HELGI`s NEWs – 25.10.2018

Helgi Sharp

1. Європарламент ухвалив резолюцію із засудженням дій РФ у Азовському морі, а Олег Сенцов став першим в історії представником України, який отримав премію Сахарова – її також вручає Європарламент.
NB. Як відзначили у Брюсселі одразу після прийняття резолюції по Азову, це був перший крок до запровадження нових санкцій стосовно Великобурятії – вони (санкціі) можуть бути задіяні ще до кінця поточного року. Також ця резолюція буде використана у міжнародних судах проти Кремля.

Що стосується премії Олегу Сенцову, то Пукін (мушлю йому в дупу та пір’я у горлянку) не відпускає наших політв’язнів в обмін на своїх громадян, бо ціна останніх для нього дорівнює нулю. Тримати Олега він буде до останнього з причини тотальної ненависті до всього українського, а відпустити наважиться лише в обмін на зняття санкцій зі своїх подільників-олігархів. Але цивілізований світ принципами не торгує, тому подальша доля Олега залишається туманною. Втішає лише факт, що його здоров’ям тепер кремлівські цербери, з огляду на увагу світової спільноти, будуть опікуватись досить прискіпливо. Сил йому та терпіння…

2. Заступник Лаврова: абсолютно ніякої основи для зближення позицій РФ і США щодо України наразі немає. Одночасно прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив на спільній з Путіним прес-конференції, що не буде ветувати санкції проти Кремля
NB. Перша новина з’явилась одразу після візиту до Москви Болтона. Як людина, що знається на дипломатичній мові, скажу: якби Вашингтон почав поступово «здавати» інтереси України в обмін на щось інше (Сирія, Іран тощо), вже зараз дипломати обох країн видали б на-гора туманні фрази про те, що «вдалось намацати основу для майбутнього компромісу бла-бла…» Цього не сталось і, здається, Штати серйозно налаштовані й надалі лупцювати Великобурятію санкціями та гонкою озброєнь.

– Берімор, що там за виття стоїть на Мокшанських болотах?
– То великобуряти імітують гул ракет з непередбачуваною траєкторією…

Що стосується Італії, то тут все просто – Рим другий після Афін боржник Євросоюзу, а тому свою «підтримку» Москві може висловлювати лише на словах. В реальних справах він (як і Угорщина – ще одна країна, що підтримує зняття санкцій з Росії) приречений понуро плентатися в кільватері рішень Євросоюзу, засунувши «любов» до великобурятів у приправу до свого спагеті.

3. Єрусалимський патріарх підтримав Варфоломія у протистоянні з РПЦ, а митрополит Черкаський МП заявив, що візьме участь в об’єднавчому Соборі.
NB. Чаша церковних терезів схиляється на нашу сторону набагато швидше, аніж я думав. На щастя, не все у цьому світі вирішують гроші, зброя і погрози. Найбільше, що мене наразі турбує – наскільки швидко і безболісно домовляться між собою Філарет і Макарій. Вірю, що спільна турбота за країну переважить канонічні розбіжності та власне марнославством.

4. Ізраїль відкинув вимогу Росії збільшити часовий інтервал інформування про операції своїх військових у Сирії.
NB. І ти, Брут? Ще один удар в спину від того, з ким, здавалось, вже домовився. Про що це свідчить? Про те, що Єрусалим не тільки виявляє принциповість, але й про те, що він клав свої пейси на всі С-300, 400… 900, якими верховний шаман Великобурятії погрожував збивати ізраїльські літаки. От ніхто вже не боїться російських ракет за виключенням російських пілотів.

Тьотя Роза:
Росіяни вже ніколи не зможуть повернутися в СРСР.
Тому, що СРСР – це бідність, безправ’я, балет і космос.
А Росія – це тільки бідність і безправ’я.

5. Україна буде однією з 5 країн-партнерів НАТО, які візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture (проходять з сьогодні по 7 листопада на території Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції).
NB. Загалом із 40 держав-партнерів НАТО лише 5 країн беруть участь у цих маневрах – окрім України, це Швеція, Фінляндія, Грузія та Йорданія. Погодьтесь, участь Києва у діяльності НАТО стала настільки буденною справою, що можете сміливо переходити до наступного пункту. 😎

 

6. Вакарчук заявив, що Юракадемія Харкова відмовила йому в зустрічі зі студентами. Там він, нібито, планував провести публічну дискусію на тему: “Верховенство права в Україні”.
NB. Я теж не люблю Гепу, але тут нісенітниця на нісенітниці. Вдумайтесь: співак планує проводити дискусію на тему ПРАВА в юридичній академії! Може він заявляв, що йде у Президенти? Ні. Ви чули якусь передвиборчу програму від Вакарчука? Ні. А якщо навіть уявити, що він став Головнокомандувачем (свят-свят…), де гарантія того, що при перших труднощах не втече на гастролі, як свого часу втік з Верховної Ради? Гарний хлопець наш Славко, але невже гроші Пінчука набагато важливіші, аніж повага мільйонів українців за дійсно талановиту та неординарну співочу творчість?

7. Гройсман протестував залізничний експрес з Києва в аеропорт “Бориспіль”.
NB. Здавалось, чудова справа: добиратись до літовища за півгодини, але й тут знайшлись хейтери – найбільш популярним став наступний коментар: «Ті, хто літає в Європу, їздять на таксі, а запуск експреса – піар від влади». Хочу спитати у зрадобенедь: хтось із них намагався доїхати з залізничного вокзалу до «Борисполя» на таксі у годину пік, і скільки це коштувало?

 

До речі, вчора виповнилась річниця твіту Президента про те, що «зрадофілам хоч тризуб над Кремлем постав – скажуть, що криво.» Що тут поробиш: шукати зраду – наш хрест, а нити та прибіднятись ми можемо навчити навіть ефіопських клошарів. Якщо пам’ятаєте, щось подібне помітив навіть посол Канади, який заявив, що українці живуть набагато краще, аніж всім розказують.

«Зрадофілам» хоч тризуб над Кремлем постав – скажуть, що криво. І дороги криві, і мости короткі, і ремонти пересуватися…

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 24. Oktober 2017

 

І ще… Я вже писав, що наразі гостюю у доньки у Флоріді. Так от, позавчора банк виселяв із сусіднього будинку родину з трьома дітьми за те, що не могли сплачувати кредит та комуналку. Тепер ця родина житиме у невеличкому трейлері, з яких вже виросло ціле містечко у передмісті Тампи. Діти? Нікого не хвилює це питання, а борги батьків переходять у спадок – жити треба за коштами. Всі працюють на 2-3 роботах з ранку до пізнього вечора, не ниють й не шукають винних. Виключення складають тільки ліві та маргінали.

8. Суд продовжив арешт Савченко – вона перебуватиме під вартою до 30 грудня.
NB. От хто про неї ще згадує? Як і про Саакашвілі… Ще одна дивна риса «простого народутм» – куплятись на популістичні гасла крикунів, які не мають жодної програми реалізації таких гасел, а потім миттєво забувати про них після їх зникнення з політичного небосхилу України. І це не останній оксюморон, притаманний «простому народутм».

9. ВВП України у другому кварталі зріс на 3,8%, а промвиробництво за 9 місяців 2018 року – на 1,8%. No comments.

10. Щойно перша ракетка України Еліна Світоліна у феноменальному матчі обіграла Возняцкі і вийшла до півфіналу найпрестижнішого турніру року. Рано я відправляв її у відставку – каюсь та знімаю капелюха!

 

Що побажати наприкінці?
Нашим «братам меншим» – нічого не відкладати на завтра, бо завтра це можуть заборонити.
А українцям – наснаги, оптимізму та віри у свої сили. Робимо своє та шануймося!

Ваш все ще «забанений», але остаточно україномовний Олег Шарп. 😉

P.S. Правте, якщо виявлятимете помилки – будемо удосконалювати мову разом.

Автор