Економ-тиждень. 7 – 13 листопада 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 7 – 13 листопада 2018 рр.

АКТИВ. У жовтні 2018 року в Україні офіційно працевлаштували 644,6 тис. найманих працівників, що у два рази більше, ніж у серпні цього року. У ДФС прогнозують, що кількість офіційно зареєстрованих робітників зростатиме і надалі, а додаткові надходження до бюджетів зростуть.

ПАСИВ. Болгарія скорочує транзит газу через України майже на третину.

АКТИВ. У звітному кварталі Рада отримала від підприємців 308 скарг стосовно неправомірних дій держорганів, що на 25% менше, ніж у другому кварталі 2018 року та на 52% менше, ніж у першому кварталі 2018 року.

ПАСИВ. У жовтні випуск автотранспортних засобів, в порівнянні з минулим роком, зменшився на 22% – до 736 одиниць.

АКТИВ. Україна за 10 місяців збільшила експорт на 10%, імпорт на 16%.

ПАСИВ. Споживчі ціни в Україні з грудня 2010 року до жовтня 2018 року зросли в 2,57 рази. За даними статистичного відомства, найбільше за цей період подорожчали житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива – у 5,15 рази.

АКТИВ. Верховна рада схвалила нову модель оподаткування раніше ввезених авто з іноземною реєстрацією (“евроблях”). Закон повністю змінює модель акцизного податку, запроваджуються базові ставки акцизу.

ПАСИВ. Високий рівень корупції в Україні гальмує зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) майже на 2% на рік. Про це на презентації економічного огляду перспектив європейської економіки та погляду на макроекономічні тенденції економіки України заявив постпред МВФ Йоста Люнгман.

АКТИВ. Обсяг зовнішньої торгівлі товарами України з країнами ЄС у січні-жовтні 2018 року склав 36,315 млрд доларів, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року (32,077 млрд доларів).

ПАСИВ. Більшість громадян України (72%) виступають проти купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, лише 13% підтримують започаткування ринку землі. Про це повідомляє опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи “Рейтинг”.

АКТИВ. Від початку цього року за 10 місяців “Нафтогаз” сплатив до держбюджету України близько 103 млрд гривень, що становить 17% від всіх бюджетних надходжень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор