Боріться за голоси тих, хто вагається

Богдан Карпенко

“Порошенко не сможет честно победить на выборах – политтехнолог”.
“Він зробить все”: астролог розповів, як Порошенко фальсифікуватиме вибори”.

Друзі, коротко поясню, що це за нова течія пішла у недорогенькій пресі: недорогенькі “експерти-політтехнологи” чудово знають, що недорогенькі “соціологи” малюють рейтинги Тимошенко зі стелі, і вже готують власний шлях відступу, якщо на виборах будуть абсолютно протилежні мальованим “прогнозам” результати, аби верещати про фальсифікації.

Щодо рейтингів: у кращому випадку соціологи покажуть лише базу кожного політика – тих виборців, які не змінять вибір, на яких стандартні компромати не діють. Так у ЮВТ і ПАП таких може бути і по 10-15%. Вирішувати ж буде більшість, яка визначиться перед виборами, та явка. Всі ці заголовки про те, хто очолює рейтинг – маніпуляція, бо жоден соціолог не спрогнозує події перед самими виборами, які матимуть вирішальне значення для вибору більшості, яка поки не визначилась. Тому сьогодні безапеляційно заявляти, що будь-хто з політиків точно виграє вибори – самообман, ще дуже багато часу для висновків.

Дуже велика частина виборців не визначились. За їхні голоси боротьба. Завдання недорогеньких соціологів – сформувати думку таких виборців:

  • переконати у тому, що Тимошенко переможе,
  • переконати потенційних виборців Порошенка, що він програє, тому нема сенсу за нього голосувати.

Відповідно, важливо не легалізувати подібну соціологію, погоджуючись з нею, бо всі ці лідерства ЮВТ та інших дутих малоросів можуть бути розбиті вщент голосами виборців, які поки не визначились.

Також важливо розуміти: перед виборами піде найбільший компромат, і тут у ЮВТ величезні проблеми, бо за 5 років недорогенькі настільки втомили накидувати на ПАП, що вкид проти нього вже не має вихлопу (перенаситили ефір у спробах скинути ПАП), а ось зашквари про ЮВТ ідуть на ура.

Боріться за голоси тих, хто вагається, та не витрачайте час на відвертих сектантів.