснили тактичне покращення положення військ, просунувшись на 1.5-3 км вглиб по фронту. При цьому не понісши жодних втрат.

В травні 2018 року військовослужбовці 1 механізованого батальйону, під його керівництвом зайшли в «сіру зону» та взяли під контроль населений пункт Ленінське, яке утримують по теперішній час. У серпні 2018 року взято під контроль населений пункт Шуми Донецької області.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено офіцера відділу бойової підготовки управління підготовки оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ майора Олексія Лисиченка.

В період 2014-2017 брав участь у антитерористичній операції. Командир танкової роти 1 окремої танкової бригади майор Лисиченко безпосередньо брав участь в обороні Донецького аеропорту, неодноразово брав участь у танкових боях на території донецького летовища. Виконував завдання по супроводу колон в аеропорт особисто, евакуйовував особовий склад та підбиту техніку з поля бою.

18 листопада 2014 року особисто організував евакуацію та вихід з поля бою екіпажів та техніки, пошкодженої в результаті попадання снаряду. Внаслідок розриву снаряду Олексій Лисиченко отримав мінно-вибухову травму. 23 листопада 2014 року при обороні Донецького аеропорту в селі Піски Донецької області, внаслідок розриву снаряду отримав осколкові поранення.

Джерело

Автор