Зрада і перемога тижня. 19-25 серпня

ЗРАДА

Київ визнали одним із найменш придатних для життя міст світу. Такого висновку дійшли експерти бізнес-підрозділу британського журналу The Economist – Economist Intelligence Unit.

Войцех Балчун вражений масштабами корупції в “Укрзалізниці”. Дуже непрозорі процедури. Проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко наголошує, що питання введення безвізового режиму між Україною та Канадою – це перспектива не одного року.

Збірна України завершила ХХХІ літні Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро з найгіршим результатом в своїй історії за кількістю золотих медалей, загальною кількістю медалей і місцем у медальному заліку (31-е).

На Миколаївщині поліцейські на смерть забили місцевого мешканця.

У Національному антикорупційному бюро розслідують факт незаконного відчуження керівництвом Дергачівської райдержадміністрації Харківської області земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ “Інвестор”, пов’язаного з чинним міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Хакер з нік-неймом SPRUT в День незалежності України атакував Twitter-аккаунт Міністерства оборони. Він розмістив в “шапці” акаунта написи, що ображають Україну.

ПЕРЕМОГА

Американський посол Джеффрі Пайетт повідомив, що нові поставки військової допомоги Україні від США надійдуть найближчими днями.

На Рівненщині відкрили перше бюро правової допомоги, які прийдуть на зміну застарілим райуправлінням юстиції. Окрім того, співробітники бюро допомагатимуть українцям скористатися усіма електронними сервісами Мін’юсту.

На Чернігівщині завершився конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України. Перше місце вибороли військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади оперативного командування “Захід” з Володимир-Волинського.

Ердоган запевнив Порошенка, що позиція Туреччини щодо України та кримських татар лишається незмінною.

Сайт “Миротворець” оприлюднив особисті дані понад 4,5 тис. найманців, які захотіли взяти участь у війні на території України. Більшість найманців – громадяни РФ, однак серед них є громадяни України та представники інших країн.

Переважна більшість українців (67,9%) вважають, що Україна здатна вижити без допомоги Росії. Переважна більшість населення України проголосували б за акт про незалежність на референдумі в серпні 2016 року – 87%.

Президент України Петро Порошенко нагородив донецького журналіста Ігоря Александрова орденом Свободи (посмертно). Перед загибеллю журналіст готував до ефіру матеріал про зв’язки керівництва Донецької області із криміналітетом. Головою Донецької обласної державної адміністрації в той час (1997-2002 роки) був Віктор Янукович.

Президент України Петро Порошенко в рамках робочої поїздки у Харківську область передав Збройним силам України 141 одиницю військової техніки.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

 

Автор