Жадібність погубить

Дмитро Вовнянко

Щось давно я владу не критикував – треба виправлятися. Як раз нагода є.

Отже. Про проблеми із забудовами в Києві не чув лише сліпо-глухо-німий. Регулярно на свою дозу критики наражається голова державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев. І от депутат Ірина Суслова від БПП зібрала підписи 150 нардепів під колективним листом на підтримку пана Кудрявцева – лист мусить бути переданий прем’єру.

В листі підкреслюють, що під керівництвом Кудрявцева ДАБІ вдалось забезпечити реформу децентралізації, автоматизувати цілий ряд дозвільних процесів, створити онлайн-платформу «ПРОЗОРА ДАБІ», перейняти європейський досвід у створенні сучасних сервісів розгляду документації тощо. Серед підписантів – кращі люди ВР, включаючи нардепів Яценка та Лозового.

Далі – цікаво.

Крім нардепів лист до прем’єра підписали… самі забудовники. Список довгий – можна зачитуватися. З 37 підписантів – 24 значаться в списках проблемних забудовників. Пана Кудрявцева підтримав у тому числі сумнозвісний пан Войцеховський (через директора «Мегаполісбуд»).

Доречне питання, хто ж той лиходій, який псує життя пану Кудрявцеву? Пристебніться аби не впасти. Лиходій це… генпрокурор Юрій Луценко. Саме його відомство останнім часом щільно зайнялося будівельною корупцією – і в тому числі перевіркою діяльності ДАБІ.

Ні, мене не дивує що ініціатива листа-підтримки пішла від нардепа з БПП. В пропрезидентській фракції зібралися люди самі різні, включаючи нардепів Заліщук, Найєма та Лещенка. Дивує інше. Це панство взагалі подумало, в яке положення воно ставить генпрокурора і власну фракцію? Виходить фракція «Блоку Петра Порошенка» включилася в боротьбу проти генпрокуратури, очолюваної висуванцем того таки Петра Порошенка?

Я вже писав, ніщо не може так підставити Петра Олексійовича на виборах, як жадібність окремих соратників.

Варто зробити висновки.

Автор