Зради і перемоги тижня. 23 – 29 листопада 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 23 – 29 листопада 2018 рр.

ЗРАДА

Верховна Рада України прийняла закон про зниження порога безподаткових пересилань з €150 до €100 для одного одержувача-фізособи та скасувала норму про “три посилки”.

У Львівській, Волинській та Закарпатській областях власники автомобілів на іноземній реєстрації (‘євроблях”) перекрили рух на пропускних пунктах.

Прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Так, кораблі ВМС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів та рейдового буксиру здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Російський прикордонний корабель “Дон” здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Згодом російські кораблі відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України під час виходу з Керченської протоки, внаслідок чого поранено шість українських військовослужбовців. Малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ.

Комітет виборців назвав депутатів, які прогуляли всі засідання Ради у листопаді, серед лідерів – фракції «Воля народу», «Оппозиційний блок», «Відродження», «Самопоміч», «Батьківщина».

Під час зустрічі з одеситами, яка мала відбутися у Приморському районі міста, невідомі закидали яйцями лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка. В результаті між його прихильниками та противниками сталася сутичка. Під час конфлікту його учасники використали проти опонентів газові балончики.

ПЕРЕМОГА

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект державного бюджету на 2019 рік.

Комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, скасувавши незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври. Уряд повернув Почаївську лавру до складу Кременецько-Почаївського заповідника

Верховна Рада Україна ухвалила закон про введення воєнного стану на 30 діб у десяти областях України з 26 листопада.

Міжнародний арбітраж задовольнив позов державного Ощадбанку до Російської Федерації про відшкодування збитків, завданих анексією Криму. Сума відшкодування складає близько $1,3 млрд.

Синод Вселенського патріархату схвалив рішення про автокефалію Української православної церкви. Синод прийняв рішення, яким затверджено Томос і статут для помісної української православної церкви, а також робочу дату проведення Всеукраїнського об’єднавчого православного архієрейського собору.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор