Результати роботи органів прокуратури 16.10 – 23.10.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Розкриттям схем незаконного збагачення успішно продовжують займатися органи прокуратури України. Лише за минулий тиждень у сфері земельних ресурсів стороні публічного обвинувачення через судові рішення вдалося повернути державі та місцевим громадам із незаконного користування понад 554 га на загальну суму близько 73 млн.грн. Лідером по повернутим площам виявилися землі для обслуговування освітніх закладів. Їх було виявлено 310 га. За ними по зацікавленості ділків йшли землі енергетики, сільськогосподарського призначення, а також ділянка чорноморського узбережжя. По них свою позицію в судах успішно відстояли представники прокуратур Житомирської, Львівської, Луганської, Миколаївської, Хмельницької та Черкаської областей.

Несплата за оренду, податків, зборів, стягнення збитків за заподіяну шкоду державі також були в центрі уваги правоохоронців. Завдяки чіткому моніторингу виконання законодавчих норм та зусиллям органів прокуратури в судах було прийнято рішень на повернення законним господарям майна та коштів на загальну суму понад 2 млн. 650 тис. грн.

Минулого тижня спостерігався стрибок активності хабарників. Правоохоронцями було зафіксовано 11 фактів отримання неправомірної вигоди. На «гарячому» затримали поліцейських, військовослужбовців Збройних Сил та прикордонної служби, посадовців різного рівня державних та комунальних установ. Сума хабарів коливалася від 3 тис.грн до 50 тис.дол.США.

Всього з початку року прокуратурою обліковано 7 921 факт хабарництва та інших корупційних злочинів. До суду скеровано 2699 обвинувальних актів і 612 осіб вже отримали реальне покарання.

Джерело