Триває перевірка пильності чергових служб військових частин

Сьогодні, 16 листопада, близько 12:00 поблизу військових частин Збройних Сил України, що на Волині, військовослужбовцями добового наряду були помічені безпілотні літальні апарати.

В обох випадках мобільні групи військових частин вибули у ймовірний район запуску БПЛА. В ході пошукових дій затримано три особи, які здійснювали керування квадрокоптерами.

На місце події викликано представників Національної поліції та Служби безпеки України. Під час з’ясування обставин встановлено, що затримані є співробітниками правоохоронних органів, польоти БПЛА відбувалися в рамках планових антитерористичних навчань з метою перевірки надійності охорони об’єктів підвищеної небезпеки.

Також вчора, 15 листопада на Харківщині, під час перетину контрольно-пропускного пункту однієї із військових частин затримано військовослужбовця із муляжем вибухівки. На макеті були вказані номери представників правоохоронних органів, яких слід було повідомити у разі виявлення «навчальної бомби».

Особовий склад чергових змін діяв чітко та впевнено, виконуючи завдання з охорони та оборони зазначених військових об’єктів.

Джерело

Автор